Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantıları bugün Huzurpark'taki Meclis Salonu'nda başladı. Nisan ayı toplantılarının ilk birleşiminde gündem 2012 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ve oylanmasıydı.
Toplantı öncesi TKDK İl Koordinatörlüğü temsilcileri tarafından TKDK'nın yapısı, amacı ve hibe programlarını içeren bir sunum yapıldı. Sunumun ardından Başkan Ali Erdoğan gündeme ilave maddeleri oylayarak oturumu açtı. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Denetim Komisyonu'nun 2012 yılına ilişkin denetim raporunu CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ramazan Karahan okudu.
Denetim Raporu'nun okunmasından sonra verilen kısa aranın ardından Belediye Meclis üyeleri gündemin üçüncü maddesini görüşmek üzere bir kez daha salona geldi. Faaliyet raporu ile ilgili olarak ilk konuşmayı Başkan Ali Erdoğan yaptı.
Başkan Erdoğan yaptığı sunumda göreve geldiği 2009 yılından bu yana Uşak Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaları, bu dönemlerdeki gelir-gider tablolarını, görev süresince Belediyenin yürüttüğü projeleri içeren bir konuşma yaptı. Başkan Erdoğan konuşmasına kentsel dönüşümden otogar projesine, yeni oyun ve park alanlarından yol yapım çalışmalarına, cadde yenileme projesinden sosyal etkinliklere pek çok konuda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek konuşmasını noktaladı.
Erdoğan'ın ardından Ak Parti Grubu adına grup başkanı Nurullah Cahan bir konuşma yaparak; denetim raporundaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirtti. İhale konusundaki eksiklikleri dile getiren Cahan; geçmiş dönemlerde yapılan mal alım ihalelerinde aynı mahiyette olmalarına rağmen bir ihalede muammen bedelin altında teklife ihalenin verilmesine rağmen diğer iki ihalede muammen bedelin üzerinde teklife ihalenin verilmiş olmasının belediye bütçesine zarar olarak yansıdığını ifade etti. Yaklaşık 45 adet ihale iptalinin söz konusu olduğunu söyleyen Nurullah Cahan ihale konusunda daha titiz ve planlı bir çalışma içerisinde olunması gerektiğinin altını çizdi. Cahan ayrıca trafik ve otopark, mevcut araç parkının yetersizliği ve çoğu aracın ekonomik ömrünü tamamlamış olmasını da eleştirerek bu alanlarda da titiz bir çalışmayla sorunların çözümüne gidilmesi gerektiğini belirtti. cahan sözlerini Ak Parti grubunun Uşak adına hayırlı tüm işlerin altına imzalarını attıklarını ancak Uşak için uygun olmadığını düşündükleri projelerin de uygun hale gelmesi için çalıştıklarını belirterek sonlandırdı.
Cahan'ın ardından birer konuşmada bağımsızlar grubu adına Nejat Çolak, CHP grubu adına Ramazan Karahan ve Milliyetçi hareket Partisi adına da Orhan Tamer yaptı. Çolak konuşmasını kısa tutucağını belirterek; bu zamana kadarki faaliyetlerde destek veren meclis üyelerine teşekkür etti. Karahan ise belediyenin bütçesinin daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirterek hizmetlerde kullanılmak üzere kiralanan araç sayısı ve hizmet alımı yoluyla yapılan işçi alımlarındaki sayının fazla olduğunu ifade etti.
Son olarak MHP Grubu adına Orhan Tamer söz aldı. Tamer konuşmasına Uşak için doğru yapılan her işin arkasında olduklarını belirterek ve Uşak adına doğru yapılan her iş için Başkan Erdoğan'a ve meclis üyelerine teşekkür ederek başladı. Tamer Mart ayında yer alan önemli gün ve olaylara değinerek Uşak Belediyesi'nin 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü için yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını ifade etti. Tamer konuşmasına son günlerde ülke gündemini meşgul eden Çözüm Süreci, Milliyetçiliğin ayaklar altına alınması ve Nevruz kutlamaları sırasında ortaya çıkan görüntüleri sert bir dille eleştirerek devam etti. Tamer'in konuşmasında faaliyet raporu yerine ülke gündemine yer vermesini eleştiren Nurullah Cahan konunun faaliyet raporu olduğunu ve bu konuşmanın burada yapılmaması gerektiğini belirtmesi üzerine Ak Parti ve MHP grubu arasında gergin anlar yaşandı. Tamer tarih boyunca Türk Milletinin bölünmesi adına fitneler üretildiğini ve bir çok savaşlar yaşandığını belirterek; bu olayların haçlı seferleriyle başladığını, sağ-sol, Alevi-Sünni ayrımıyla devam ettiğini, ve günümüzde de Türk-Kürt ayrımıyla sürdürülmek istendiğini belirtti. Olayların başının Vatikan olduğunu belirten Orhan Tamer; dinlerarası diyalog adı altında da farklı faaliyetlere girişildiğini söyledi. Tamer'in bu konuşmaları üzerine Ak Parti grubundan bazı isimler salonu terk etti.
Orhan Tamer'in konuşmasının ardından, 2012 yılı faaliyet raporunun oylamasına geçildi. Ak Parti Grubundan Serhat Eren, Mehmet Demirhindi ve Erol Uysal'ın; CHP Grubundan Kudret Erdem ve Hamdi Avşar'ın katılmadığı oylamada; Bağımsızlar 5 kişiyle kabul, MHP grubu 11 kişiyle red, AK Parti ve CHP ise 11 kişiyle çekimser oy kullandı. Bu durum da ortaya çıkan oy tablosuna före 2012 yılı faaliyet raporu kabul edilmiş oldu.
Uşak Belediyesi 2012 Yılı Faaliyet Raporu Oylandı!
Uşak Belediyesi 2012 yılı faaliyet raporu Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Olağan Toplantısında görüşülerek oylandı. MHP grubunun red, AKP ve CHP grubunun çekimser ve bağımsızların kabul yönünde oy kullandığı 2012 faaliyet raporu da yetersiz görülmeyerek meclisten geçti.
02 Nisan 2013 Salı 00:28

Sonuç olarak;Avrupa gezilerine katılan,bol bol vekalet alan gruplar çekimser,Siyasi İdeolojisini terk edenler evet oyu kullanmışlardır.Bu durumda görünen o ki 2014 yerel seçimlerinde bu meclisten Belediye Başkan adayı çıkmayacak bu kesindir.