Gerek Emniyet mensuplarının gerekse adı kullanılan kurum ve kuruluşların tüm uyarılarına rağmen önüne geçilemeyen telefon dolandırıcıları bu kez de vatandaşları Sosyal GüvenlikKurumu adına arayarak vatandaşın sigorta borcu olduğunu söylüyor ve belirttikleri hesaba para yatırmasını istiyor.
Konuyla ilgili olarak SGK İl Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, sosyal güvencesi bulunmayanların bazı şahıslar tarafından arandığı ve genel sağlık sigortası borcu olduğuna dair yalan ifadelerle halkın dolandırıldığı vurgulandı. SGK Uşak İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre genel sağlık sigortası borcundan dolayı vatandaştan para isteyenlere ve verilen hesap numaralarına itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.
SGK Uşak İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi:
"Son dönemde bazı şahısların, vatandaşlarımızı Kurumumuzun adını vererek aradığı, bu kişilerden genel sağlık sigortası prim borçlarını silmek için verdikleri banka hesabına belirli miktarlarda para yatırmalarını istedikleri ve bu şekilde vatandaşlarımızı dolandırmaya yönelik teşebbüste bulundukları tespit edilmiş olup, konu hakkında Kurumumuzca aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
Bilindiği üzere 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 92 inci maddesi uyarınca ülkemizde yaşayanlardan herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanlar 01/01/2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda tescil edilen vatandaşlarımızın yapmış olduğu gelir testi başvurusu sonucunda aile içinde kişi başına düşen aylık geliri tespit edilmekte ve ödemeleri gereken genel sağlık sigortası primleri vatandaşlarımıza posta yoluyla bildirilmektedir.
Ödemeler, Kurumumuz ile anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine ve Kurumumuz web sayfası üzerinden kredi kartı ile yapılabilmektedir. Ayrıca zorunlu genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız Kurum ünitelerimizden ya da www.sgk.gov.tr adresindeki "E-SGK/E-Hizmetler/GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” ekranından kimlik bilgileri ile sorgulama yapabilmektedir.
Kurumumuz tarafından hiçbir vatandaşımız "Genel sağlık sigortası borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız." gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu tarz bir yaklaşım içerisinde olan şahıslara hiçbir şekilde İtibar etmemelerini ve bu şahısların verdikleri banka hesabına herhangi bir para yatırmamalarını, böylelikle olası dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilebileceğini bildiririz".
Telefon Dolandırıcıları Şimdi de Kendini SGK Personeli Olarak Tanıtıyor!
Uşak'ta farklı kurum ve kuruluşların isimlerini kullanarak değişik yöntemlerle vatandaşları dolandıran kişiler boş durmuyor. Dolandırıcılar bu kez de Sosyal Güvenlik Kurumu'nun adını kullanırken; konuyla ilgili Uşak SGK İl Müdürlğü'nden de bir açıklama yapıldı.
28 Ocak 2015 Çarşamba 11:47
uşak elenora güzellik merkezi lazer epilasyon yapacağım diye bir şey yapıyor bunuda yazın millet 800 lira kazık yemesin...tüyler olduğu gibi duruyor