Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, öğretmenler gününü kutladı.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın yayımladığı mesaj:

Öğretmenler; tarih boyunca dünyanın neresinde olursa olsun bilginin, uygarlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.

Büyük Önder Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözü öğretmenlerimize verdiği önemin açık bir göstergesidir.

Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında geleceğimizin mimarı olan değerli öğretmenlerimiz genel olarak ülkemizi etkileyen ekonomik/sosyal sorunlara ve mesleki alanda eğitim sisteminden/çalışma koşullarından ve özlük haklarından kaynaklanan tüm sıkıntı ve aksaklıklara rağmen, büyük bir inanç ve özveriyle yarının dünyasını kuracak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmeye devam etmektedirler.

AKP iktidarı kadrolaşmak için objektif ölçütlere sahip olmayan mülakat uygulamalarına ve kadro dışı geçici görevlendirme yoluyla yöneticileri görevlendirmeye, kendi düşüncesine yakın kişileri kayırmaya hızla devam etmektedir. İktidar bununla yetinmeyerek eğitimi, bilimsel ve çağdaşlıktan uzaklaştırmaya çalışmaktadır. Seçim öncesi vaatlerde yer almasına rağmen, bugün atanamayan öğretmenlerimizin sayısı 300 binleri bulmakta ve mağduriyetleri devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Yasası’nda yapılan bir değişiklikle, görevleri arasında yer alan, “Atatürk İnkılâp ve İlkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar yetiştirme” ifadesinin kaldırılması da bu zihniyetin amacını ortaya koymaktadır. Eğitimin niteliği ve kalitesini düşüren bu zihniyet, çağdaş Türkiye’mizde aydınlık yarınlarımızın kurucusu olan siz değerli öğretmenlerimizle yer bulamayacaktır.

Öğretmenlerimiz yalnızca 24 Kasımlarda hatırlanmamalıdır; insan onuruna yakışır bir yaşama kavuşmaları bir an önce sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki toplumun temelini eğitim oluşturur,  eğitimin temelini ise öğretmenlerimiz…

Ulusal birlik ve beraberlikle, emperyalizme karşı verdiğimiz mücadelenin sonunda kurulan Cumhuriyetimizi ve değerlerimizi, aklın ve bilimin rehberliğinde gelecek kuşaklara aktaran siz değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebedi yolculuğuna uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Taşınabilir Performans ve Teknolojinin Yeni Dinamikleri
Güncel
Ülkü Ocakları Başkanı 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Ceza istinafça da onanırsa Ocak Başkanı iken hapse de girecek.
Güncel
Çarşı esnafı telefonları ve mesajlarımızı susturmuyor: “Yazın da, ilaçlama yapsın Uşak belediyesi” diyor gazetecilere.
Güncel
Uşak Ülkü Ocakları Başkanı Gürkan Uğrasız nereye koşuyor ve neden kimse 'dur artık' demiyor?
Yaşam
Türkiye Geneli Atıksu Arıtma Firmaları Ve Bölgesel Hizmet Yapılanması
Yaşam
Mikrofiber Güderi Bez ile Araçta İz Bırakmadan Kurulayın
Yaşam
Yaz Sezonunda Yunanistan Vizesi Başvurusu ve Erken Planlama
Yaşam
Bebekler İçin Organik Ek Gıda Alışveriş Rehberi
Güncel
Fethiye'deki Feci Kazanın Ardından Bir Acı Haber de Uşak’tan Geldi
Yaşam
Prof Beyaz ile Doğal Bakımda Güvenilir Seçim