Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Ak Parti Uşak Teşkilatı ve Milletvekilleri Basın Toplantısında Gündemi Değerlendirdi.

Ak Parti Uşak Teşkilatı, Milletvekillerinin de katıldığı sabah kahvaltısında Uşak basını ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Ak Parti Uşak Teşkilatı, bugün düzenlediği kahvaltılı toplantı da Uşak Basını ile buluştu. Ak Parti İl binasında verilen kahvaltıya Ak Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay da katıldı.

Toplantıda Teşkilat adına ilk konuşmayı yapan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Gün, konuşmasına İslam aleminin "Kutlu Doğum Haftası"nı kutlayarak başladı. Gün daha sonra teşkilatı adına Uşak'ta yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Daha sonra Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş bir açıklama yaparak; 4+4+4, 2B, tutuklamalar ve Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili bilgiler verdi. Güneş konuşmasında şunları ifade etti:

"Uşak Şeker Fabrikası 1926 yılında Uşak'lının katkılarıyla kuruldu. Kamıştan elde edilen şekerin maliyetinin 1 TL' in altında kalması, pancardan elde edilen şekerin maliyetinin 1,98 TL olmasından dolayı satışında  zorluk yaşanıyor ve bu sebeple fabrikanın yüklü miktarda borcu bulunmaktadır."

Uşak Şeker Fabrikasının mülkiyetinin İl Özel İdareye verilmesi ve Pancar Kooperatifine 20 yıllığına  kiralanarak işletilmesinin sağlanması halinde buradan geçimini sağlayan 3000 çiftçi ve 450 çalışanının devam edecek veya Uşak Şeker Fabrikasının bir müze olarak İlimizde kalması ve çalışanların da 4-C kapsamında yerleştirmeleri ile mağduriyet giderilebilir."

Güneş konuşmasının bir bölümünde de Uşak Atatürk Kapalı Spor Salonun arka tarafında Gençlik ve Spor Merkezi' nin kurulacağını dile getirdi. Ayrıca Eşme'de 50 yataklı bir hastanenin temelinin yakın zamanda atılacağını ve Banaz da yine 50 yataklı bir hastanenin TOKİ'ye verildiğini ifade etti.

Son olarak söz alan Milletvekili Mehmet Altay eğitim sistemi , çevreyolu projesi ve geçtiğimiz hafta başlayan siyaset akademisi ile ilgili bir değerlendirme yaparak şunları söyledi:

Milli Eğitim Komisyonlarında 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin görüşmeleri devam ediyor. 4+4+4 kesintili eğitim sisteminde ilk 4 ilkokul,  ikinci 4 ' ün orta öğretim, üçüncü 4 lise olmak üzere  ortaöğretim kısmında herkesin eşit dersler alacak ve bütün okullar arasında eşitlik sağlanacak. Katsayıların ortadan kaldırılmasıyla da öğrencilerin maruz kaldığı haksızlıklar ortadan kalkmış olacaktır."

1980 darbelerinin yargılanma sürecinin yaşandığı bugünlerde, yargılananların bir şahıs değil, zihniyet olduğunu belirten Altay; burada yargılananlar kişiler değil bir olgudur. Millet egemenliğini kesintiye uğratan, engelleyen eller cezalarını bulacaklardır" dedi.

Çevre yolunun ihalesinin yapıldığını ve ilçe yollarının tamamlama sürecinin devam ettiğini dile getiren Altay, teşekkürlerini sunarak konuşmasını bitirdi. 

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Gün'de geçtiğimiz hafta başlatılan Siyaset Akademisi programı ile ilgili bilgiler verdiği basın mensuplarının sorularının da sorularını cevapladı.
Yorumlar

Ali E. 14 Yıl Önce

Açıklamalardan anlaşılan Şeker Fabrikasını yiyecek akp yazık

Daha Fazla Haber
Güncel
Adı Menzil şeyhi, adı İskenderiye Süleyman’cı veya Cübbeli veya Adnan Oktar veya Furkan Vakfı fark etmez; Beyt-ül maldan çalanın başına yıkılsın sarayı.
Yaşam
Kaliteli ceviz nasıl seçilir ve ceviz fiyatları neye göre değişir?
Güncel
CHP Eşme İlçe Başkanı Kızak’tan Başkan Özkan’a Cenaze Tepkisi: “Vicdanınıza Sığıyor mu?”
Yaşam
Villa Terasında Kış Bahçesi Nasıl Kullanılır?
Yaşam
Sosyal Medya Kaynaklı Polis Disiplin Cezasının İptali Davası Örnekleri
Teknoloji
Jeneratör Periyodik Bakım
Yaşam
Akustik Termal Ve Kameralı Su Kaçak Tespiti Yöntemlerinin Karşılaştırması
Yaşam
Metal Dedektör Kaç Metre Çeker Ve Derinliği Ne Belirler?
Yaşam
Define Arama Dedektörü Hangi Adımlarla Kullanılır Ve Nelere Dikkat Edilir?
Yaşam
Simultane Tercüme Sistemleri İçin Kabin Tipleri Ve Kulaklık Alıcı Seçenekleri