Uşak'ta 2012 yılı Şubat ayında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü adıyla faaliyetlerine başlayan ve kurulduğu günden bu yana polis-vatandaş birlikteliğini sağlamak adına halkın arasında ve de hizmetinde olan Toplum Destekli Polisler toplumsal refahı ve yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Aile içi şiddet, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması, dolandırıcılık, sanal ortamın olumsuz etkilerinin halk üzerindeki etkisinin önüne geçmek gibi bir çok konuda halkın sorunlarını dinleyen ve bu sorunların çözümü noktasında vatandaşın sıkıntılarını bizzat yetkililere ileten Toplum Destekli Polislerin çalışmaları vatandaşlar tarafından da takdir toplamakta.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri caddede bir vatandaşın sorununu dinlerken, herhangi bir aile içi şiddet olayında ya da telefon v.s yoluyla dolandırılmaktan bir vatandaşı kurtarmak için çalışma yaparken görmek mümkün.
Kurulduğu günden bu yana farklı projelerle halkı bilinçlendirme çalışmalarını aralıksız sürdüren Toplum Destekli Polisler; projelerin uygulanması sonrasında da başarılı sonuçlar almakta ve vatandaşın bilinçlenmesinde önemli katkılarda bulunmakta. Geçtiğimiz aylarda "kapı zili" projesi kapsamında 174 apartman gezen Toplum Destekli Polisler, proje kapsamında 1691 dairede yaptıı uygulamada 1760 kişiyle görüşerek hırsızlığa ve daha ağır durumlarla sonuçlanabilecek olaylar karşısında halkı bilgilendirdi. Yapılan uygulama neticesinde sorgusuz-sualsiz 1016 kişinin kapıyı açtığını, 195 kişinin sormasına rağmen emin olmadan kapıyı açtığını ve 421 kişinin ise kapıyı hiç açmadığını tespit eden Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı bilinçlendirme çalışmaları neticesinde halkın duyarlılığının artmasına ve kapıyı çalanlara karşı daha temkinli davranması konusunda bilinçlenmesine katkı sağladı.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün bir diğer projesi ise "güvenli esnaf" adı altında yürüttüğü proje. Proje kapsamında esnafları tek tek dolaşan ve sorunlarını dinleyen Toplum Destekli Polisler, esnafı hırsızlık ve gasp v.s gibi olaylara karşı uyarırken; güvenlik kamerası ve alarm sistemleri konusunda da bilgilendirerek alınan tedbirlerle bu sorunların önüne geçileceği konusunda da telkinlerde bulunuyor.
Gençlere yönelik olarakta eğitici etkinliklerde bulunan Toplum Destekli Polisler; bugüne kadar 52 okulda düzenlediği eğitici seminerlerle gençleri zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirdi.
Konuyla ilgili farklı mahallelerden görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar ise Toplum Destekli polislerin kendilerine olan ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirirken; polis-vatandaş birlikteliğinin sağlanmasında da etkili olduğunu ve kendilerini daha huzurlu ve güvenli hissettiklerini ifade ettiler.
E-Devlet Üzerinden Ulaşım!
Polis İmdat: 155 numarasından şikayetler ihbar edilebileceği gibi, Toplum Destekli Polislik Şubesi'ne E-Devlet üzerinden de ulaşmak mümkün. E-Devlet kapısı üzerinden Çevrimiçi Hizmetler listesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü adı altıında kurum tarafından sunulan hizmetler listelenmekte ve bu hizmetlerden biri de Toplum Destekli Polislik.
Toplum Destekli Polislik başlığı seçildiğinde karşınıza çıkan ekranda yer alan (Toplum Destekli) Mahalle Polisine şikayet veya önerilerinizi iletmek de mümkün.
Toplum Destekli Polisler Halkla İç İçe!
Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli halkla iç içe görev yaparak ve halkın sorunlarını dinleyerek sorunların çözüme kavuşması ve halkın refah seviyesini artırmak adına çalışmalarını sürdürüyor.
22 Ağustos 2013 Perşembe 19:20
