DHBT sınavı KPSS sınavına girecek olan ve ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ile ilgili kontenjanlarında ve hizmetlerinde görev almak isteyen bireylerin çözmesi gereken din hizmetleri alan bilgisi testi ne ifade eder. Ortaöğretim önlisans ya da lisans düzeyinde mezun olan bireyler KPSS sınavının genel kültür ve genel yetenek testi çözdükten sonra ardından diyanet işleri başkanlığının kontenjanlarında görev alabilmek için DHBT testini de çözmek zorundadırlar. DHBT testi genel anlamda iki aşamadan oluşmaktadır. DHBT testinin bir aşamasında bireyler genel anlamda tüm lisans düzeylerini kapsayacak olan genel dini bilgilere dair sorulara muhatap olurlar. İkinci aşama ise bireylerin öğrenim düzeylerine göre ayarlanmış olan 20 ayrı sorudan meydana gelen bir testi ifade etmektedir. Genel anlamda DHBT testi toplamda 40 sorudan oluşmaktadır ve 40 soruyu çözebilmek için öğrencilere tanınan süre 60 dakikadır.
DHBT sınavında başarılı olabilmek için disiplinli çalışmak gerekir
DHBT sınavında başarılı olabilmek için öncelikle bireylerin rutin periyodik olarak çalışmalarını düzenli bir şekilde yapmaları önem arz eder. Öte yandan DHBT sınavına hazırlık sürecinde bireylere öncülük edecek olan kaynakların doğru seçilmesi de bu anlamda başarı elde etmek için önemli adımlar arasında yer alır. DHBT Okulu öğrencilere DHBT hazırlık sürecinde yardımcı olan yol gösteren hap bilgiler veren aynı zamanda ilan ve duyurulara dair anlık paylaşımlarda bulunan son derece önemli ve faydalı bir platformdur. Bu nedenle öğrenciler DHBT hazırlık sürecinde başarı elde edebilmek için DHBT Okulu ile irtibat kurarak süreci onların desteği ile çözümleyebilmektedirler. DHBT sınavına girecek olan adayların özellikle bir testi çözmeleri için öncelikle temel bilgileri unutmadan ve sürekli olarak tekrar ederek bu konu ile ilgili rutin testler çözmeleri gerekir. DHBT bir sınavının konuları arasında İslam ve inanç esasları, ibadet esasları, Kur'an bilgisi, siyer ve İslam ahlakı yer alır. DHBT iki sınavının konuları arasında da genel anlamda tefsir, fıkıh, hadis, akaid ve kelam, İslam tarihi, din ve mezhepler tarihi, dini hitabet konular bulunmaktadır.
Ders çalışma yönteminizi doğru belirlemeniz önem arz eder
Bireylerin DHBT sınavına ve genel anlamda bütün sınavlara çalışırken özellikle de kendileri için faydalı olacak çalışma yöntemini doğru belirlemeleri gerekir. Bazı bireyler yazarak ve sürekli tekrar ederek öğrenirken bazı bireylerin de görsel hafızası daha gelişmiştir. Ülkemizde DHBT sınavına girecek olan öğrencilere öncülük ve rehberlik eden DHBT Okulu bu anlamda bireylerin sınavda başarı elde etmeleri için önemli çalışmalar yapmaktadır. DHBT Okulu dhbt hazırlık sürecinde hap bilgiler ilan ve duyurular geçici alım bilgileri ders notları ve her testte yönelik ayrı bilgi dokümanları sunmak suretiyle öğrencilere destek olan son derece verimli bir platformdur. Ülkemizde de bu başarısı ile bu sınava girecek olan binlerce öğrenci tarafından takip edilmektedir.
Kaynak: https://www.dhbtokulu.com/2022-dhbt-hazirlik-surecinde-yaninizdayiz-h576.html