Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak'ta Ahilik Haftası Kutlamaları Bugün Düzenlenen Tören İle Başladı.

19-24 Eylül tarihlerinde her yıl geleneksel olarak icra edilen Ahilik Haftası kutlamaları bugün düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından yapılan bir dizi etkinlik ile başladı...Yılın Ahisi ödülünü ise Ethem Çiftlik aldı..

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin düzenlediği 19-24 Eylül ‘Ahilik Haftası’ etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü ve tören düzenledi.

Uşak Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Belediye Başkan Vekili Mustafa Korkmaz, Alay Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ile Dilek Akagün Yılmaz, ile çok sayıda davetli ve vatandaşların katıldığı törene Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlandı. Mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü ve belediye önündeki törenle devam etti.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden gelen bir ekibin geleneksel kuşak bağlama töreni renkli görüntülerin yaşanmasına sebepp oldu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, ahilik teşkilatının önemine dikkat çekerek tarihi seyrini anlattığı ahiliğin esnafın alışverişinde günlük sosyal hayatında nasıl insan olması gerektiği ile ilgili özelliklerini belirleyen çok önemli bir görevi tarih boyunca icra ettiğini söyledi.

Sadettin Öztürk, “Ahilik kültürünü çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak, üzerimize düşen en önemli görevler arasındadır. İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik kültürü haksız rekabeti ortadan kaldıran sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilattır. Biz bu kültürü yaşatmak zorundayız çıraklarımıza da aşılayarak nesilden nesile aktarmalıyız şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Akparti Milletvekili İsmail Güneş ve CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'da ahiliğin önemine ilişkin kısa birer konuşma yaptılar.

Yılın Ahisi ödülünü ise Uşak'ın sevilen ve tanınmış esnaflarından yıllardır terzilik yaptığı bilinen Ethem Çiftlik aldı..


FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
CHP Genel Merkez yönetiminden kimler uçkurlarının yoluna Özkan Yalım'a yakasını kaptırdı?
Güncel
Özkan Yalım bir Mossad projesidir ve FETÖ artıkları ile siyasi ortaktır diyen Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu'nu doğrularcasına cezaevi ziyareti
Güncel
Gazeteci Erkan Çuhadar'dan dün ulusal basına beyanat veren CHP eski merkez ilçe başkanı Uğur Dümen'e destek gibi paylaşım
Güncel
Uşak’ta bonzai ve sentetik ecza operasyonu: 9 tutuklama
Güncel
Rengârenk Rontlar ve Şiirlerle Milli Egemenlik Şöleni
Yaşam
İstanbul Rent A Car Sektöründe Rekabet Kızışıyor
Yaşam
Cilt Bakımında Modern Yaklaşımlar: Işıltılı Bir Tenin Sırları
Güncel
CHP'nin sevilen isimlerinden eski ilçe başkanı Uğur Dümen: "Kemal Bey genel başkan olsa asla şikayetlerimize kulak tıkamazdı, bunlar da yaşanmazdı.
Teknoloji
Uluslararası Patent Sürecinde Bilmeniz Gereken Detaylar
Güncel
Yalım’cı değilmiş, partili imiş CHP Merkez İlçe Başkanı Ümit Akbel… Yersen tabi.