Montessori Vakfı Hukuk önünde imtiyazlı muamelesi mi görüyor?
4 Yaşındaki Çocuğuna zulmedenlerin yanına kar kalacağından endişe eden anne mahkemelere ve kamuoyuna böyle seslendi.
Empati yapıp ona göre karar versin hakimlerimiz savcılarımız.
Biz çocuğumuzu Sultan Can’a değil Montessori’ ye güvenerek teslim ettik. Montessori neden sanık sandalyesinde değil?
Montessori'nin anaokulunda anaokulu öğrencisi otizmli çocuk darp ediliyor olay kamera kayıtları ile ortada ama Montesori yargılanmıyor.
Yargı sadece çocuğu döven bakıcıyı suçluyor. Montesöri’nin neden sorumluluğu değil bu? Ve neden basit yaralama suçundan yargılanıyor?
Ağzı dili söylemez emanet çocuğu emanet edildiği kurumun içinde dövme suçunu işleyen basit yaralama suçu mu işlemiştir.
Belki dışardan bakınca basit yaralama olabilir ama küçücük çocuğun darp edilmesinin halkın vicdanında bıraktığı yara basit değil.
Uşak kamuoyunun vicdanını sızlatan olaydan yargılanan Montessori çalışanının tutukluluğu ev hapsine dönüştü ve ev hapsine de uymadığı yönünde ciddi iddialar var.
Darp edilen engelli çocuğun annesinin feryadına Uşak kamuoyu kulak tıkamayacak ve Adaletin tecelli etmesi için gereken yapılacak.
Geçtiğimiz aylarda haberleştirdiğimiz üzere Mehmet ve Selma Kemer çiftinin Otizmli evlatları 4 Yaşındaki Ramazan Mert kurumsallığına güvenilerek şehirdeki en pahalı kreş olan Montessori'ye teslim ediliyor. Montessori de tabi doğal olarak kendi çalışanlarına çocuğu teslim ediyor. Ama o da ne Montessori'nin çalışanı Ramazan Mert'i darp ediyor ve iddialar doğruysa Montessori Kreşinin kurucusu ve sahibi olarak bilinen Sevgi Yılmaz görüntüleri ve çocuktaki darp izlerini görmesine rağmen durumu ne polise ne aileye bildirmiyor. Olay ailenin çocuğun kurumda darp edildiğini anlamasının ardından şikayetiyle Adliyeye taşınmış ve yargılama süreci başlamış idi.
Daha önce Uşak Haber Merkezi olarak yayımladığımız görüntüler ile beraber Montessori'de kreş şartlarına tabi iken ve kreş emanet ve nezaretinde darp edildiğine ilişkin kamera kayıtları polislerce yapılan detaylı incelemeler sonucunda ortaya çıkınca görüntülerde Ramazan Mert'i darp ettiği açıkça görünen Sultan Can isimli Montessori çalışanı göz altına alındı ve göz altı işleminin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Ancak bir sonraki duruşmada hapis tazyiki ev hapsi şeklinde sürdürülme kararı ile değiştirildi. Ancak aile ev hapsine de uyup uymadığına da emin değil ve acılı anne baba ev hapsinin şartlarına da uyulmadığını düşünüyor ve hiç değilse ayaklarına evden ayrıldığı esnada alarm veren kelepçeden takılmasını istiyor. Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu'na yaşadıklarını aktaran Anne Selma Kemer ile yapılan röportajı izleyin ve lütfen siz de empati yapın. Yerinde olsanız Allah korusun siz ne yapardınız? Tepki verin ki hiç değilse Adalet yerini bulsun. Suçlular cezasız kalmasın. Yarın bizim de başımıza gelebilir diye düşünüp tepkinizi ortaya koyun kendi çevrenizde ve çapınızda.