23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yıldönümü Uşak’ta Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle kutlandı.
Bugün saat 10:00'da Atatürk Anıtı önünde başlayan törene Uşak Valisi Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları, Uşak CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İl Garnizon Komutanı Albay Fuat Kömürcü, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Karayolları Bölge Şefi Mustafa Karadağlı, Uşak Müftüsü Fuat Altıntaş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Yalçın Atlı, İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, Uşak Baro Başkanı Baki Kantar, Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Anıt önündeki törende öğrenciler şiirler okudu. Görevine yeni atanan Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin burada yaptığı konuşmasında; "Hepimiz Türkiye’yi 23 Nisan 1920 şartlarına getiren süreci çok iyi bilip değerlendirmek zorundayız. Çünkü o şartlardan doğan milli ruh ve şuur, büyük bir dirilişi ve zaferi beraberinde getirmiştir" dedi.
Öğrencilere Türk Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kapsamında hazırlanan “Atatürk ve Çocuk” isimli kitap ve yapbozlar dağıtıldı.
Bülent Şahin’ in konuşmasının ardından okullar arası yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İl Garnizon Komutanı Albay Fuat Kömürcü ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından öğrencilerin yaptığı coşkulu dans gösterileri izleyenlerin beğenisini topladı.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen 23 Nisan kutlama etkinliği dans gösterileriyle sona erdi.
Haber: Leyla Yağcızeybek , Halil Çavuşoğlu // Fotoğraf: Ramazan Güner, Leyla Yağcızeybek
ya abi çok güzel, çocuklar bazı zorlamalar le bırşeyler yapıyorlar . güzel . ama bu kodomanların durumu nedir ya . allhın aşkına hiç biri de bu çocuklar güneşin en fazla sıcaklığını hissettırdığı vakitte ne yapar ne eder . düşünen . hiç kımse . varsın olsun kendı makamının tadını cıkarmak ve ego adı altındaa taabir edilen balondan farksız olan hissini şişirmek . biraz elini vicdanına koy da o çocuğun yerınde ol. anlayana . . .