Uşak halkının dahil edilmediği daha doğrusu edilemediği halka neredeyse hiç dokunulmadan geçiştirilip giden bir seçimin saçma sapan atmosferi yaşandı. Ne önceki yönetimlerin durumunu masaya yatıran oldu ne de mevcut adayların kadro ya da projelerini? Zaten adayların projeleri halka hiç inandırıcı bile gelmedi ve dolayısıyla bir tane halkın benimsediği halka cazip gelen proje de duyulmadı. Eskiden ev ve kahve toplantıları olurdu aynı gece de üç dört ayrı ziyaret yapmak zorunda kalırdı adaylar hatta kimine aday gidemezdi partiden başka temsilciler giderdi ama bu seçimlerde adaylar kendilerini evlerine kabul edecek kimse bile bulmakta zorlandı ve toplasan 5 aday 100 ev toplantısı yapamamıştır keza kahvelerde de durum farklı değildi. Siyasilerin girdiği kahveyi insanlar terk etti adeta. Eskiden siyasetçi bir kahveye girdi mi? Halk da girerdi kahveye ve kahveler siyasiler gelince dolar taşardı şimdi tersi bir durum oldu. Kahveden siyasiler geldiği için çıkan da çok vatandaş oldu. Eskiden adaylar çoğu mahallede davullar zurnalarla halk sokağa dökülerek karşılanırdı şimdi genel de kendi gürültüleri dışında hiç gürültü çıkmıyor. Yani halk gürültüsü hiç duyulmadı da diyebiliriz.
Son gün konvoylara da bir miktar halk desteği göze çarptı tabii ki ama şehrin nüfusuna ve araç sayısına oranla kıyasladığında bu da esasen ciddi bir destek sayılmazdı. 1999 veya 2004 Seçimlerinde bile bundan kalabalık olurdu Uşak'ta partilerin konvoyları. Her geçen seçim araç sayısındaki nüfustaki yoğun artışa rağmen katılım düştü ve finalde siyasetin halk nezdindeki cazibe ve itibarını ciddi oranda kaybettiğinin çok örneği yaşandı seçim sattı mahallinde. Mutlu azınlıkları göstererek mutsuz çoğunluğu görmezden gelmek, nüfusa oranla çok az sayıda olan restoran ve kafe tarzı mekanların yada eğlence mekanlarının doluluklarını örneklendirerek kafelere girip kahve içmeye vakti olmaksızın çalışmak zorunda kalan ve kafelere gidebilecek kadar para artıramayan milyonlarca insanı görmezden gelmek anlayışı artık insanların gerçekleri görmesinin önüne engel yada set koyamıyor. Herkes farkında ekonomik ve siyasi çöküşünde kültürel ve sosyal çöküşün de ve kimsenin tadı yok kimsenin mevcut siyasi liderler ve aktörlerinden de umudu yok.
Uşak Belediye Başkanlığına kimin seçileceği? Sorusunun yanıtı da halkın kahir ekseriyasını ilgilendirmedi. Hatta yapılan anketlerde çoğu insan tek adayın ismini veya iki adayın ismini sayabildi. Üç yada dört partinin adayının da ismini bilen sayısı halkın yarısı bile değil inanın, ve inanın beş yıldır belediye başkanlığı yapan ve halen Ak Partinin adayı olan Mehmet Çakın'ın bile ismini ezbere bilmeyen insan sayısı da hiç azımsanacak gibi değil. Yüzde 15 civarında Uşak'lı hiç bir adayın adını dahi bilmediğini ifade etmiş. Varın durumun vehametini siz düşünün ki samimi düşüncesini söylese halkın yüzde sekseninden fazlası mevcut partileri ve adaylarını oy vermeye değer görmez inanın. Mahalle muhtarları için sandığa gidip belediye başkanı seçimleri için oy vermeyeceğini söyleyen de çok insan var. Seçim havası oluşmadı bakalım sandık havası oluşacak mı? Ve bakalım seçimden sonra insanlar siyasete ısındırılabilecek mi? Aksi takdirde siyaset iflasın eşiğinde hatta iflas etti de ilan edilmesi gecikti de diyebiliriz. Uşak Haber Merkezi ekibi olarak bizden söylemesi..