Ulusal bir televizyon kanalında 3-4 Nisan 2014 tarihlerinde yayınlanan bir programda adı geçen ve 2014 yılı ocak ayı başından bu yana kaybolduğu ve kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtilen 1931 doğumlu Hacer Cengiz isimli Banazlı vatandaş ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğunun belirtildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Uşak İli Banaz ilçemize bağlı Susuz köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet kızı 1931 doğumlu Hacer CENGİZ’in, tek başına ikamet ettiği köyde ocak ayının başında kaybolduğu ve kendisinden haber alınamadığının 15.01.2014 tarihinde oğlu Emin Muhammet Cengiz ve köy muhtarının bildirmesi üzerine,
16.01.2014 ve 13.02.2014 tarihleri arasında 14 ayrı günde; Uşak İl Jandarma Komutanlığına bağlı personel ve iz arama takip köpeği, İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arama ve kurtarma ekibi, İlçe Jandarma Komutanlığı timleri ile birlikte jandarmanın ve köylülerin gösterdiği alanlarda, arazi arama ve taraması yapılmış, kayıp şahısla ilgili bir bulguya ulaşılamaması üzerine aranacak başka bir bölge kalmadığından arama sonlandırılmıştır.
Bu olay ile ilgili olarak, Uşak Valiliği İl AFAD ekiplerimizce 13.02.2014 tarihinde ikinci defa köy çevresinde ve köye yakın şahsın kendisini ulaşabileceği veya başka şahıs veya şahısların götürüp atması muhtemel göletlerde su altı ve su üstü arama ve kurtarma ekipleri tarafından arama ve tarama çalışmalarını yapmış; tüm aramalara rağmen bir bulguya rastlanmadığından arama tarama çalışmaları sonlandırılmıştır.
Kayıp şahıs ile ilgili adli makamlarca da soruşturma yapılmakta olup; adı geçenin bilgileri jandarma ve emniyet sistemlerine girilmiş, bilgi paylaşımı yapılmış, tüm arama çalışmalarına rağmen adı geçen kayıp Hacer Cengiz’in izine henüz rastlanmamıştır.
Valiliğimizce titiz bir şekilde takip edilen konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir."
Banazlı Kayıp Hacer Nine Hakkında Valilik'ten Açıklama!
Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan ve Banaz ilçesi'ne bağlı Susuz Köy'de ikamet eden 1931 doğumlu Hacer Cengiz'in 2014 Ocak ayından beri kaybolduğu ile ilgili Uşak Valiliği bir açıklama yayınladı.
05 Nisan 2014 Cumartesi 11:13

belkide hic evinden cikarmadilar cesedi evin bir yerine gomduler