Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik yaptığı açıklamada, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Uşak Üniversitesi’ne verilen 5 bin 275 kontenjandan 4 bin 565'nin ilk yerleştirmede dolduğunu belirtti. Özelikle yeni açılan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk defa öğrenci alacak olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun kontenjanlarının yüzde 100 dolduğuna dikkat çeken Rektör Çelik açıklamasında şunları bildirdi: “ Uşak Üniversitesi’ni, 2013 üniversite ilk yerleştirme sonuçlarına göre 4 bin 565 kişi tercih etti. Toplamda 710 boş kontenjanımız var. Ek yerleştirmeler sonucu boş kontenjanların dolacağına inanıyoruz. İletişim Fakültemize ve Adalet Meslek Yüksekokulumuza da ek kontenjanla öğrenci alacağız. Üniversitemiz 2013-2014 eğitim öğretim yılına yaklaşık 6 bin yeni öğrenci ile başlayacak.” dedi
Bu sene ilk defa öğrenci alacak olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Bitki Koruma ve Tarla Bitkileri bölümlerinin, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Bankacılık ve Finans, Muhasebe Bilgi Sistemleri ve Uluslar arası Lojistik ve Taşımacılık bölümlerinin normal öğretim ve ikinci öğretimlerinin, İslami İlimler Fakültesi’nin İlahiyat ile İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinin normal ve ikinci öğretiminin ve İnşaat Mühendisliği bölümünün yüzde 100 dolduğunu söyleyen Rektör Çelik: “ Yeni açtığımız bölümlerin yüzde 100’lük bir oranla tercih edilmesi mutluluk verici. Bu durum Uşak Üniversitesi olarak yeni bölüm ve programlar açarken ne kadar doğru kararlar aldığımızın bir göstergesidir. Daha önce açmış olduğumuz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Sanat Tarihi Bölümü, Sosyoloji Bölümü ve Ekonometri Bölümleri de yüzde yüz doldu” dedi.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Eğitim Fakültesi’nin yüzde 100, Fen Edebiyat Fakültesi’nin yüzde 98, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yüzde 95 dolu olduğunu ifade ederek Uşak Üniversitesi’nin tercih edilebilir bir üniversite olması için çalıştıklarını ve yerleştirme sonuçlarına bakıldığında doğru bir yolda olduklarını söyledi
rektör bey söz verdiği hamamboğazı projesinede el atsa iyi olacak yoksa sözden ibaret mi bazı siyasi parti yöneticileri gibi hiç bir girişimde bulunmadan boş boş vaat mi verecek?