Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Belediyesi'nden Çocuklara Masal Kent!

Uşak Belediyesi çocukların zaman geçirebilecekleri alanların yapımı için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar irili ufaklı 30!a yakın park yapan belediye çocukların daha güzel vakit geçirebilmeleri için Masal Kent Projesi’ni hayata geçirecek.

Bu konuda çalışmalara start verilirken proje 1 yıl  içinde bitirilmesi hedefleniyor. Proje ile çizgi film kahramanları bir parkın içinde yer alacak. Minikler raylı sistem ile parkın içinde gezebilecek. Alanın yer belirlemesi için çalışmalar da devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Erdoğan çocuklara değer verdiklerini iletirken çocukların mutlu olabilmeleri için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini hatırlattı. Çocukların evlere hapsolmamalarını istediklerini anlatan Erdoğan, “ Çocuklarımızın sosyal ve iletişim açısından güçlü bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Bu nedenle belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çocuklarımızın severek isteyerek gidecekleri alanların olmasını önemsiyoruz. Masal Kent Projesi’nde de bu hedefimize bir adım daha atmış olacağız” dedi.

Şehrin her noktasında miniklerin eğlenebilmelerini istediklerini vurgulayan Erdoğan, böylelikle ailelerin de çocuklarını uzaklaşmadan takip etme imkanına sahip olacaklarını belirtti. Bu tür çalışmalara devam ederek çocukların mutlu olacakları alanların daha çok artmasını istediklerinin altını çizen Erdoğan, “ Çocuklarımız teknolojinin esiri olmamaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu gibi bir durumun önüne geçmek için belediyelerin de ellerinden geleni yapmaları gerekiyor. Biz belediye olarak daha sağlıklı çocuklarımızın yetişmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadesini kullandı. Başkan Erdoğan vatandaşlardan gelen park ve çocuk projelerini de en iyi şekilde değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Daha sosyal bireyler

Çocukların sosyal alanları olmasını önemsediklerini ve bu konuda sürekli proje oluşturduklarını kaydeden Başkan Ali Erdoğan, “ İlimizi her anlamı ile güzelleşmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Kentimizin yaşanabilir kentler arasında en üst seviyelerde olmasını ve ilgi merkezi olmasını istiyoruz. geceli gündüzlü çalışmalarımızda ise bu hedefimizin arkasında yürümeye devam ediyoruz. Kentimizin belediyecilik anlamında güzel olabilmesi için yaptığımız çalışmaların yanında miniklerimizin de sağlıklı olarak yetişebilmeleri için katkı sağlamak istiyoruz. İletişimi güçlü sosyal bir nesil yetişmesi hedefiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha önce yaptığımız küçük parklar ile şehrin her yerinde bulduğumuz en küçük boş yeri değerlendirdik. Bu alanların çocuklarımızın rahatça vakit geçirebileceği bölgeler olmasını istedik. Şimdi de Masal Kent Projesi için çalışmalarımız başladı. Projemizi sona erdirdik ve yakın zamanda çalışmalarımıza başlayacağız. Projemizi bir yıl gibi kısa südre bitireceğiz. Masal Kent Projesi içinde miniklerimizin sevdiği çizgi film ve masal kahramanlarının büyük ve küçük maketleri yer alacak. Çeşitli oyun grupları ile geniş bir alanda hizmet vereceğiz. Aynı zamanda miniklerimizin alan içinde raylı sistem ile gezmelerine imkan tanıyacağız. Şu an alan yeri tespiti çalışmaları devam ediyor. Bu ve buna benzer projeler ile evlere hapsolan çocukların yerine iletişimi güçlü çocuklar olacak” dedi.

Yorumlar

Beydeba 11 Yıl Önce

Başkan ne kadar didaktik bir insan oldu çıktı. Ama dürüst insan, bunların masal olduğunu kendisi söylüyor. Tebrikler başkanım. Masalların devamını diliyorum.

Masalcı teyze 11 Yıl Önce

Başkanın çocukluğunu çok merak ediyorum, işi gücü oyun eğlence, yapboz puzzle.. Bastırılmış bir şeyler var bu gerçek... Bu ne ya, başkan mısın masalcı dede mi? Hikayelerden seçmeler: Hafif raylı sistemde çılgın eğlence, ekmek fırınında sımsıcak bir gün, uşakı seyrediyorum kuleden gözlerim yarı açık, onun arabası var güzel mi güzel. Falan filan, başkan bizi çok güldürüyorsun vesselam.

muhterem 11 Yıl Önce

aynı siyasi görüşte olmama rağmen uşak için çok şeyler yapan ve yapmaya çalışan bir belediye başkanı kendisini tebrik ediyorum, bazıları at gözlüğüyle baktığı için neyin ne olduğunu anlayamayacak kadar zavallılar. mesut apaydını da gördük diğerlerini de ne yaptılar acaba hangi dikili ağaçları var yada yaptıkları hangi işin devamını getirdiler.yenilik adına uşak için ne yapmışlar şuanki belediye başkanını kutluyorum.

UŞAKLI SPORCU 11 Yıl Önce

MASAL OLSADA Bİ ÇİVİ ÇAKAMAYANLAR KONUŞMASIN ALİ ERDOĞANIN ESERLERİ SAYMAKLA BİTMEZ GERÇİ MESUDUNDA VAR KAMBUR KÖPRÜ UŞAĞI GEZDİKÇE ALİ ERDOĞAN HATIRLANIYOR NEREYE BAKSAN ONUN ESERLERİ YORUM YAPANLAR ADALETLİ OLSUN YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME

Tolunay 11 Yıl Önce

Şehrin ortansında kanalizasyon akıyor sokaga üç gündür telefon ediyoruz Belediye adeta yok ortada, nasıl iyi işler yapar bu belediye anlamadık çocukları balonla kandırıyor acaba bizide mi kandıracagını zandediyor seçimlerde.

Daha Fazla Haber
Güncel
Aniden Rahatsızlanan İlkokul 1. Sınıf Öğrencisi Hayatını Kaybetti!
Yaşam
Saf Pırlanta'da Baget: Zarif ve Göz Alıcı Işıltı
Güncel
Kamyonun çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti!
Güncel
Uşak'ta 55 yaşındaki kadın ölü bulundu!
Yaşam
Gıdı Estetiği ile Sizde Belirgin Hatlara Sahip Olun
Güncel
YAŞAR AKAR İLKOKUL ÖĞRENCSİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLARAK BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI
Teknoloji
Yabancı Dizi İzleme Keyfi
Güncel
Hani adalet? Bunca haksızlık neden yaşanıyor? Neden aç uyuyan çocuklar var? Neden bu savaş ve gözyaşı?
Güncel
TÜBİTAK Bölge Finallerinde Uşaklı Öğrencilerin Hazırladığı 8 Projenin 6’sı Ödül Aldı.
Yaşam
Uçucu Lavanta Yağı Nedir?