Anadolu kültürünün nakış nakış işlendiği el emeği ve dünyaca da ünlü Eşme Kilimleri ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Uluslararası Eşme Turistik Kültür ve Sanat Festivali, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilecek olan 29 Haziran çekiliş biletlerinin yüzü oldu.
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan ve aynı zamanda Eşmeli olan Uşak Milletvekili İsmail Güneş; Eşme ilçemiz bilindiği üzere kilimleri ile ünlüdür. El emeği olan kilimlerimiz Eşmeli annelerin bacıların ve kadınlarımızın ruh alemlerini desenlere yansıttığı, renklerin ahenk içinde dans ettirdiği, has yün ve kök boyasından oluşan Eşme kilimlerimizin daha fazla tanıtımını yapmak için 29 Haziran 2013 tarihinde Milli Piyango çekilişindeki biletlerin üzerine Eşme kilim desenlerini bastırdık. Milli Piyango Genel Müdürümüze teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki aylarda Eşmemizde Mili Piyango çekilişini de yaparız." şeklinde konuştu.
Eşme Kilimi, Milli Piyango Biletleri'nde!
Uşak deyince akla ilk gelen simgelerinden meşhur olan Eşme ilçesi ile özdeşleşmiş meşhur Eşme Kilimleri, Milli Piyango İdaresi'nin 29 Haziran tarihinde gerçekleştireceği çekiliş biletlerinin üzerine desen olarak koyuldu.
13 Haziran 2013 Perşembe 16:33
