Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz, Hastane Önünden Geçen Tren Yolunu Meclise Taşıdı!

Geçtiğimiz günler haberleştirdiğimiz ve yeni devlet hastanesinin yapıldığı günden bu yana tartışma konusu olan hastane önünden geçen tren yolu ve trenin geçişini bekleyen ambulanslar CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın verdiği soru önergesiyle meclise taşındı.

Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan yeni Uşak Devlet Hastanesi'nde, önünden geçen tren yolu nedeniyle sıkıntılar yaşanırken; acil hastaları taşıyan ambulansların hastane girişine geldiklerinde kimi zamanlarda tren geçisi nedeniyle hastaneye geç ulaşması sıkıntılara neden olduğunu geçtiğimiz günlerde "Ambulans Tren Beklerken İşte Böyle Görüntülendi! Ya İçindeki Hasta?" başlığıyla da haberleştirdiğimiz konu, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz tarafından TBMM'de gündem oldu.

CHP'li Yılmaz, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinğlu'nun cevaplaması talebiyle soru önergesi verdi. Yılmaz'ın verdiği soru önergesi şu şekilde:

"Geçtiğimiz aylarda hizmete girmiş olan yeni Uşak Devlet Hastanesi’nin önünden geçen tren yolu nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşanmaktadır. Hayati tehlikesi olan hastaları taşıyan  ambulanslar tren geçiş saatlerinde hastane acil girişine geldiklerinde beklemektedir. Ambulansların beklemesi demek hastaneye acil yetiştirilecek olan hastalar için zaman kaybına ve hayati tehlikelerinin artmasına neden olmaktadır. Bu doğrultuda;

1- Yeni Devlet Hastanesi mevcut alana yapılırken tren yolu güzergâhının durumu hakkında Sağlık Bakanlığı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan görüş istediniz mi? 

2- Yeni Uşak Devlet Hastanesi yapılırken tren yolu kapalı geçidinin engel olabileceği neden düşünülmemiş ve öngörüsüz davranılmıştır? Bu öngörüsüzlüğün sorumlusu kimdir?

3- Ambulansın hastaneye girişi sırasında tren yolunun kapalı olması nedeniyle bir hastanın hayatını kaybetmesi durumunda bunun sorumlusu kim olacaktır?

4- Saniyelik müdahalelerin insan hayatında büyük bir önemi varken hastane giriş çıkışındaki bu sorunun çözümü için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz ve bir çözümü var mıdır?"
Yorumlar

kara ali 13 Yıl Önce

orada demiryolu,hastane yapilmadan yillar önce var oldugunu biliyoruz.yetkili kurumlarin hastaneyi yapmadan önce böyle engellerin ve problemin olacagini düsünülmesi gerekmezmiydi

vekilim 13 Yıl Önce

karayolları üst geçit projesi hazır ayrıca şekerevlerinden yeni bir yol verilecek vekil hanım keşke bu yol projelerini araştırsaydı.

chp 13 Yıl Önce

arınıp gitmeli usak tan

ilyas aksu 13 Yıl Önce

bunlar eyce sapitmis hastane yapildida yolamikaldi sen neyi elestiriyorusun ve bitanede siz örerisunun ve usaga yardimci olun da görelim

uşaklı yurttaş 13 Yıl Önce

chp değil, şu bazı yorumcuların zihniyeti arınıp gitmeli uşak'tan.

Daha Fazla Haber
Güncel
Banaz Çiftlik Köy Mevkiinde Orta Refüje Yan Yatan Kamyonetin Altında Kalan Şoför Hayatını Kaybetti!
Yaşam
Türkiye’de Galvanizli Sac Üretiminin Önemi ve Süreçleri
Güncel
Son Dakika: CHP’li İl Başkanı Celalettin Çoban ve Uşakspor Yönetimine Büyük Darbe
Sağlık
Omurga Ameliyatı Korkusu: Gerçekler ve Yanılgılar
Güncel
Özkan Yalım’da, İmamoglu’da Mansur Yavaş gibi çıkıp açıklasın madem bildiği eski dönem yolsuzlukları
Güncel
Uşak’ta Cirit Kazası: Rakibiyle Çarpışan Volkan Gelmez Yoğun Bakımda, Atı Telef Oldu
Güncel
Pusulası Şaştı, Rotasını AK Parti’ye Çevirdi: Türk Sağlık Sen’de İhanet Tartışması
Güncel
Mansur Yavaş, İmamoğlu gibi demagoji yapmadı ve savunmasını aktardığı gibi AK Parti dönemine dair yolsuzluk iddialarını sıraladı.
Güncel
Uşak Esnaf Gazetesi Sahibi İzzet Dönmez'in acı günü
Güncel
Eşme Belediye Başkan'ı Yılmaz Tozan ve 5 Kişi İçin Gözaltı Kararı