İlim Yayma Cemiyeti'nin Uşak'taki şubesi açıldı. İlime ve eğitime verdiği önemle bilinen cemiyetin Uşak şubesi, bu sabahki basın toplantısıyla ilk defa bir araya geldi.
Uşak Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkez Teşkilat Müdürü Nurullah Şimşek, İlim Yayma Cemiyeti Uşak İl Başkanı Zekai Özbek, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ve UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Eren, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nacar ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.
İlim Yayma Cemiyeti'nin geçmişten günümüze kadar nasıl geldiğinin anlatıldığı biir sunumun ardında söz alan İl Başkanı Zekayi Özbek yaptığı konuşmasında tüm şubelerde yaygın eğitim anlayışıyla vatan ve millet sevgisine bağlı gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Cemiyetin 100'den fazla İmam Hatip Lisesi'nin açılmasına öncülük etmiş olması ve bünyesindeki çok sayıda öğrenci yurduyla 62 senedir hizmet vermeye devam ettiğini belirten Özbek, ilimin gelişmesi için var gücüyle çalıştıklarını ifade etti. Öğrencilere burs imkanı sağlayarak destekte bulunduklarını ve aydınlık gelecek için çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Özbek; gençleri bugünün ve geleceğin gerçek sahibi olrak gördüklerini ifade etti. Uşak Üniversitesi ile el ele yapacak çok işlerinin olduğunun altını çizen Uşak İl Başkanı, artan kaliteye bağlı olarak yurt ihtiyaçlarının da bir an önce giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
İlim Yayma Cemiyeti Merkez Teşkilat Müdürü Nurullah Şimşek yaptığı konuşmasında cemiyetin kurulmasında öncülük eden Dr. İsmail Niyazi, General Ömer Cemal Karabekir gibi isimler hakkında bilgiler vererek; Cemiyetin artık topluma mal olmuş bir kurum olduğunu söyledi. Birçok kurumla ilişkili olduklarını ve güzel işler yapmak için Türkiye'nin her yerinde çalışmaya devam ettiklerini belirten Şimşek; Uşak'ın hiçbir şey için geç kalmadığını, yapacağı çalışmalarla ön sıralardaki yerini mutlaka alacağını ifade etti. İşlerinin vakitlerinden çok olduğunun altını çizen Teşkilat Müdürü Şimşek, buralarda yetişen gençlerin ülkenin geleceğine ışık tutacak, faydalı olacak gençler olacağını kaydetti.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise sivil toplum kuruluşlarının ne kadar güçlü olursa bireylerin de o kadar güçlü olacağını söyleyerek; bireye önem veren bu cemiyetin bütün haliyle örnek olacak bir cemiyet olduğunu ifade etti. Çelik, "Bugün nefes alabiliyorsak bunu geçmişten günümüze kadar yetişmiş kişilere borçluyuz. 28 Şubat, Gezi olayları gibi birçok olaylar yaşandı. Ama zihnimiz artık bu gibi konulara karşı duyarlı hale geldi. Olayların farkındalığı konusundaki bilgilerimizi sivil toplum kuruluşlarına borçluyuz" dedi. İlim Yayma Cemiyeti'ni paydaş bir kurum olarak gördüklerini belirten Çelik, ortaya konan tezlerin makalelerin belli bir düzen içinde olmasını düzenleyen sistem serbest bırakılsa sivil toplum kuruluşlarıyla daha iyi bir sonucun ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.
İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, insanoğlunun yetiştirilmesinin çok zor olduğunu ifade ederek; bir kişiden 25 yıl verim almak için onu 25 yıl eğitmek gerektiğini söyledi. İlim Yayma Cemiyeti'nin tarihten günümüze kadar önemli katkılarının olduğunun altını çizen Uzun, üniversitenin artan kalitesine bağlı olarak yurt ihtiyacının ortaya çıktığını cemiyetin de bu ihtiyaca cevap vereceğine olan inancının tam olduğunu dile getirdi.
Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise yaptığı konuşmasında Türkiye'nin Balkan ve Dünya savaşları gibi badireler atlattığını, geçmişten günümüze kadar din ile bağlantısının kesilmek istendiğine dikkat çekti. Güneş; "Avrupa'nın din ile bağlantımızı kesme çalışmalarına karşı var gücümüzle mücadele ettik. Gün geldi cenaze namazımızı kıldıracak imam bulamadık. Darbelerde imam hatip liselerinin önü kesilmeye çalışıldı. Buradaki amaç imamları ortadan kaldırmak değil, vatanına milletine bağlı kişileri ortadan kaldırmaktı" dedi. İlim Yayma Cemiyeti'nin Uşak'ta da kurulmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Güneş, cemiyetin kurulmasında öncülük herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
İlim Yayma Cemiyeti Uşak Şubesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi!
1951'de kurulan ve geçmişten günümüze verdiği hizmetlerle önemli bir yer edinmiş İlim Yayma Cemiyeti'nin Uşak'ta yeni kurulan şubesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
28 Eylül 2013 Cumartesi 11:34

rektör çelik'in iyice hükümetin sesi haline gelmesi bir üniversite açısından kaygı verici (hatta benim açımdan bu olayın şehrimin üniversitesinde yaşanması utanç verici). bilimsel anlamda ürettikleri belgenin nasıl bir geçerliliği olabilir ki?