Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

SGK Şoförü Metin Yapaklar'dan İnsanlık Dersi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürlüğü'nde bulduğu ve içinde 28 bin lira para, 40 bin lira değerinde de çek ve senet olan el çantayı müdür yardımcısına teslim eden kurumun 20 yıllık şoförü Metin Yapaklar takdirname ile ödüllendirildi.


Karahallı İlçesi'nde dokumacılık işiyle uğraşan Celal Gül, yeni çıkan Torba Yasa'dan faydanlanmak için önceki gün SGK İl Müdürlüğü'ne geldi. Gül, işlemlerini tamamladıktan sonra çantasını unutarak ilçeye döndü. Öğle yemeği arasında garaj yanındaki arşiv bölümünde işlemlerin yapıldığı masanın yanındaki çantayı bulan şoför Metin Yapaklar, onu Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun'a teslim etti. Çantayı açan Uzun, içinde 28 bin lira para ile 40 bin lira değerinde çek ve senet bulunduğunu gördü. Çantanın içinden çıkan nüfus cüzdanı fotokopisinden yola çıkan Mustafa Uzun, Karahallı'da dokumacılıkla uğraşan Celal Gül'e ulaşarak kuruma çağırdı.

Çantasının bulunduğu haberini alan Gül, "Sigortaya borcum vardı. Yeni çıkan yasadan faydalanmak için müracaat etmeye gelmiştim. İşlemlerimi yaptırdıktan sonra müdürlük binasından ayrılarak Karahallı'ya işimin başına döndüm. Çantamı kaybettiğimi ilçeye geldiğimde anladım. İçinde toplam 68 bin lira tutarında nakit para, çek ve senetlerin bulunduğu çantayı nerede kaybettiğimi düşünürken, SGK İl Müdürlüğü'nden gelen telefon dünyamı değiştirdi. Çantamın bulunduğunu öğrenince çok sevindim ve hemen Uşak'a giderek çantamı teslim aldım. Bu devirde böyle insanların olması beni çok duygulandırdı. Çantayı bulup müdüre teslim eden Metin Yapaklar'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Celal Gül'e ait içi para, çek ve senet dolu çantayı müdür yardımcısı Mustafa Uzun'a teslim eden şoför Metin Yapaklar, takdirname ile ödüllendirildi.







Yorumlar

serap 16 Yıl Önce

her ne kadar borç içinde olsan da sen herzaman dürüst oldun.Gururumsun sen METİN

akın yılmaz 16 Yıl Önce

namı değer bağkur metin gariplere dağıtsan yada meyhane de yesen daha iyi olurdu o paralar o adama koymaz

Daha Fazla Haber
Yaşam
Endüstriyel Tesislerde Verimlilik ve Tahrik Sistemleri: Motor ve Redüktör Seçim Rehberi
Yaşam
Orjinal Parfüm ile Unutulmaz Bir Koku Deneyimi
Yaşam
Diyabetik Ayak Nedir? Şeker Hastalarında Ayak Riskleri ve Tedavi Ekibi
Yaşam
PP Vana
Güncel
Uşak halkı ve hat sahipleri arasında kalan belediye yönetimi.
Yaşam
Boşanan Eşlerin Altın Anlaşmazlığında Yargıtay Önceki Kuralından Döndü
Güncel
Fatih Altaylı, şayet kalemini satılığa çıkarmadıysa Sarıgül'ü ve sapkınlığı ne için savundu?
Güncel
Müsavat Dervişoğlu nun Bahçeli'nin koluna girmesinin nezaketle ilgisi yok İBB Antalya ve Uşak belediyesinde süren soruşturmalar mecbur etti
Güncel
Özkan Yalım, Uşak'ın çocuklarına nasıl LGBT propagandası yapmıştı?
Güncel
Bonzai, metamfetamin, kokain… Uşak’ta operasyonların bilançosu tacirlere ağır oldu