Uşak'ta Pazartesi sabahı İzmir özel yetkili savcısının talimatı ile Uşak Belediyesi'nce yapılan bazı ihalelere fesat karıştırma suçu gerekçesi ile düzenlenen operasyonda 26 kişi şüpheli olarak gözaltına alınmıştı.
Operasyonda kimlerin gözaltına alındığı kimlerin ifadelerine başvurulduğu ve operasyona sebep olan ihalelerin hangi ihalaler olduğu kamuoyunca en çok merak edilen konular arasında. Kentin gündemine bomba gibi düşen operasyonun ayrıntılarını Uşak Haber Merkezi ekibi olarak sizler için araştırdık ve yayımlıyoruz..
Operasyon kapsamında gözaltına alınan ancak henüz suçlanıp suçlanmadıkları ile ilgili henüz net bir bilgi olmayan, suçlansalar dahi şüpheli konumunda olan bu kişilerden bazılarının isimleri şöyle..
Uşak Belediye Başkan Yardımcısı M.Y., yine belediye başkan yardımcısı B.B, Uşak Ülkü Ocakları Eski Başkanı S.A. İ.O, B.O., S.A. S.K., Z.Y. Uşak'ta internet üzerinden yayın yapan bir haber sitesinin sahibi olan K.Ş., Mezbahane ihalesi ile ilgili Tarım İl müdürlüğünde görevli olduğunu öğrendiğimiz ismi henüz öğrenilemeyen bir veteriner, kentsel dönüşüm yıkım işini gerçekleştiren işadamı, ayrıca ifadelerine başvurulup serbest bırakıldığını öğrendiğimiz isimler ise Belediye Başkan Yardımcısı M.G., Belediye meclisi üyesi A.Ö, U.D. bağımsız belediye meclis üyesi M.K. CHP belediye meclis üyesi R.K. ve eski belediye başkan yardımcısı M.G, Uşak Belediye personellerinden Ö.Y, Y.D, I.A ve Z.T.
Soruşturmanın; kentsel dönüşüm alanının yıkımı, mezabahane, otopark ve park bahçe ihaleleri ile ilgili olduğu gelen bilgiler arasında. Uşak MHP İl genel meclisi üyesi İ.C.nin ise kaçak olmadığı iş nedeni ile il dışında olması nedeni ile geciktiğini ve teslim olacağı da gelen bilgiler arasında. Uşak Belediye başkanı Ali Erdoğan'ın da ifadesine başvurulması beklenen savcılık soruşturmasının gözaltı süresinde tamamlanamayacağı ve ek gözaltı talebinin sözkonusu olabileceği de konuşuluyor. Şüphelilerin adliye sevki ve mahkemenin ardından detayların ortaya çıkması bekleniyor..
Uşak'taki Yolsuzluk Operasyonunda Gözaltına Alınanların İsimleri ve Operasyonun Detayları Ortaya Çıkmaya Başladı.
Uşak Belediyesi'nde ihaleye fesat karıştırma suçundan şüpheli olarak gözaltına alınanlar kimler? Gözaltına alınanlar hangi suçlarla isnat ediliyor yada ilişkilendiriliyor.İfadelerine başvurulan CHP'li yada MHP'li Belediye Meclisi Üyeleri Var mı?
18 Ekim 2011 Salı 17:12

yargı en kısa zamanda kararını vermeli gerçek ortaya cıkmalı.ancak bu tür operasyonlar hep muhalefet parti belediyelerine yapılıyor,iktidarın hiçbir belediyesine böyle opersyon yapılmadı neden böyle oluyor acaba.iktidar kendi belediyelerinin açığını hemen kapatımıyor