Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

UTSO-Kosgeb-Uşak Üniversitesi İşbirliği.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Üniversitesi ve KOSGEB işbirliği ile Uşak’ın teknoloji merkezi kuruldu.

 KOSGEB Başkanı Mustafa KAPLAN’ın katılımıyla Uşak Üniversitesi Mustafa Kemalpaşa Anfisi’nde gerçekleştirilen protokol töreni ile Uşak TEKMER (Teknoloji Merkezi) ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.

KOSGEB Başkanı Mustafa KAPLAN’ın üniversite bünyesinde kurulan Teknoloji Merkezi’ni ve UTSO AR-GE Ofisini ziyaretinin ardından başlayan programda açılış konuşması yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait ÇELİK üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında kurulan TEKMER'in teknoloji gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.
Üniversitelerin son yıllarda teknoloji ve bilim alanında önemli mesafeler kat ettiğini de belirten Çelik "Akademisyenler olarak yıllardır yaptığımız bilimsel çalışmaların nihai ürüne dönüşüp dönüşemeyeceğini iç dünyamızda tartışırdık. Artık bu endişelerimiz ortadan kalktı. Bugün üretilen bu bilimlerin katma değerli ürünlere dönüştüğünü görebiliyoruz. Uşak Üniversitesi olarak biz de Teknoloji Geliştirme Merkezi kurarak imkanlarımızı bu yönde harcadık. Tercihimizi bu yönde kullandık. Ülkemizin ve ilimizin ekonomik olarak gelişebilmesi için üniversitelerimizdeki bilgiyi sanayimizde üretime dönüştürmeliyiz. Bunu başarabilirsek önümüzü kesebilecek bir güç yoktur." dedi.
Konuşmasında AR-GE çalışmalarının KOBİ’ler için ciddi maliyet getirdiğini belirten Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET “"Uşak bildiğiniz gibi ilkler şehri olarak anılıyor. İlimiz devlet desteğinden en az destek alan illerden bir tanesi. Yeni il olan şehirler bile bizden daha fazla devlet desteği alıyor. Uşaklı girişimciler ve sanayiciler üretim ve istihdama daha fazla katkı sağlıyor. Uşak girişimci bir ruha sahip. Biz KOSGEB ile devlet desteklerinin artmasını istiyoruz. Sinerji merkezleri ile KOSGEB'den aldığımız destekler yüzde 30 arttı. TEKMER ile bu desteklerin yüzde 50'nin üzerine çıkacağını umuyoruz. KOSGEB'in sağladığı çeşitli destek programları var. Son yıllarda biz bu programlardan daha fazla yararlanmaya başladık. İki adet sinerji merkezimiz bu nedenle bize yetmiyordu. Geçen yıl Şubat ayında KOSGEB bize söz vermişti ve bu söz yerine getirildi. Uşak'ta KOSGEB müdürlüğü kuruldu. TEKMER için çalışmaları tamamladık. UTSO, üniversite ve KOSGEB ile bu merkezi çalıştıracağız. Sanayicilerimiz, akademisyenlerimiz ve üniversite öğrencilerimiz bu merkezden yararlanacak" dedi.
TEKMER ile başarı hikayeleri yazmak istediklerini belirten KUVVET, Teknoloji Merkezi’nin Uşak için çok önemli bir oluşum olduğuna değindi.
KOSGEB'in 2008 yılından itibaren kendini yenilediğini ve destek programlarını değiştirdiğini anlatan KOSGEB Başkanı Mustafa KAPLAN,  "Biz Ar-Ge veinovasyonun iş dünyası ile buluşması anlamında kuluçka merkezi olarak tabir ettiğimiz teknoloji geliştirme merkezilerini 1991 yılında kurmaya başladık. 2008 yılında TEKMER 20 üniversitede vardı. Biz bunu Anadolu şehirlerine yaygınlaştırma kararı aldık. Şuanda Türkiye’de 28 tane TEKMER var. Uşak bu konuda çok istekli davrandı. TEKMER'in açılması için hemen başvuruda bulundular. KOSGEB olarak biz bu talebi Uşaklıların heyecanına karşılık verdir. Uşak TEKMER en modern tesislerden bir tanesi oldu. TEKMER aslında sanayiciler ile üniversiteler arasında bir köprü vazifesi görüyor. KOBİ'ler; üniversite ve danışma sektörü ile kalkınacaktır. Dünya ile rekabet edebilmek için bilgiyi kullanmak zorundalar. KOSGEB olarak biz danışma alanında iş dünyamıza destek olmaya çalışıyoruz. Yeni ekonominin kavramları her gün değişiyor. Dünyadaki yeni ekonomi anlayışında pazarlama her şeyin önüne geçti. Pazarlama yapmadığınız sürece ne ürettiğinizin önemi yok. Pazarlamanın yanında Ar-Ge ve inovasyon önem vermek zorundasınız. Ayak uyduramazsanız rekabet edemez hale geliyorsunuz. Bugün inovasyon; otomobilden cep telefonlarına kadar her alanda büyük önem arz ediyoruz. KOSGEB olarak para dağıtmaktan daha anlamlı çalışmalar yapmaya karar verdik. 2009 ve 2010 yıllarında büyük bir değişme yaşadık. Yönetmeliklerimiz ve destek mevzuatlarımız değişti. Artık yepyeni bir anlayışla iş dünyasına hizmet etmeye başladık. Aslında bu tip değişim kamuda kolay olmuyor. Eksiklerimiz de var. Ancak biz değişimde kararlıyız. Çalışanlarımızın zihniyetini değiştirip yeni kavramları onlara aşılayacağız sonra da iş dünyasına aşılayacağız" dedi. 






Yorumlar

A 14 Yıl Önce

TEKMER diye bazı insanlara ihale edilen HORTUMLAR dan haberiniz varmı. ....

Daha Fazla Haber
Güncel
CHP Genel Merkez yönetiminden kimler uçkurlarının yoluna Özkan Yalım'a yakasını kaptırdı?
Güncel
Özkan Yalım bir Mossad projesidir ve FETÖ artıkları ile siyasi ortaktır diyen Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu'nu doğrularcasına cezaevi ziyareti
Güncel
Gazeteci Erkan Çuhadar'dan dün ulusal basına beyanat veren CHP eski merkez ilçe başkanı Uğur Dümen'e destek gibi paylaşım
Güncel
Uşak’ta bonzai ve sentetik ecza operasyonu: 9 tutuklama
Güncel
Rengârenk Rontlar ve Şiirlerle Milli Egemenlik Şöleni
Yaşam
İstanbul Rent A Car Sektöründe Rekabet Kızışıyor
Yaşam
Cilt Bakımında Modern Yaklaşımlar: Işıltılı Bir Tenin Sırları
Güncel
CHP'nin sevilen isimlerinden eski ilçe başkanı Uğur Dümen: "Kemal Bey genel başkan olsa asla şikayetlerimize kulak tıkamazdı, bunlar da yaşanmazdı.
Teknoloji
Uluslararası Patent Sürecinde Bilmeniz Gereken Detaylar
Güncel
Yalım’cı değilmiş, partili imiş CHP Merkez İlçe Başkanı Ümit Akbel… Yersen tabi.