Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Ali Erdoğan Bugün Hakim Karşısına Çıkıyor.

Son dört yılda bir çok kez hakim karşısına çıkmak zorunda kalan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan bugün görevi kötüye kullanmak suçlaması ile yargılandığı davadan hakim karşısına çıkacak. Bilirkişi kurulu raporlarına bakıldığında ise Ali Erdoğan, Hakim karşısında zor anlar yaşayacak gibi görünüyor.

Uşak'ta son beş yılda yapılan bir çok icraat, alınan bir çok karar, yapılan bir çok ihale müfettişlerce incelendi ve bir çoğu sıkıntılı bulunmuş olacak ki, adı geçen dosyaların savcılarca incelenmesi kararı verildi. Bazılarına savcılar takipsizlik verirken bazılarına da dava açtı 40'a yakın konuda açılan davaların bazılarında belediye çalışanları, mahkemeye konu fiilin gerçekleştiği tarihte belediye başkan vekili pozisyonunda bulunan ve ihale yada kararda imzası bulunan başkan yardımcıları, yada ihale komisyonu üyeleri yargılanırken,Ali Erdoğan bir çok davada sanık olmaktan o izinde olduğu için yada imza yetkisini başkalarına devrettiği için kurtulmuş gibi oldu.Bilindiği gibi  Ali Erdoğan'ın yargılandığı en önemli iki davadan birisi, İzmir özel yetkili mahkemesince halen görülmeye devam eden ve karara henüz bağlanmayan, ihaleye fesat karıştırma davası, diğeri ise çatı izinleri ile alakalı, kişilerin haksız kazanç elde etmesini sağlayarak,  görevi kötüye kullanmak suçlaması ile yargılandığı dava. 

Birisi ihaleye fesat, diğeri ise kişilere haksız kazanç sağlaması için fırsat oluşturarak görevi kötüye kullanmak gibi iki ayrı suçtan halen yargılanan Ali Erdoğan'ın bu gün Uşak Adliyesinde görülmeye devam eden ve bugün de bir duruşması gerçekleşecek olan görevi kötüye kullanmak suçlaması ile yargılandığı dava için hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Bilindiği gibi Ali Erdoğan geçtiğimiz 2009 yerel seçimlerinde kanunların müsade etmediğini bile bile çatıya fazladan tuğla çıkmalarına vatandaşlara izin vereceğini vaad etmiş. Bu vaadini de belediye meclisinin gündemine getirerek, meclis üyelerini zor durumda bırakarak, bu kararın meclisten geçmişini sağlamıştı. Zira Belediye Meclisi çatılardaki tuğla sayısı kararına hayır dese siyasi olarak zor durumda kalacaktı. Çünkü vaad edenlerce, Vatandaşa örneğin a partisinin meclis üyelerinin hayır demesi sebebi ile tuğla sayısını artıramadık denilebilme ihtimali vardı. Bu ihtimal belediye meclis üyelerini bu karara evet demeye mecbur etti. Zira halka niçin hayır dediklerini izah edebilmeleri oldukça zor görünüyordu. O dönemde tuğla sayısının artırılmasını dolayısı ile çatıları ev gibi kullanabilmeyi isteyen şehirde yaşayan çok sayıda insan vardı. Bu ailelere izah edilmesi zor olan ve sırf başkanın seçim vaadidir diyerek gündeme gelmesi söz konusu olan bu karara evet demeye tabiri caizse o dönemin belediye meclis üyeleri bi yerde mecbur kalmışlardı.

Daha sonra gelişen süreçte yapılan itirazları inceleyen müfettişler ve savcılar dava açılmasına karar verdi ve o dönem mecliste görevi bulunan nerede ise tüm belediye meclisi üyelerinin yargılanmasına başlandı. Uşak Adliyesinde devam eden yargılamanın bir duruşması bugün gerçekleşecek. Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile birlikte çok sayıda belediye meclis üyesinin de yargılandığı duruşmanın bugün sabah saatlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Uşak Haber Merkezi ekibi olarak suçluluğu ispat edilip mahkum edilene dek herkesin suçsuz sayılacağını biliyor olduğumuzu belirtmekle beraber Ali Erdoğan açısından davanın seyrinin pekte hoş gitmediğini söyleyebiliriz. Elbette ki yargı kararını vermeden suçlamaya yada suçlumuş izlenimi oluşturmaya hakkımız yoktur. Biz de bu haksızlığı yada hadsizliği yapmayacağız.Ancak bilirkişi raporlarının Erdoğan'ın aleyhinde olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğiz. 

İşte O Bilirkişi Kurulu Raporunun Sonucu




 
Yorumlar

Mehmet ali teke 12 Yıl Önce

etme bulma dunyasi, ali erdogan sen usak halkinin mi baskasin yoksa 766 kisinin mi, acikla bakalim simdi kim bu izin verdigin kisiler, artik seni usak iyi tanidi. zaten neden ikinci baskan olmandan once hukuk okudugun anlasildi...ne diyelim, allah in adaleti ve hukmu kesindir. sen cok ah aldin simdi adalet karsisinda hesap verme zamani, ahiret hesabi ayri tabi.....

düşünüyorum 12 Yıl Önce

haberiniz taraflı olmuş fikir beyan etmeniz yanlış bir de merak ettiğim davada arada kalan vatandaş ne olacak peki çatı katı yapan o kadar insan

ee ne olmuş 12 Yıl Önce

ali erdoğan hakim görmedik insanmı bundanda beraat edecek göreceksiniz. boşun acavlıyorsunuz

Bir Savcı Kızını daha Yerleştirir... 12 Yıl Önce

daha önceki mahkemelerden bir tane savcının kızını işe alarak yırttı nasılsa bir tane daha alır işe bundanda yırtar

sporcu 12 Yıl Önce

mazlumlarin ahini alma ali̇ erdoğan i̇şte böyle olur büyük olan yaradandir bunu asla unutma

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak’ta Cirit Kazası: Rakibiyle Çarpışan Volkan Gelmez Yoğun Bakımda, Atı Telef Oldu
Güncel
Pusulası Şaştı, Rotasını AK Parti’ye Çevirdi: Türk Sağlık Sen’de İhanet Tartışması
Güncel
Mansur Yavaş, İmamoğlu gibi demagoji yapmadı ve savunmasını aktardığı gibi AK Parti dönemine dair yolsuzluk iddialarını sıraladı.
Güncel
Uşak Esnaf Gazetesi Sahibi İzzet Dönmez'in acı günü
Güncel
Eşme Belediye Başkan'ı Yılmaz Tozan ve 5 Kişi İçin Gözaltı Kararı
Güncel
Uşak’ta Eş Zamanlı Narkotik Operasyonu: 6 Gözaltı
Güncel
Telefonlarına 5 Gündür Cevap Vermiyordu: Öğretim Görevlisi Evinde Ölü Bulundu
Yaşam
Etiket Bastırma: Doğru Malzeme, Doğru Üretici ve Maksimum Kalite Rehberi
Güncel
Anahtar Parti Uşak İl Başkanı, okullarda şiddetin önlenmesi adına çözüm önerisi de sunarak şiddete tepki gösterdi.
Yaşam
Altın Küpe Seçim Rehberi: Yüz Şeklinden Günlük Stile Zarafetin Sırları