Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Türk Eğitim-Sen Bünyesinde Engelliler Komisyonu Kuruldu!

Türk Eğitim-Sen Uşak Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'de ilk kez yapılan bir uygulama ile Engelliler Komisyonu kuruldu.

Türk Eğitim Sen Uşak Şubesi düzenledikleri basın toplantsında ilk kez bir sendika bünyesinde oluşturdukları Engelliler Komisyonu'nu kurarak üyelerini belirledi.

Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Ahmet Gürten konuya ilişkin yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli engelli öğretmen, hizmetli ve memurlardan oluşan Engelliler Komisyonu'nun ülke genelindeki ilk ve tek komisyon olduğunu ifade etti. Gürten açıklamasında engelli eğitim çalışanlarının sorunlarının oluşturulan bu komisyon sayesinde yetkililere daha rahat aktarılabileceğini ve çözüme daha çabuk gidilebileceğini belirtti.

Gürten'in ardından görüşlerini dile getiren üyeler de kurulan bu komisyonla amaçlarının engellileri topluma adapte etmek ve sosyal hayatta engellileri kendisi ve toplumla barışık halde bir arada tutarak kaynaştırabilmek olduğunu dile getirdiler. Ayrıca engellilerin sosyo-psikolojik sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında da projeler geliştirerek bu sorunların üstesinden daha kolay gelmelerini sağlama hedefinde olduklarını da dile getirdiler.
Yorumlar

recep 11 Yıl Önce

biz bu komiteyi kuralı tam bir yıloldu hemde uluslar arası toplantıyı yapacaklar 22 ocakda ankarada hizmet -iiş sendikası bünyesinde faal bir şekildel saygılar

Daha Fazla Haber
Güncel
Kamyonun çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti!
Güncel
Uşak'ta 55 yaşındaki kadın ölü bulundu!
Yaşam
Gıdı Estetiği ile Sizde Belirgin Hatlara Sahip Olun
Güncel
YAŞAR AKAR İLKOKUL ÖĞRENCSİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLARAK BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI
Teknoloji
Yabancı Dizi İzleme Keyfi
Güncel
Hani adalet? Bunca haksızlık neden yaşanıyor? Neden aç uyuyan çocuklar var? Neden bu savaş ve gözyaşı?
Güncel
TÜBİTAK Bölge Finallerinde Uşaklı Öğrencilerin Hazırladığı 8 Projenin 6’sı Ödül Aldı.
Yaşam
Uçucu Lavanta Yağı Nedir?
Eğitim-Öğretim
Zihnini Özgürleştir, Yoluna Odaklan: Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden Sınav Stresine Müzikli Destek!
Eğitim-Öğretim
Sınav Döneminde Olan Öğrenciler Meditasyon ile Zihnini Özgürleştirip Yoluna Odaklanıyor