Eski Ocak Başkanlarından MHP İl Başkanı Ümit Aslan'a MANİdar ziyaret
Gövde gösterisi gibi ziyaret.
Camianın mesajı net; Ülkücü irade mani engel tanımaz bir olunca. Bir olacağız.
Bu başlıklar ile haberleştirmiş Genel Yayın Yönetmenimiz Gazeteci Ramazan Yıldız kardeşim, o dönem yani iki yıl önce çiçeği burnunda il başkanı olan Ümit Arslan'a camianın hayırlı olsun ziyaretlerini . Camia adeta Bahçeli'ye rağmen MHP demişti Ülkü Ocakları Başkanlığı da yapmış gerçek bir ülkücüye MHP il başkanı makamı delegenin ezici çoğunluğunun iradesi ile. O gün bu gündür hiç değişen bir şey de yok taban da moraller bozuk tabi ama kopma yok diyebiliriz şimdilik. Şu bir gerçek ki tabanı çok iyi idare ediyor Ümit başkan bu zor şartlarda çünkü tabanla çok ilgili.. Gerçi İYİ parti hala ihraç etmeyerek Yalım ve Gür ortaklığının kişisel değil kurumsal partiler anlamında bir ortaklık olduğunu ortaya koyup Yalım destekçiliği üzerinden Uşak Belediyesinin talan ekibine katılmaya dönük bir siyaset izleyip Yalım’ın ve Gürün istediği meclis üyesine ilçe başkanlığını da teslim ederek Uşak anlamında kendi varlığını kendi sıfırla çarparken ve başkada ciddi bir alternatif yokken tabanı derli toplu tutmak.. Tabanın hepsini de lise çağlarından beri tanıyan ve zaten adeta camianın içine doğup camianın içinde büyüyen birisi olunca Ümit Arslan ve hatırı sayılır Ülkücü de olunca işi kolaylaştı belki.
Parti çok operasyon yedi yıllardır ve kimin de belki de Bahçeli'de yol verdi bilerek veya bilmeden. MHP camiası zaten ezelden güvenmez Dervişoğlu'na ki Akşener'e de güvenmezlerdi hiç haklı çıktılar galiba ayrı konu ama nihayetinde büyük kopmalar yaratamadı ne İYİ parti nede benzeri sözde milliyetçi saik ile MHP'ye alternatif kurulmuş küçük partiler Çoğunun adam gibi teşkilatı bile yok. Sonuçta MHP dışında bütün partileri dizayn ediyor CHP'li belediye başkanı aklınca MHP'yi de denedi seçimlerde adayı olan Sezer Ateş üzerinden ama yemedi.
Dervişoğlu Gür'e dair hiç tepki vermediğine göre ve geçenler de Ayşegül Obalı partinin İl başkanı olarak Yalım ile fotoğraf verdiğine göre makamında İYİ partinin Yalım’a desteği tam ve Gür’le sınırlı değil bu destek yani kurumsal. Demek ki Gazeteci Ramazan Yıldız haklı çıktı. İlk başta ön gördüğü gibi Yalım Gür ortaklığı Genel merkezlerce istenip ayarlanmış. Yani o dönem Uşak Haber Merkezi planı erken ifşa etmiş hep olduğu gibi. Demek gerçekten sâdece Özgür Özel değilmiş Uşak ile özel ilgilenen Dervişoğlu da Uşak'la özel ilgili ve Yalım'a tam destek demek ki ve demek ki o zaman yaptıkları ve içeriğini açıklamadıkları mutabakat zaten Uşak merkezli idi. Ne Uşak imiş arkadaş?
Bu arada MHP bunca şaibeli iş arasında kesinlikle şaibeler ile anılmıyor ve daha önce bütün Ülkü Ocakları mensuplarını sapık ilan etmeye kalkışmış idi Yalım malum ondan mıdır nedir? MHP camiası çok ama çok mesafeli Yalım ve şaibelere. Ümit Arslan'da bilirdi belediyeden rant elde etmeyi işine bakmayı ama o DEVLET'in ve Milletin yanında durdu ve göz dikmedi asla tüyü bitmemiş yetim hakkına helal olsun. Ümit Arslan'da bilirdi Sezer Ateş üzerinden kurulmaya çalışılan masanın has köşesinde oturmayı ama o bilâkis Sezer Ateş'in karizmayı çizdi bozdu gönderdi partiden bağış çekini de iade ederek.
Ümit Arslan il başkanlığı için İlk aday olduğunda kongre sürecinde biz de çok etkin idik pek çok MHP Kongresi'nde olduğu gibi hatta belki o kongrede daha fazla etkin idik ve adaylığını biz duyurup anında sınırsız kredi açmıştık kendisine. Nitekim açık ara almıştı kongreyi ve il başkanı seçilmişti. Sağolsun beklediğimiz gibi yüzümüzü yerde koymadı. Arada eleştiri de yapmış olabiliriz belki ayrı konu ama Ümit Arslan bu işi baya bildiğin bir yalnız kurt edasıyla soyadına yakışır şekilde . Aslan gibi başardı. Parti ne Fetö ile anıldı ne de rant çeteleri ile. Ben öyle anılarda denk gelince iki yıl önce Ümit Başkana omuz ettiğimiz haber hazır da bugün varlığını CHP ile İttifak'a adamış gibi davranan iyi parti bir avuç insanla Kongre tiyatrosu oynamış ve aslında sözde kongre toplarken dağıldığını ilan etmiş iken bu paylaşımı yapayım istedim.
Teşekkürler Ümit Arslan hiç yüzümüzü yerde koymadığın için ve teşekkürler MHP camiası sadâkat testinden tam da olması gerektiği gibi çıktığın için. Taban tepkili açılıma ama sadakati de tam ve bekliyor bazen de biraz homurdanarak. Herkes yalnızlaştı gitti ama Ümit var bir olabiliriz Türk Milliyetçileri olaraktan. Zira en birbirine tutkun siyasi kitlede zaten milliyetçiler. Diğer partilerin tabanları tavanları birbirine düşmüş vaziyette.. MHP de Ümit var.






