Uşak Mimarlar Odasının düzenlediği basın toplantısında önemli konulara değinildi. Uşak'ta imar hatalarının bulunduğunu bu sebeple de yeşil alanların giderek yok edildiğini söyleyen Mimarlar Odası Başkanı Hüseyin Avni Özgencil, Uşak'ta kent ve kentlilere karşı imar suçunun işlenmemesi için mücadele edeceklerini söyleyerek bu suçu işleyenlere yasalar çerçevesinde mani olmaya çalışacaklarını dile getirdi. Bu anlamda halkında yanlarında kendilerine destek olacaklarını ifade eden Özgencil, bazı hatırlatmalarda da bulundu.
Avni Özgencil; "Atatürk heykelinin bulunduğu meydan Uşak halkının değeridir. Burada yeraltına Otopark yapılması bu meydanın yok edilmesi anlamına gelir. Öncelikle mevcut otoparkların rehabilite edilerek %100 doluluk oranına çıkarılması ve taşıt trafiğinden önce yaya trafiği ve toplu ulaşım düşünülmelidir. Atapark alanına da bundan sonra kesinlikle artık bir metrekare inşaat bile yapılmamalıdır. Park ve yeşil alan düzenlemesi geliştirilmelidir. Kule vb. yapılar öngörüsüz, kente katkı sağlamayan işlevsiz yapı örneği olarak hatırlanacaktır" dedi.
Yapılan inşaatlar hakkında şikayeterinde kendilerine geldiğini söyleyen Avni Özgencil; "Bu konuda son aylarda Uşak kent gündemine oturan bir konuda ; Ünalan mahallesi 25.27 DB pafta no 370 Ada no üzerindeki çeşitli parseller üzerinde bulunan alana yapılan inşaatlar hakkında odamıza yapılan şikayetlerdir.Bu alan 1953 yılı İmar planında yeşil alan olarak düzenlenmiş , 1989 tarihinde onaylanan İmar Planlarında da Yeşil alan olarak korunmuştur. Mülk sahiplerince İdare Mahkemelerine açılan davalar sonucunda da bir uygulama alanı bulunamamış, ancak bu güne kadar da alan imara açılmamıştır ve açılmamalıdır. Mülk sahipleri de 60 yıldır mağdur olmuşlar ve hala da mağdur olmaya devam etmektedirler. Adı geçen parseller Kadastro parsellerdir ve İmar parseli olarak değerlendirilerek Yapı Ruhsatı verilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır. Bu konuda yasal süreçler, Uşak Belediyesi tarafından bu alanın plansız alan ( imar durumunda park alanı yazmaktadır) olduğu belirtilerek bu uygulamanın yasa ve yönetmeliklere uygun olduğu savunulmuştur. Ancak Mimarlar Odası olarak yaptığımız incelemelerde yapılan inşaatların yasal dayanağının olmadığı sonucuna varılmıştır" şeklinde konuştu.
Belediyenin Park ve Çocuk alanları konusunda duyarlılığını da takdir ettiklerini söyleyen Özgencil, bu alanların yapılaşmaya açılmasının nedenini de çözemediklerini söyleyerek ekledi; "Adı geçen inşaatın yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde tekrar ruhsat düzenlemesi gereği açıktır ve en kısa zamanda ruhsat iptaline gidilerek tüm alanda ( 4300 m2 ) yasaların belirlediği 250 m2 ve 6.50 mt yükseklik şartına uygunluk sağlanmalıdır. Esas hedefinde ; Uşak Belediyesinin daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi 5 yıllık kamulaştırma programına alarak bu alanı Kente yeşil alan olarak kazandırması olmalıdır. Mülk sahiplerinin de 60 yıllık mağduriyeti giderilmelidir" dedi.
Avni Özgencil son olarak; "Buna karşı yapan - yaptıran görmezlikten gelen yöneticilerin, siyasetçilerin açıklama yapmalarını beklemek en doğal hakkımızdır" diyerek sözlerini noktaladı.
uşak'ın dağı, taşı altındır. onun içindir ki seçilen belediye başkanlarımız imar planındaki yeşil alanları betonla kapatmak için, gece gündüz gözlerine uyku girmez. tez elden betonlaştırırlar.