Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Bu büyük felaketle ilgili insanlarımız deprem bölgesinde şirketler kampanyalar başlatırken, Sivil Toplum Kuruluşu dernekler de kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı.
Depremlerin etkili olduğu bölgeye tüm Türkiye’den olduğu gibi Uşak’tan da yapılan yardımlar ile depremzede vatandaşlarımızın yaraları sarılmaya çalışıldı.Çeşitli kurumlardan ve derneklerden personel, araç ile iş makinesi depremden etkilenen illere sevk edildi. Deprem bölgesinde görev yapan Uşak Sivil Arama Kurtarma Derneği üyeleri ile Uşak Kadın Araştırmaları Derneği Başkanı, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özdemir bölgede yaşanan sıkıntıları yerinde görmeleri ve eksiklerin giderilmesi aynı zamanda vatandaşlarımızın bilinçli hareket etmesi yönünde bir eğitim programı düzenlediler. Afet Farkındalık ve Temel Düzeyde Telsiz Eğitiminin ilk katılımcıları Uşak'lı kadın muhtar adayları oldu. Doç. Dr. Ayşe Özdemir olası bir felakette yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler hakkındaki yaptığı sunumun ardından Uşak Sivil Arama Kurtarma Derneği Başkanı Vet. Hek. Utku Manisalı ve Afet Farkındalık Eğitici Eğitmeni Öğr. Rifat Yontar'ın bölgedeki yaşanan zorluklar ile haberleşmenin önemine dikkat çekerek temel düzeyde telsiz kullanımı hakkında bilgiler verdiler.
Uşak Sivil Arama Kurtarma Derneği üyesi Uşak'ın gururu Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli motosikletçi dünya şampiyonu Asrın Rodi Pak'ın da hazır bulunduğu Afet Farkındalık ve Temel Düzeyde Telsiz Eğitimi programı katılım belgelerinin kadın muhtar adaylarına takdimi ile son buldu.