"Kısa adıyla USADER olan Uşak Sağlıok Çalışanları Derneği 27 Mayıs 2010 tarihinden itibaren ilimizde faaliyet göstermektedir. 53 resmi üyemiz bulunmaktadır.
USADER'in amacı sağlık çalışanlarını bir çatı altında toplamak, toplumda sağlık düzeyinin yükselmmesi için, yurt içi ve yurt dışında sağlıkla ilgili her türlü faaliyette bulunmak, bunun yanında sağlıkla ilgili çalışmalara destek vermektir. Bu doğrultuda toplantı, konser, konferans, tiyatro, sergi, gezi vb. etkinlikler düzenlemeyi planlayıp yapmaktır. Gerektiğinde doğal afet, salgın hastalıklar ve olağanüstü durumlarda insanlar arasında din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin gerekli yardım ve sağlık hizmetini sunmak amaçlarımız arasındadır.
Ülkemizde bizim derneğimiz amaçları doğrultusunda çalışma yapan 100'ün üzerinde sağlık derneği ve bunları çatısı altında toplayan 5 uluslararası sağlık federasyonu bulunmaktadır. Derneğimiz bu 5 federasyondan ege bölgesindeki sağlık çalışanları derneklerinin bir araya gelmesi ile oluşan kısa adı ile ESADEF olan Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu'nun kurucu üyesidir. Bizler sağlık çalışanları olarak elimizin ulaşabildiği her yere, imkanlarımız ölçüsünde yardıma muhtaç insanlara ulaşmayı bir görev bildik.
Yurt dışında gittiğimiz yerlere sağlık hizmetinin yanında Türk insanının yardımseverliğini, şefkatini ve gönül zenginliğini götürmeye çalıştık. Bu ülkelerle olan tarihi bağlarımızın da etkisiyle buralara gittiğimizde Türk insanına ve Türkiye'ye bakışın çok farklı olduğunu gördük. Asırlardır batılılar tarafından herşeyi ile sömürülen bu insanlar, tekrar bir umut ışığı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni görmektedirler.Bu ülke insanları yüzlerini tekrar Anadolu'ya çevirmişlerdir.
Büyük devlet olma iddiasında olan bizlerin, bu insanların umutlarını boşa çıkarmamamız gerektiği kanaatindeyim. Bu doğrultuda herkesin önce kendi insanımızı, daha sonra yardıma muhtaç bütün dünya insanlarını kucaklayıp onlara Türk insanının şefkat elini uzatması gerekmektedir. Bu çerçevede derneğimiz üyeleri daha önce Tanzanya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Gine Bisseu ve somali'ye sağlık hizmetleri için gitmişti. Önümüzdeki 3-20 Nisan 2012 tarihleri arasında sağlık hizmeti vermek üzere 5 doktor ile Somali'ye gidecektir. 13 Nisan-5Mayıs tarihleri arasında da federasyonumuz Sudan Darfur kampında 2000 çocuğu sünnet etmek üzere ekip hazırlamaktadır. Derneğimiz ve federasyonumuzun Simav ve Van depremzedelerine de maddi-manevi yardımlarda bulunduğunu ifade eder, bu organizasyonda bize destek olan Uşak halkına teşekkür ederiz." dedi.
Vurkun, ayrıca yaklaşan tıp haftasıyla ilgili kısa bir açıklama yaparak tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Haftasını kutladı.