İlk olarak Banaz Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı'ya görevinde başarılar diledi. Banaz Belediyesi önünde Kaymakam Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Zafer Arpacı, ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerin de belediye başkanı seçilen Zafer Arpacı’yı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Arpacı'dan projeleri hakkında bilgi alan Vali Seddar Yavuz, çalışmalarında başarılar diledi.
Belediye ziyaretinin ardından Halk Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz yetkililerden inşaat hakkında bilgi aldı. Daha sonra İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesini ziyaret eden Vali Yavuz öğrenciler ile bir süre sohbet etti.
İmam Hatip Okullarının eğitim kurumlarımız arasında farklı bir yere sahip olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, "Hem dini eğitimin verildiği hem de farklı branşlarda gençlerin üniversitelerin tüm bölümlerine girebilecek şekilde müfredatın uygulandığı bu okullarımız vatandaşlarımızın da çocuklarını göndermeyi tercih ettiği okulların başında geliyor” dedi.
Vali Seddar Yavuz “Öğrencilerimizin bedensel ve ruhsal gelişimlerine uygun fiziki ortamlarda, yeni okul binalarında, çok daha elverişli şartlarda eğitim görmeleri en büyük arzumuzdur. Bu nedenle binaların yapımı için Devlet olarak, Uşak Valiliğim olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik, sonuçları itibariyle önümüzdeki süreçte ilimizin ve Banaz ilçemizin derslik sayısına cevap verecek önemli hamleler başlattık. İlimizin eğitim ve öğretim başarı sıralarında en üst seviyelerde olmasıyla birlikte, milletimize memleketimize iyi insanlar, kültürel donanıma sahip faydalı insanlar yetiştirmek de en önemli hedeflerimiz arasına yer almalıdır” dedi.
Okul ziyaretlerinin ardından 50 Yataklı Banaz Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz yetkililerden inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı. İlçede sadece eğitim alanında değil sağlık alanında da önemli bir yatırımın gerçekleştirildiğini dile getiren Vali Yavuz “Vatandaşımızın sağlığı, acil durumlarda en kısa sürede müdahale edilmesi konusunda inşaatı devam eden hastanemiz önemli bir katkı sağlayacak. Hastanemizi 2014 yılı eylül ayı ortalarında tamamlamayı planlıyoruz” dedi.
Hastane inşaatının ardından Evrendede mesire alanında incelmelerde bulunan Vali Yavuz “Banaz ilçemiz ulaşım ve erişimi kolay, tabii zenginlikleri, yemyeşil ormanları, termal kaynaklarıyla turizm konusunda önemli bir potansiyeli barındırıyor. İlimizdeki bu potansiyelin ortaya çıkarılması iç ve dış turizme kazandırılması hususunda gerekli altyapıların oluşturulmasına çaba sarf ediyoruz” dedi. Vali Yavuz, Evrendede mesire alanının a tipi mesire alanı şeklinde düzenlenmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.
Vali Yavuz Banaz'da İncelemelerde Bulundu!
Vali Seddar Yavuz Banaz ilçesinde çeşitli ziyaretler ve ilçede inşaatları devam eden Halk Eğitim Merkezi ve Devlet Hastanesiyle eğitime devam eden İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde, A tipi mesire alanı yapılması planlanan Evrendede mesire alanında incelemelerde bulundu.
05 Haziran 2014 Perşembe 11:30

biz ak partili belediyeden .hamamboğazına 5 yıldızlı otel yapacağını beklerken onlar evrendede ye mesire yeri mi yapacak ???iyi artık evrendede ye yapılacak her bankın birinin başına belediye görevlisi dikip banazda ki işsizliği böyle önlerler...