Bilindiği üzere MHP öteden beri fetönün tasallut ve taarruzları ile karşı karşıya kalmakta ve Genel Başkan Devlet Bahçeli FETÖ'nün bu tasallutlarını merkez edinmek istediği için çok güçlü olduğu şehir olan Uşak'ta zorlanmakta. Son zamanlarda MHP Uşak'ta siyasetin tamamen dışına atılmaya çalışılan ve siyaseti dizayn edenlerin ele geçirdikleri İyi Partiyi, Milliyetçilerin tek alternatifi gibi gösterme gayretine sahne oluyor siyaset vitrini. Tüm bu emperyal çete planlarına maruz kalan MHP'de ise kuş uçmuyor. Partiye giren ve de çıkan yok. Merkez İlçe Başkanı ve Kadın Kolları Başkanının ve yönetimlerinin de istifasının ardından yapayalnız kalan ve parti tabanından kopuk yapayalnız bir yaşam süren MHP Uşak İl Başkanı Ayhan Kınden'in ise ne yapmaya çalıştığı MHP tabanınca anlaşılamıyor ve MHP kulisleri sancılı ve de tepkili bir süreç atlatıyor.
Bahçeli'nin partiden dışladığı Mehmet Alpkaya gibi isimler dışında neredeyse kimseyle bir araya gelmeyen MHP Uşak İl Başkanı Ayhan Kınden'in hazır İyi Parti de son yaşananlarla beraber dağılma sürecine girmişken ve Türk Milliyetçilerini yeniden MHP çatısı altında toplama fırsatı oluşabilecekken etkisiz eleman gibi davranması ve yetmezmiş gibi tabandan tamamen kopması tepkilere sebep olmakta.
Geçtiğimiz hafta Ülkü Ocakları Başkanı'nın oğlunun sünnet merasimine Ak Parti Milletvekilleri İl Başkanı ekipleri ile birlikte katılırken MHP Uşak İl Başkanı o gün şehir dışında olduğunu gerekçe göstererek katılmadı. Bu durum da tabii ki sünnet düğününe katılan camianın tamamınca farkedildi ve yadırgandı. Düğünden beri Kınden'in Ülkücü camianın sevilen ismi Muhittin Selçuk Bozkurt başkanın sünnet düğününe katılmama sebebini sorguluyor kendi aralarında. Tabi kendi aralarında konuşabiliyorlar sadece zira MHP İl Başkanını görmek ve kendisiyle konuşmak neredeyse imkansız da diyebiliriz. Tabi tüm bunlar oluşurken Ocak Başkanı Bozkurt'un beyefendilik ve nezaketinden ödün vermeden süreci yürütüyor olması da takdire sebep oluyor. Sorana mazaret belirtti İl başkanımız ben de zaten hoş gördüm şehir dışında bir önemli ve özel bir toplantı için gitmişti dediği için kırgınlık azalıyor.
Kulislerde oluşan beklenti ise şu; Partinin adının esamesinin bile aylardır okunmadığı şehir siyasetine yeni bir soluk katarak Genel Merkezin MHP'yi derneyip toparlayabilecek hatta şehrin bütün Türk Milliyetçilerinin oy ve desteğini MHP'ye aparabilecek kadroları gerek İl başkanlığı ve yönetimine gerekse merkez ilçe ve kadın kollarına atamalar gerçekleştirmesi. Tabii ki bunun için önce yapılması gereken MHP Uşak İl Başkanı Ayhan Kınden'in istifasının istenmesi veya görevden alınması veya Kınden'in yerinde bir politik hamle ile krizi fırsata çevirmesi gibi görünüyor.
İyi Parti'de partinin il ilçe başkanlarının birbirini görevden aldırma yarışına giriştiği ve partide kimseyi koymadığı ve adeta partiyi dağıtma cihetinde davranmaya devam ettiği bu siyasi süreci fırsata dönüştürüp doğru siyasi hamleleri yaparsa Genel Başkan Bahçeli şehir siyasetin de birden başka bir hareketlenme de pekala yaşanabilir. Ülkü Ocaklarının efsane başkanı olarak ve geçmişte tıpkı Metin Deniz Savaş gibi fetö kumpasları ile siyaseten harcanmaya kalkışılan Serkan Arıcan'ın geçtiğimiz günlerde bir ofis açması tabanı zaten heyecanlandırmış durumda.
Camianın belki de en sevilen insanı olan Serkan Arıcan'ın etrafında sosyal çevresi çok güçlü olan ve yine camianın sevilen isimlerinden olan partinin eski merkez ilçe başkanlarından Mustafa Raşit Yılancı gibi geçmişin başarılı il başkanlarından İbrahim Cevher gibi yine mesela fetöyle verdiği samimi mücadele ile de bilinen eski İl Başkanı Muhterem Kuruçay gibi Seyfi Yalçın gibi isimlerin de bir araya getirilmesi ile pekala partiye bir rüzgar da kazandırılabilir. Halkın siyasetten soğuduğu bir zeminde yeni yüzlere ve soluklara ihtiyaç duyulduğu da göz önüne alınarak yepyeni bir vitrin ile virabismillah derse MHP şehir siyasetinden tamamen silinmesi amaçlanırken şehir de siyasetin tek gündemi bir parti ve şehirlinin umudu haline de pekala dönüşebilir.
Şartlar ve ortam bu kadar müsait iken Genel Merkez acaba Uşak MHP Kulislerine kulak verir mi? Yoksa Genel Merkez de Ayhan Kınden gibi duymazdan gelip partinin yok sayılmasına ve adeta dağılmış bir parti havasına verilmesine göz yummaya devam mı eder? Bilemeyiz elbette ve yaşayıp göreceğiz. Bize düşen Uşak Haber Merkezi ekibi olarak kamuoyunu parti kulisleri ile ilgili bilgilendirmek ve siyasete aslında can suyu sağlamak. bir başka kulis haberinde görüşmek umudu ile.
bahçeli gitti 50 yıllık köklü bir partiyi kapatıp akp,ye bayrağı teslim etti,ya arkadaş sizin parti olarak hiç mi bir idealiniz hedefiniz,misyonunuz yok,geçmişte ne ağır hakaretler yapan bir lider ne oldu da birden akp.nin kucağına oturdu bu adeta davaya ihanet değlide nedir.meydanlarda bile kalıyor mhp gen başkanı adayımız tayyip erdoğan diye ilan ediyor.bu mhp ve ülkücü camiaya yakışıyor mu.bahçelinin yaptığı bu yanlışı kılıçdaroğlu yapsa varya arkasında bir tane chp li kimse göremez.