10 Nisan Polis Haftası nedeniyle yapılacak olan kutlama ve etkinliklerin startı bugün Has Bahçe'de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla verildi. Bugün itibariyle başlayan haftada birbirinden farklı etkinliklerle Polis Haftası kutlamaları gerçekleşecek.
Kahvaltının ardından bir açıklamada bulunan İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş konuşmasına işadamları ve Uşaklıların desteği ile yapılan Has Bahçe'nin kısa tanıtımını yaparak; bu tesisin hizmete girmesinde Uşaklı hemşehrilerin desteği olduğunu bu nedenle tesisin sadece Emniyet çalışanlarına özel olmadığını, tüm Uşak halkının bu tesislerden faydalanabileceğini belirtti.
Toplantının düzenlenmesindeki esas nedenin 10 Nisan Polis Haftası Kutlamaları ve kutlama programının kamuoyu ile paylaşılması olduğunu ifade eden Şammaz Demirtaş; düzenlenen basın toplantısıyla etkinliklerin startının verildiğini; önümüzdeki 5 gün boyunca Şehitler için Mevlid okutulmasından Ünlüler Futbol Müsabakasına, Kan bağışı kampanyasından sergiye bir çok etkinlikle dolu dolu bir Polis Haftası kutlaması olacağını söyledi.
ÖNÜMÜZDE 3 ÖNEMLİ PROJE VAR!
Göreve geldiği günden itibaren yeni Emniyet Müdürlüğü Hizmet binasıyla ilgili çalışmalar yapıldığını belirten Şammaz Demirtaş; Türkiye'de yapılacak Emniyet Hizmet Binası sıralamasında Emniyet Genel Müdürlüğü sıralamasında birinci sırada olduklarını ve önümüzdeki 2-3 ay içinde yeni hizmet binasının temellerinin atılacağını düşündüklerini söyledi.
Bir diğer proje olarak Cumhuriyet Polis Merkezi'nin yeniden inşasını hedeflediklerini belirten şammaz Demirtaş; konuyla ilgili olarak gerekli işlemlerin başlatıldığını; mevcut Çocuk Şube Müdürlüğü, Dörtyol polis noktası ve Polisevi ile takas yöntemiyle Uşaklılara daha rahat ve verimli şekilde hizmet sunabilecekleri yeni bir polis merkezine kavuşacaklarını söyledi.
Araç fliosunda da yenilemeye gittiklerini söyleyen Demirtaş; bunu da takas yöntemiyle gerçekleştirdiklerini ve 60'ın üzerinde aracı bu şekilde yenilediklerini ifade etti. Demirtaş; MOBESE sistemini de geliştirdiklerini söyleyerek, şehrin farklı noktalarına sabit kameralar konacağını söyledi.
ŞEHİRDE OLUP BİTEN HER OLAY KAYIT ALTINDA!
Uşak'taki 2012 yılına ait suç oranları ve emniyet ekiplerinin olaylara müdahalesi hakkında bilgiler veren İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş; uyguladıkları "suç numarası" sistemi ile en küçük en basit olaydan en büyük olaya birer suç numarası verdiklerini ve bu olayları kayıt altına aldıklarını belirterek, Uşaklıların güven ve huzur içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için titiz bir çalışma içinde olduklarını ve her ihbara anında değerlendirerek sorunun çözümü noktasında çalıştıklarını ifade etti.
ÖZEL SEKTÖRDE GÜVENLİK SİSTEMİNİN ARTIRILMASI İÇİN GENELGE YOLDA!
MOBESE sistemindeki yenileme ve kamera sayısında ilave yapılarak artışa gidildiğini kaydeden Demirtaş; Valilik Genelgesi çıkararak özel sektörlerdeki güvenlik sistemlerinin genişletilmesini ve buraların denetim altına alınarak şehirde yaşanan olayların görüntüsüne MOBESE siteminin haricinde buralardan da faydalanarak daha rahat ulaşabileceklerini belirtti.
Uşak'ta Polis Haftası Etkinliklerinin Startı Verildi!
Her yıl 10 Nisan tarihinde kutlanan Polis Haftası nedeniyle Uşak'ta 4-10 nisan tarihleri arasında yapılacak olan etkinliklerin startı bugün verildi.
04 Nisan 2013 Perşembe 12:05
sayın müdürüm sağolsunlar.. bu güne kadar ki müdürler uşak için hiç gayret göstermemişlerdi.. şimdi öyle ki artık sokakta eski polis otosu görmüyoruz.. inşallah şu yeni emniyet müdürlüğü de yapılırsa uşak iline yakışan bir şey olur.. aynı zamanda da uşak merkezinde 5 yıldızlı otel olmadığı için mevcut binanın 5 yıldızlı otel konforunda polisevi olması da çok iyi olacaktır.. cumhuriyet polis merkezinin bulunduğu yer de çok içler acısı görünüyor.. umuyoruz daha iyilerini yapılacaktır.. başarılarınızın devamını gönülden istemekteyim.. selametle..