Maçın Kaybedilmesinde En Önemli Etkenler Top Kayıpları Oldu
Galatasaray Liv Hospital'in 10 top kaybına karşılık maç boyu 15 top kaybı yapan Uşak Sportif Galatasaray Liv Hospital'i yakalama fırsatını böylelikle tepmiş oldu. Maçın belirleyici faktörlerinden biri de asist sayısında 21'e 13 gibi bir farkla geride kalmasıydı. Başta ribaund sorunu yaşayan temsilcimiz, oyunun 3. ve 4. periyodlarında Javai'nin kötü oyununu iyi değerlendirip, ribaund sayılarını dengelese de bu durum maçı kazanmak için yeterli olmadı.
Fells Oyuna Daha Çok Katılmalı
Sezon başı NBA D Ligi'nden büyük umutlarla alınan Fells'in maça yeteri kadar konsantre olamaması maçın dengeleri açısından önemliydi. Maç boyu 27 dakika oyunda kalan Fells 10 sayı ve 6 ribaund ile beklentilerin altında kaldı.
Sertaç'ın Performansı Mutlu Etti
Kısa süre önce apandisit ameliyatı geçirerek takımdan ayrı kalan Sertaç Şanlı'nın Galatasaray Liv Hospital maçında gösterdiği performans Mehmet Kabaran'ı mutlu edecek türdendi. Sertaç Şanlı oyunda sadece 17 dakika kalmasına rağmen 9 sayı 3 ribaundluk performansı ile gelecek adına umut verdi.
Tuğberk ve Uluğ Daha Çok Süre Alabilir
Uluğ Kaçaniku Uşak Sportif'in bu sene transfer ettiği ve oyun zekası yüksek olan oyunculardan biri. Maç boyunca gerek hırsı gerekse de yenilgiye karşı verdiği tepkilerle daha çok başarılı olmayı istediği çok açık olarak görülebiliyor. Oyunda sadece 3 sayı atmasına rağmen istekli oyunu onun gelecekte daha çok süre alırsa başarılı olabileceğinin kanıtı niteliğinde.
Bunun dışında Tuğberk'in de savunmada verdiği mücadele takdir edilecek cinstendi. 10 dakika oyunda kalan Tuğberk attığı 7 sayı dışında Arroyo'ya yaptığı sert savunma ile gelecek adına umut verdi.
Mehmet Kabaran'ın Bir Galibiyetle Nefes Alması Lazım!
Ozan Bulkaz'dan bu sene baş antrenörlük görevini alarak takımın hocası olan Mehmet Kabaran bu maçı almayı çok istedi. Ancak Kabaran'ın tüm taktiklerine rağmen Galatasaray Liv Hospital'in yetenekli oyuncularının kaydettiği bireysel insiyatif sayıları, Mehmet Hoca'nın ligin ilk maçında mağlup olmasını sağladı.
Mehmet Kabaran bu maçtan eminiz çok önemli dersler çıkarmıştır. Kendi seyircisi önünde ligin ilk maçında İstanbul Büyük Şehir Belediye karşısında alınabilecek bir galibiyet, Mehmet Hoca'nın da geleceğe güvenle bakmasını sağlayacaktır.
Uşak Sportif Başantrenörü Mehmet Kabaran da Galatasaray Liv Hospital mücadelesine iyi hazırlandıklarını ancak yaptıkları basit hatalarla maçtan mağlubiyetle ayrıldıklarını belirtti.
Türkiye Basketbol Ligi'nde zor bir sezonun kendilerini beklediğini hatırlatan Kabaran, "Maça çok iyi hazırlanmıştık. Kazanmayı da çok istiyorduk ama çok basit hatalar yapıyoruz. 11 hücum ribaundu, 15 top kaybı mağlup olmamıza neden oldu. Artık haftaya oynayacağımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına konsantre olacağız. Bu maçtaki basit hataları tekrarlamamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Haber / Analiz; Uşak Haber Merkezi Spor Editörü Kerim ÇİBER
takıma forma reklamı vermeyen uşaktan beslenen sanayicilere yazıklar olsun.