Uşak Valisi Seddar Yavuz, Göğem ve Aşağıkaracahisar köylerini ziyaret ederek köyde devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi alıp vatandaşlarla bir araya geldi.
İncelemeler sırasında Vali Seddar Yavuz'a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, İl Müftüsü Fuat Altıntaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Necati Ceylan ve köy muhtarları eşlik etti.
Köylülerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Vali Seddar Yavuz; "Köylerde gerçekleştirilen hizmetleri yerinde görmek ve köy halkının sorunları dinlemek amacıyla bir plan doğrultusunda köy ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İlerleyen zamanda ilimizdeki diğer köylerimize de ziyaretler gerçekleştireceğiz. Devletimizin imkanlarını köylerimizin gelişmesi ve kalkınması için seferber etmiş durumdayız. Şehirlerimizde ne tür imkanlar var ise o imkanlar köylerimizde de bulunsun istiyoruz" dedi.
Köylerden kente göçün sebeplerinin ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, "İnsanlarımız bazı sebeplerden dolayı köylerden kentlere göç etmek zorunda kalıyoruz. Biz bu etkenleri ortadan kaldırıp köylerdeki kalkınmayı hızlandırırsak göçlerin sona ermesi muhtemeldir. Eğer köylerimizdeki geçim standardını yükseltip, tarım ve hayvancılık gibi girişimleri canlandırıp gelir düzeyini yükseltirsek, yaşam standartlarını artırırsak göçü azaltabiliriz. Bu sebeple önce köylerimizin yaşanabilir alanlara dönüştürülmesi lazım. Eğitim, sağlık başta olmak üzere köylerimizde halkımızın ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri vatandaşlarımızın rahatlıkla erişebileceği noktalara götürüyoruz" diye konuştu.
Göğem Zafer Anıtı'nın bulunduğu bölgenin Kurtuluş Savaşında Türk Ordularının zafer kazandığı önemli bir mevki olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz; "Yunan Ordularının Başkomutanı General Trikopis ve mahiyetindeki birlik komutanları 5. Kafkas Tümen Komutanı Kurmay Albay Dadaylı Halit Bey tarafından esir alındığı bu alandaki anıt, Türk Ordularının büyük bir zaferini simgelemektedir. İl Özel İdaremizce tadilatı yapılan ve tekrar düzenlenen anıtta Kurtuluş Savaşı’nda Yunan Orduları Komutanı General Trikopis’i ve silah arkadaşlarını esir alarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teslim eden Büyük Taarruz Kafkas Tümen Komutanı Kurmay Albay Halit Akmansu ile askerlerinin isimleri yer almaktadır. Kurtuluş Savaşında büyük rol oynayan bu kahraman askerlerimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Aşağıkaracahisar’da bulunan Çeçeli Kara Murat'ın mezarında da düzenlemeler yapıldığını belirten Vali Seddar Yavuz; "2 Eylül 1922 günü mahalli kahraman Çeçeli Kara Murat’ın hayatı pahasına kaçmakta olan düşman kuvvetlerini Göğem Köyü yakınlarındaki Kusura Boğazına yönlendirmesi neticesinde Yunan Ordularının Başkomutanı General Trikopis ve mahiyetindeki birlik komutanları 5. Kafkas Tümen Komutanı Kurmay Albay Dadaylı Halit Bey tarafından esir alınmıştır. Bu olay Türk Ordusunun bir iftiharı olduğu kadar Türk Köylüsünün de kahramanlığının bir sembolü olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Böyle önemli kahramanlarımızın kabirleri kahramanlıklarına yakışır bir şekilde düzenlenmesi için İl Özel İdaremizce gerekli çalışma yapılmaktadır. Çalışmaların tamamlanması ile kahramanımız Çeçeli Kara Murat adına ve kahramanlığına yakışır bir kabre kavuşacak ve burayı ziyaret edenler Çeçeli Kara Murat’ın gösterdiği kahramanlıkla ülkemizin kurtuluşunda canı ile ödediği fedakarlığın önemini daha iyi hissedeceklerdir" diye konuştu.
Yavuz ziyaretinin ardından köyden ayrıldı.
Vali Yavuz: Göğem Zafer Anıtı, Milli Mücadelenin En Önemli Simgesidir!
Vali Seddar Yavuz İl Özel İdaresince tekrar düzenlenerek tadilatı yapılan Göğem Zafer Anıtı ve tadilat çalışmaları devam eden Aşağı Karacahisar köyünde bulunan Çeçeli Kara Murat'ın kabrinde incelemelerde bulundu. Göğem Zafer Anıtı ve Çeçeli Kara Murat'ın mezarında incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz daha sonra Göğem Köyü ve Aşağıkaracahisar köyünde köy halkı ile bir araya gelerek vatandaşlarla sohbet etti.
26 Nisan 2014 Cumartesi 14:17
