Uşak Son Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kerim Çiber’in moderatörlüğünde gerçekleşen röportajda, Çiber’in sorularını yanıtlayan Uşak Haber Merkezi Haber Editörü Nurullah Çavuşoğlu; Uşak’taki seçim sürecini, CHP’de süren belirsizlik ve Ali Erdoğan’ın aday olacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi.
CHP'DE BELİRSİZLİK, SIKINTILARI BERABERİNDE GETİRDİ!
Çiber’in sorduğu soruları içtenlikle yanıtlayan Nurullah Çavuşoğlu; şu anda ön planda olan mevcut 3 siyasi partinin olduğunu, yerel seçim atmosferlerinde bazen başka partilerin de adayı ile birlikte ön plana çıkmayı başardıklarını ve Uşak’ta daha önce bunun örneklerini gördüklerini belirtti.
Uşak Haber Merkezi ekibi olarak, mevcut üç siyasi partideki aday adaylığı ve adaylık süreci yakından takip ettiklerini ve üç siyasi partide yaşanan gelişmeleri kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi. Ak Parti’den Nurullah Cahan’ın, MHP’den ise Alpay Özgür’ün adaylığının ilan edildiğini ve meydana çıkan iki adayın da çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çavuşoğlu; CHP’de halen belirsizliğin sürdüğünü ve uzun süredir yaşanan belirsizlik nedeniyle de mevcut sıkıntı ve olayların da beraberinde geldiğini ifade etti.
CHP TABANI, ALİ ERDOĞAN'I KABULLENMİYOR!
Kerim Çiber’in CHP’nin yaklaşan seçim sürecinde CHP’nin geç kalıp kalmadığı yönündeki düşüncelerini sorması üzerine Çavuşoğlu; CHP’nin adayını açıklayamamasının sebebi olarak parti tabanının Ali Erdoğan’ı kabullenemediğini ve kendisine bu nedenle meydan gösterilmediğini söyledi.
Tabanın yanı sıra örgütün bu konudaki fikirlerinin ne olduğunu soran Çiber’e Çavuşoğlu’nun cevabı; “İl Başkanı Bülent Horasan’ın bir dediğiyle diğer dediği birbirini tutmuyor ve konuyla ilgili kaçamak cevaplar veriyor. Merkez İlçe Başkanı’nın, Milletvekilinin ise tavrı net; Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Ali Erdoğan’ın adaylığını istemiyorlar” şeklinde oldu.
CHP’nin köklü bir parti olduğunu sözlerine ekleyen Çavuşoğlu; “Türkiye Şeyhler ve Tarikatlar ülkesi asla olmayacaktır” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bir partide cemaatin adayının tartışıldığını ve bunun traji-komik bir durum olduğunu söyledi.
CHP’de aday gösterilebilecek farklı sektörlerde rüştünü ispatlamış isimlerin olduğunu ve Uşak’ta da CHP’nin belli bir oy potansiyeline sahip olduğunu belirten Çavuşoğlu; önce sağdan oy getirebilecek aday durumunun sağdan aday haline ve ardından da maalesef sağın cemaat tarafından adayı noktasına durumun geldiğini söyledi.
DEMOKRASİ ADINA KAYGILARIM VAR!
Bir gazeteci olarak demokrasiyle ilgili, Uşak’taki politik sistemle ilgili kaygılarının olduğunu söyleyen Nurullah Çavuşoğlu; insanları politikaya katmak adına sürekli kulis haber hazırladıklarını ve politika yapan insanları doğru işler yaptıklarında da övdüklerini belirtti. Ali Erdoğan’ı da defalarca bu anlamda övdüklerini belirten Çavuşoğlu; Ali Erdoğan’a düşmanlığı varmış gibi bir algı olduğunu ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
KILIÇDAROĞLU- ALİ ERDOĞAN BENZERLİĞİ!
CHP’de aday adayı olarak bir çok ismin öne çıktığını ve demokrasi mücadelesi verme adına çalıştığını söyleyen Çavuşoğlu; fildişi kulelerde yapılan pazarlıklar neticesinde bazı politikacıların anketlerde çok oy aldığı gerekçesiyle sürece dahil edildiğini belirterek; CHP’nin bir dahaki seçimlerde aday bulmakta güçlük çekeceğini ifade etti.
Kerim Çiber’in Uşak’taki durumun Kılıçdaroğlu’na ne şekilde aktarıldığı ve aynı kaygıları onun da taşıyıp taşımadığı konusunda düşüncelerini sorduğu Nurullah Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında netlik olmadığını ifade ederek; “Kılıçdaroğlu’nun, Ali Erdoğan gündemimizde yok demesinin ardından anket sonuçlarına bakabiliriz dediğini biiyoruz. Sonrasında yine biz onu düşünmüyoruz diyebiliyor ve ertesi günde getirin bakalım onun hakkındaki şu belgeleri diyebiliyor. Burada bir tezatlık var” şeklinde konuştu. Ali Erdoğan’ın durumunun da farklı olmadığını söyleyen Çavuşoğlu; Erdoğan’ın bir gün kesinlikle aday değilim diye açıklama yaptığı sonrasında aday olabilirim dediğini ve ardından da DSP, SP, DP ve CHP ile adaylık konusunda görüşmeler yaptığını söyledi.
HALK POLİTİKAYA KÜSTÜRÜLÜYOR!
Ak Parti tabanının CHP’den aday olan Ali Erdoğan’a oy vermeyeceğini, MHP tabanının kendisinden ihraç olan bir kişiye oy vermeyeceğini, CHP tabanının da yine aynı şekilde Erdoğan’a oy vermeyeceğini belirten Çavuşoğlu insanların politikaya küstürüldüğünü, insanları kutuplaşmaya sürüklediklerini ve bu durumun sancılı bir seçim sürecinin yaşanmasına neden olacağını ifade etti.
ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA KARŞI PARTİ TABANINDAN ALTERNATİF STRATEJİLER!
Gelinen noktaya kadarki Çavuşoğlu’nun değerlendirmelerini alan Kerim Çiber, Çavuşoğlu’na bundan sonraki süreç hakkında da neler düşündüğünü sordu. Çavuşoğlu; Ali Erdoğan’ın ayın 17’si itibari ile bilboardları kapattığı yönünde bir duyum aldığını ve buna karşılık CHP’li önemli isimlerin ve parti tabanının farklı stratejileri uygulamaya hazırlandığını söyleyerek; tabanın Ali Erdoğan’ın adaylığını reddederek parti binasına sokmayacaklarını ve “Sandığa Gitme” projesiyle tepkilerini dile getirceklerini ya da toplu istifalar sonrasında DSP’ye geçiş yapılarak ön seçimle belirlenen bir ismin desteklenmesi yönünde bir tavır alma durumunun söz konusu olabileceğini belirtti.
ALİ ERDOĞAN'I CHP'DEN KİMLER DESTEKLİYOR?
Ali Erdoğan’ın CHP’den adaylığını destekleyen isimlerin de olduğunu belirten Çavuşoğlu; Atalay Savaş, Bedi Beşkazalıoğlu gibi isimlerin ve CHP Kütahya Eski Milletvekili’nin ve ılımlı İslamcı, Amerikancı siyaset yapan bazı isimlerin Erdoğan’ın adaylığını desteklediğinin konuşulduğunu belirtti.
ataturkum kemiklerin sizliyor ...ama merak etme ya istiklal ya olum...partini cemaatlere tarkatlara sahsi menfaatleri icin pazarlamaya kalkanlara sert bir cevap verecegiz...