İyi Parti eski yönetiminin (Savaş,Toköz) bıraktığı enkaz, ardından Uşak adayları arasında yaşanan kriz ve listeye tepkiler anketlere yansıdı!
CHP Uşak'ta Destan Yazıyor. Anketlere göre AKP ile CHP arasında çok az fark kaldı. CHP muhalif seçmenin tamamından vefa bekliyor!
Bildiğiniz üzere seçim sattı mahallinde siyasi partiler de hareketli günler yaşanıyor. Her ne kadar kimle konuşsanız halk bu sefer kapalı kutu dese de ve halkın seçime de siyasete de ilgisi bir türlü olması gereken seviyeye bile ulaşamasa da partiler yılmadan seçim çalışmalarını ve adaylar siyasi mücadelelerini ısrarla devam ettiriyor. Tabi el sıkmanın ne etki oluşturabileceği ya da seçmeni ne kadar kendi lehine harekete geçirip oya devşirilebileceği tartışılsa da adaylar daha çok sıkılmadık el bırakmayacağız düsturu ile çalışıyor ve bütün partiler ortak insanların elini sıkıyor saha da ve selam verip geçiyor adeta.
Bu konjonktür de ve şartlarda üstelik halkın ağzını bıçak açmazken geçim sıkıntıları arasında umutsuz kitleler dönüp bakmak dahi istemezken ve de siyasi makamların albenisi bu kadar azaltılmış makamlar istismar edilerek önemsizleştirilmiş iken siyaset yapmak eminiz siyasetçilere zor zaman dilimleri yaşatıyor ve yoğunlukla birleşince de bunaltıyor ve aslında ne olup bittiğini de çok anlayamayabiliyorlar. Bu bağlamda Uşak Haber Merkezi ekibi olarak bu çok önemli misyonu icra edip Türk siyasetinin bir biçimde yaşamasına vesile olan Uşaklı siyasetçilere teşekkür borçlu olduğumuzu da ifade edip haberimize dönelim.
Dün itibarı ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezince hazırlanan bir haber metni Uşak yerel basınına servis edildi. Uşak'taki siyasi çalışmalardan adaylar arasındaki ve adayların teşkilatla uyumundan ve pek tabii ki tarihi mitingten memnun olduğu bilinen CHP Genel Merkezinin hazırlattığı haber metninin başlığı CHP Uşak'ta Destan Yazıyor idi. Metni aşağı da paylaşacağız ama metnin sonuna bir anket sonucu ilave edilmiş, anket sonucu gerçekten enteresan. Ankete göre AKP burun farkı ile birinci parti ve ikinci parti de CHP ve bu anketin Uşak'ta yapılan başka bazı anket sonuçları ile de yakın yaklaşık kesişiyor olması da dikkat çekici idi.
AKP'nin dağıldığı hissinin belki de en fazla yaşandığı şehir olan Uşak'ta halk muhalefet beceriksiz olsa da ki muhalefet de fena iş çıkarmıyor gerçekten de. Henüz destan yazıyorlar diyemesek de CHP'nin sesi her zamankinden daha gür ve hiç bu kadar bir olmamışlardı diyebiliriz CHP'liler için ve herkes çalışmak istiyor çalışıyor. Ama ola ki muhalefet temsilcileri yeterince başarılı olamasa dahi, iktidardan kurtulmaya kararlı gibi davranan büyük bir kitle var açıkçası ve açıkçası mevcut durum bu anket sonuçları değilse de buna yakın olabilir. Gerçi seçimlere daha 10 gün var yaklaşık ve gündem çok sık değişebiliyor ve bu değişimler ve siyasilerin bazı hamleleri halkın iradesini ciddi ölçü de etkileyip değiştirebiliyor.
Ayrıca CHP'nin yaptırdığı anketin isabetli olabileceğini doğrular nitelikte gelişmeler de yaşanmıyor değil şehir siyasetin de. Ak Partililer de dahil hiç kimse İsmail Güneş'in tekrar milletvekili seçilmesini içine sindiremiyor ve istemiyor da keza. Bütün Ak Partide listenin bir intihar listesi olduğu konuşulmakta ve hararetli Erdoğan taraftarlarının bile Cumhurbaşkanlığında Erdoğan lehine oy kullanırken Milletvekili seçimlerinde MHP'ye oy vermeyi düşündüğü biliniliyor ve konuşuluyor. Özellikle bazı Milletvekili aday adaylarının yakın çevrelerinden bazı Ak Partililerin aday belirlenme sürecinde yaşanılan haksızlıklar sebebi ile tepki ortaya koymak adına bir oy Erdoğan'a bir oy MHP'ye kampanyası açtığı da ayrıca konuşulmakta. Dolayısıyla anketin isabetli olma şansı gerçekten de var.
Anketteki tek soru işareti şu. Tamam İyi Partide ciddi bir düşüş var ve ikinci sıra adayının küskünlüğü de CHP'ye yaradı. Çünkü mesela eski Doğru Yol Partisi Mehmet Erdem gibi yine mesela merkez sağın bir dönem duayeni olarak anılan Şefik Poyraz gibi bu dönem İyi Partiye oy verme eğiliminde olan bazı merkez sağcılar Dalyan Özdemir'in yaşadığı haksızlık ve mağduriyet sebebi ile CHP'ye daha kolay oy verebilir hale geldi. Bildiğiniz gibi merkez sağda sempatisi olan Dr. Dalyan Özdemir kendisine sorulma gereği dahi duyulmadan emrivaki ikinci sıra yazılmış ve Dalyan bey de kendince haklı olarak tepki ortaya koymuştu. Zaten Hakan Savaş ve Şener Toköz'ün görevden alınmak zorunda kalmalarının ardından partiyi dağıtmaya dönük operasyonlarından bunalan İyi Parti tabanı bu olumsuzluklar da birleşince CHP' ye oy verme eğilimine girmiş anlaşılan. En azından anketin sonuçlarından anlaşılan bu.
CHP Genel Merkezinin yayımladığı ankette en fazla dikkat çeken ise Memleket Partisinin ve Zafer Partililerin aldığı oy. Gerçekten de beklenenin üzerinde bir sonuç elde etmişler ama gençlerin bir kısmının hala Oğan veya İnce'ye bir eğiliminin olduğu da bir hakikat. Önümüzdeki günlerde Uşak Haber Merkezi ekibi olarak da çok ciddi ve kapsamlı bir anket düzenleyip sizleri bilgilendireceğiz ki oyu doğru yerde toparlamayı başarabilsin Uşak seçmeni ki sonra ne kadar az insan oyum boşa gitti derse o kadar iyidir demokrasi açısından.
İşte CHP'nin basına servis ettiği o metin ve anket;
CHP UŞAK'TA DESTAN YAZIYOR!
Cumhuriyet Halk Partisi özverili çalışmaları neticesinde Uşak'ta birinci parti olmaya hazırlanıyor. Kamuoyu anketlerinde her zaman yüksek bir oy oranı ile fark atan CHP adeta Uşak'ta tarihi rekora imza atıyor.
14 Mayıs Genel seçimlerine günler kala kamuoyu yoklamaları ve anket sonuçları da Bir hayli önem kazanıyor. Buna göre her ilde büyük bir oy oranına sahip olan ve yükselişe geçen CHP Uşak'ta da diğer siyasi partilere fark atıyor. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen mitingle tarihi bir kalabalığa hitap eden CHP şimdiden Uşak'ta 1 Parti olarak görülüyor. Uşak Milletvekillerinin, Milletvekili adaylarının, il ve ilçe başkanları ile örgütlerinin koordineli çalışmasıyla anketlerde birinci parti olan CHP'nin bu seçimde rekor oy artışına sahip olarak 2 milletvekili çıkaracağı ön görülüyor.
Son anket verilerine göre ise oy yüzdeleri şöyle:
%32,8 AKP
%31,5 CHP
%13,2 MHP
%9,0 MP
%5,9 İYİP
%6,0 DİĞER
%1,2 HDP
%0,4 ZP
Tabi ki