Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Karaçallık:' Postmodern Darbeciler De Yargıya Hesap Vermelidir' Dedi...

Eğitim Bir Sen Başkanı Mehmet Karaçallık yaptığı basın açıklamasında 28 Şubat post modern darbecilerinin de yargılanması gerektiğini söyledi.

Mehmet Karaçallık konuşmasında 28 Şubat süreciyle ilgili şunları söyledi:

28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümü olan bugün, darbe riskinin ve darbeci zihniyetin bir daha palazlanmayacak şekilde tarihin çöp sepetine atılmasını sağlayacak topyekûn kararlılığı ifade etmek adına en anlamlı gündür.

28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısı ve toplantı sonunda açıklanan bildiri, siyasi tarihimize ‘postmodern darbe’ olarak geçmiştir. 28 Şubat ile aslında devlet yönetimine el konulmuş, mevcut hükümet istifaya zorlanmış ve sadece hükümet veya toplumun bazı kesimleri değil, tüm toplum denetim altına alınmak istenmiş, temel hak ve özgürlüklere aykırı birçok uygulama ve düzenlemeyle bu denetim elde edilmiştir.

28 Şubat süreci, sadece ülkenin ve milletin kaynaklarını talan eden bir sistemin kurulmasına zemin hazırlamamış, beraberinde milli iradeyi yok sayan, milletle hesaplaşmayı makul gören derin devlet yapılanmasına da çanak tutmuştur. Temel hak ve özgürlükler, demokrasi kültürü konusundaki kazanımların bütününde sadece içeride değil, uluslararası düzeyde de demokrasimizin olgunlaşmadığını ifşa eder mahiyette geriye gidişler yaşanmıştır.

Geçmişte yaşanan 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül darbelerinin faillerinden ve destekçilerinden hesap sorulamadığı için, 28 Şubat’ı yaşadık. Siyasi tarihimizde birçok örneği olduğu üzere, darbeciler yargılanmadığı ve hesap sorulamadığı sürece, yeni darbelere kapı aralanacaktır. 
28 Şubat postmodern darbesi ve hesabı sorulmayan diğer darbeler nedeniyle elinde bazı yetkiler bulunan kişiler, halk iradesine dayalı bir düzenin sancılarını çeken ülkemizi kaos ortamına sürüklemek ve bu suretle kendi oligarşik düzenini kurmak maksadıyla Balyoz, Kafes, Eldiven, Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve daha bilmediğimiz nice darbe ve eylem planını hazırlamak ve uygulamaya çalışmak cesaretini kendilerinde bulmuştur.

Süreç ve devamında 8 yıllık kesintisiz eğitimle imam hatip liselerinin orta kısmı kapatılmış, katsayı uygulamasıyla tüm meslek lisesi öğrencileri mağdur edilmiş, Kur’an kursuna gitme yaşı yükseltilerek, velilerin çocuklarına erken yaşta dini eğitim verme hakkı engellenmişti.  Yasal hiçbir dayanağı olmadığı halde başörtüsü yasağıyla binlerce kadının öğrenim hakkı, çalışma hakkı, din ve vicdan hürriyeti hakkı ihlal edilmiş; kadına karşı ayrımcılık oluşturan başörtüsü mağduriyeti, kampüslerden ehliyet sınavına ve öğretmenlerin sokaktaki giyimine, bazen de kişinin ailesinin giyimine kadar, hayatın birçok alanında müdahale alanı haline getirilmişti.

Üniversitelerde özgürlükten yana olan öğretim üyeleri ihraç edilmiş, YAŞ kararları ile itiraz hakkı tanınmadan birçok rütbeli askerin görevine son verilmiş, muhalif düşünürler başta olmak üzere, düşünceye hapis cezaları verilerek ifade özgürlüğü ihlal edilmişti.

Darbeye gerekçe yapmak için binlerce gencin ölümüne, kardeş kavgasına seyirci kalan, onlarca gencin idamına imza atan 12 Eylül’ün generalleri, bugün yargıya hesap vermektedir. Gencecik fidanları idam sehpasına çıkarmayı meziyet görenleri sanık kürsüsünde görmek ve millete hesap vermesini seyretmek elbette önemlidir ama yetmez. 28 Şubat’ı bizzat kendileri post modern darbe olarak ifade eden karanlık sürecin failleri de yargılanmalıdır. “27 Nisan e-muhtırasını ben yazdım” diyerek hava atmaktan geri durmayıp ellerini kollarını sallayarak millet içine çıkan cuntacılar da millet adına görev yapan yargıya hesap vermelidir.

28 Şubat ve 27 Nisan’ın karanlık güçlerinin ortalıkta dolaşması demokrasimiz açısından büyük bir ayıptır. ‘İrtica iktidarda’ diyerek post modern darbe yapanlardan, yolsuzluğu, yoksulluğu, çeteleri, krizleri iktidara taşıyanlardan hesap sorma vakti gelmiştir. 28 Şubat ‘postmodern bir darbedir’ diye itirafta bulunan generaller, YÖK’ü zulmün merkezine çevirenler, üniversitelerde ikna odaları kurarak genç kızlarımızın eğitim hakkını engelleyenler, dönemin puslu havasında bankaların içini boşaltanlar, binlerce kamu görevlisini meslekten ihraç edenler, sürgüne gönderenler, yargısız infazlar yapanlar ile faili meçhul cinayet işlemek için çete kuranların hepsi yargılanmalı; bunlara, yaptıklarının bedeli hukuk çerçevesinde ödetilmelidir.

Ayrıca, mağdurların antidemokratik süreçlerde yoksun kaldıkları hakları devlet tarafından tazmin edilmelidir. Bu çerçevede, devlet; inancı gereği başını örttüğü için mesleğinden atılan kamu çalışanları, eğitim öğretim hakkı ellerinden alınan kız öğrenciler gibi bütün sosyal kesimlerden bedel ödeyenlerden özür borcunu yerine getirmeli, mağdurların açıkta geçirdikleri sürelere ilişkin hak kayıplarını telafi etmeli ve sosyal güvenlik yükümlülüklerini onlar adına yerine getirmelidir. Hakları iade edilmeyen hiçbir mağdur kalmamalıdır.
Yorumlar

eğitimci 14 Yıl Önce

Demokrasilerde seçimle gelen seçimle gider.Maalesef 28 şubat ve 27 nisanda halkın iradesi yok sayılmış darbeci zihniyet postmodern darbe yapmıştır.Bir daha bunların yaşanmaması için yargıya hesap vermelidirler.

Uşaklı Eğitimci 14 Yıl Önce

Merak ediyorum acaba post modern misyonerlik yapanlar dışı müslüman içi hristiyan kalıplamış insanlar yetişmesine vesile olanlar ve ölümü gösterip sıtmaya bu Milleti razı edenler nasıl hesap verecekler. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.

ademm 14 Yıl Önce

sayın başkan açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.asıl konuşması gereken saadet ve ak partililer uyuyolar galiba.diğerleri zaten ulusalcı oldular. ak parti il ve ilçe başkanları yemek sofralarından kalkıp mikrofon başına geçsinler artık.uyuzmu oldunuz yoksa çok yemekten rehavet mi çöktü?teşkilat başkanını bile susturmuşlar.28 şubatçıları ve bundan ders çıkarmayanları kınıyorum.bide kırtasiyeciler var sesleri çıkmayıp çok yiyen.

Daha Fazla Haber
Yaşam
Ankara'da Araç Kiralama
Teknoloji
Huawei Cihazlarınızda Güvenilir Tamir Hizmeti
Yaşam
Bursa’da Sağlam Hukuki Destek
Sağlık
Ebeveynlerin Rehberi: Çocuklarda Diş Teli Tedavisine Ne Zaman Başlanmalı?
Yaşam
Evlerde Aniden Gelişen Tesisat Sorunlarına Kalıcı ve Hızlı Çözümler
Güncel
CHP yönetimi süreci doğru yönetemedi ve Uşak örgütünü görevden alıp yenisini atamakta çok gecikti.
Yaşam
Kapı Kart Okuyucu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Yaşam
Helikopter Kiralama İle Transfer Ve Turistik Gezi Seçenekleri
Yaşam
Kimlik Fotoğrafı Çekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Teknoloji
Neue Schutzsysteme Begeistern Eigentümer: Terrassen Abdichtung Salzburg Wird Zum Trend