Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Başbakan İzmir'de Nurullah Cahan'ın Elini Kaldırdı

Ak Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından İzmir'de düzenlenen bölge toplantısında Başbakan Erdoğan 12 ilin Belediye Başkan Adaylarını tanıttı. Ak Parti Uşak Belediye Başkan Adayı olarakta Nurullah Cahan'ı uygun gördüklerini belirten Başbakan, kürsüde Cahan'ın yanısıra İki Milletvekili ve İl Başkanı'nın da elini kaldırarak Cahan'ın adaylığını resmen ilan etti.


30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partilerde de  çalışmalar hız kazanmaya devam ediyor. Ak Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından İzmir Karşıyaka Arena Spor Salonu'nda düzenlenen bölge toplantısına katılan Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, 12 ilin daha belediye başkanı adaylarını açıkladı. Böylece Antalya haricinde 80 ilin belediye başkan adayı belli olmuş oldu. 

Daha öncesinde kulislerden sızan bir bilgi olarak Nurulah Cahan'ın Ak Parti Uşak Belediye Başkanı adayı olduğu bildirilmişti. Bu bilgi bugün İzmir'de gerçekleştirilen bölge toplantısında resmi olarak Başbakan tarafından doğrulanmış oldu. Ak Parti Uşak Teşkilatı toplantıya  5 otobüs ve birçok özel araçla katılarak Nurullah Cahan'ı yalnız bırakmadı. 

Bölge toplantısına Uşak'tan katılanlar arasında, Ak Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Ak Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nacar, bazı Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, İl ve İlçe teşkilatlarından çok sayıda partili vardı. 

Başbakan Erdoğan yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini bildirerek başladığı konuşmasında İzmir'in yıllardır CHP belediyeciliğinin başarısızlığı altında ezildiğini, en basitinden hala bir kongre merkezinin bile olmadığını, İzmir'in fuarcılık anlamında bir marka şehir olma potansiyeli olmasına rağman bunu taşıyacak ufka sahip olmayan CHP zihniyeti yüzünden hala yeterli gelişimi sağlayamadığını belirtti. İzmir'li seçmene hitaben; " Hükümet olarak sanılanın aksine İzmir'e fazlasıyla yatırım yapan bizler, üzücüdür ki İzmir halkına derdimizi bir türlü anlatamadık. İzmir halkının bizden en büyük çekincesi yaşam tarzlarına müdahale edeceğimizi zannetmelerindendir. Oysaki bu bizim demokratik yönetim anlayışımıza aykırıdır. İnşallah bu seçim Binali Yıldırım'la CHP'ye yeter diyoruz." diyen Başbakan Binali Yıldırım'la ne kadar iddialı olduklarının altını çizdi. 

Program illerin üçer dakikalık tanıtım sinevizyon gösterilerinin ardından sırasıyla belediye başkan adaylarının tanıtılmasıyla devam etti. Sıra Uşak'a geldiğinde salonda yerini alan Uşaklılar heyecanla ayağa kalarak salonu alkış sesine boğdu. Başbakan Erdoğan'ın Nurullah Cahan'ı sahneye davet etmesiyle salondaki coşku doruk noktaya ulaştı. Nurullah Cahan'ın  takdiminin ardından İl Başkanı ve Milletvekillerini sahneye davet eden Başbakan  zafer pozu verdi. 
 
Uşak Belediye Başkan Adayı Nurullah Cahan'ın etrafında uzun  süre kalarak heyecanını paylaşan partililer bol bol fotoğraf çektirmeyide ihmal etmedi. Çiçeği burnunda üye Emine Yıldırım'a Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Sorumlusu Mustafa Şentop tarafından rozet takıldı.

Renkli görüntülere sahne olan programda  Başbakan Erdoğan Manisa İl Teşkilatı tarafından getirilen  Mesir Macunlarını katılımcılara dağıttı. Ayrıca Erdoğan program sonunda katılımcalara satranç takımı da dağıttı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı iller ve belediye başkan adayları şu şekilde:

İzmir Büyükşehir - Binali Yıldırım 
Aydın Büyükşehir - Mustafa Savaş 
Denizli Büyükşehir - Osman Zolan
Manisa Büyükşehir - Hüseyin Tanrıverdi 
Uşak - Nurullah Cahan 
Burdur - Sebahattin Akkaya 
Isparta- Nuri Uzaktaş 
Karaman - Ertuğrul Çalışkan 
Kars - Nevzat Bozkuş
Kilis - Hasan Kara 
Osmaniye - Mehmet Gürbüz
Tunceli - Erhan Eroğlu
Yorumlar

Saygın 12 Yıl Önce

öncelikle otobüs 5 değil 4, birçok özel araç dediğini ise3-5 araba anca. ayrıca başbakan il belediyeleri içinde neden en son uşağı açıkladı insanın aklında soru işareti bırakıyor. uşak bu kadr önemsiz demektir.

vatandaş 12 Yıl Önce

hayırlı olsunda bi şey dikkatimi çekti hiç bir tane aday adayı yoktu resimlerinizde belliki giden olmamış küskünlükler şimdiden başlamış yazık

NECATİ AKÇAY 12 Yıl Önce

uşak akp belediye başkan aday adaylarimizin hepsi̇ birbirinden pirlanta ve değerli. ancak nurullah beyi̇n belediye encümeninde ki tecrübesiyle ön plana çikmasi uşak'imiza daha faydali olacagindan kendilerine ve ekibine başarilar dilerim

volkan 12 Yıl Önce

i̇zmiri hic onemsemiyor o zama basbakan o yuzden en son onu acikladi o yuzden kabinenin en basarili bakanini aday gosterdi neden? sizin anlayisiniz ile önemsemedigi icin bende cok uzuldum

hamdi ulusoy 12 Yıl Önce

başlıkta bir hata mı var. uşaksportif izmire çıkarma yapmış siz nurullah cahan diyorsunuz. :)

Daha Fazla Haber
Güncel
CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Avukat Mehmet Karakoç oldu.
Yaşam
Kablo Makarası
Yaşam
Ziçev 2026 Kurban Bağiş Kampanyasi Ve Sosyal Medya Etkisi
Yaşam
Bursa Psikolog Hizmetlerinde Modern Yaklaşımlar
Eğitim-Öğretim
Uşak Gençlik Merkezi’nde Yaratıcı Drama ve Radyo Tiyatrosu Eğitimi Düzenlendi
Eğitim-Öğretim
Gençlerden Gençlere Medya Eğitimi
Yaşam
İş Yeri ve Tesis Güvenliğinde İlk Adım Modern Turnike Geçiş Sistemleri
Yaşam
Sancaktepe’de Profesyonel Çözümler Sunan Klima Servisi
Sağlık
Uşaklı Diş Hekimi Dt. Ali Kurt, “3 Boyutlu Sanal Hasta” Çalışmasıyla Dünya Birincisi Oldu
Güncel
Direksiyon Hâkimiyetini Kaybetti, Araç Hurdaya Döndü: 3 Yaralı