Uşak siyasetinde yerel seçimlerin yaklaşması ile beraber gerek kulisler de gerekse kamuoyu önündeki manevralar birbirine çalım atma politikaları, karşılıklı laf sokmalar, iyiden iyiye gün yüzüne vurmakta. Bu durumun ve neticesinde oluşan gerginliğin, kent siyaset hayatına getirisi ya da götürüsü nedir bilinmez ancak tırmanarak süreceğe benziyor.
Uşak Belediye Meclisi'nde Pazartesi günü başlayan Nisan ayı oturumları pazartesiden bu yana gerginliğin tırmandığı hissedilen bir ortamda devam etmekte. MHP'li Belediye Meclisi üyesi Orhan Tamer'in, Ak Parti'nin ülke politikalarını, mecliste faaliyet raporlarının görüşüldüğü esnada eleştirmesine Ak Parti'li üyelerin tepki göstermesi ile beraber başlayan gerginlik, her geçen gün aratarak devam etmekte.
CHP kulislerinde, bir sonraki seçimlerde kesinlikle aday dahi yapılmayacağı yüksek perdeden yetkili ve etkili isimlerce öteden beri dillendirilen ve sık sık TÜPRAG söz konusu olduğunda TÜPRAG'ı savunur nitelikte açıklamaları sebebi ile parti yönetiminin tepkilerine sebep olan Osman Nejat Arat'ın, salı günü meclis toplanmadan bir saat kadar önce partisinden istifa ettiği ve Uşak Belediyesi'nin gerekli organları ile de bu istifayı paylaştığı haberi bir takım karışıklıklar olacağının işaret fişeği niteliğindeydi.
Nitekim salı günü istifadan sadece bir kaç saat sonra toplanan meclisin gündemini istifa konusu işgal etti. Çünkü Arat'ın istifasını sıradan olmaktan çıkaran bir durum vardı. Zira meclisteki sandalye sayılarında meydana gelen değişim dengeleri değiştiriyordu.
CHP'nin Meclisdeki 5 olan üye sayısı 4'e düştü, Bağımsızların 5 olan sayısı ise 6'ya çıktı. Böylece encümene 1 kişi komisyonlara 1'er kişi sokma hakkını elinde bulunduran CHP'nin bu hakkı meclis aritmetiği bakımından Bağımsızlar'a geçmiş oldu. Bu durumu fırsat bilen Bağımsızlar'ın hemen Ak Parti'li üyeler ile anlaştığı ve encümenden ve komisyondan CHP'yi dışlayarak kendilerinden kişileri Ak Parti'li üyeler ile paslaşarak, Encümen ve komisyona seçtireceği daha meclis başlamadan kulislerde konuşulmuştu. Bunun üzerine salı günkü meclise MHP ve CHP Katılmamış toplantı yeter sayısına ulaşamaynca da Belediye Meclisi toplanamamış ve toplantı çarşamba gününe ertelenmişti.
Çarşamba günü gerçekleşen oturumda ise encümen seçimlerinin yeniden yapılması kararlaştırılarak seçime gidildi. 31 üyenin oy kullandığı encümen seçimlerinde, bağımsızların da desteğini alan Ak Parti 2 üye, Bağımsızlar'dan ise Osman Nejat Arat seçildi. Encümendeki daha önceki tablo üç partiden de 1'er üye şeklindeydi. Bu durum da encümen de muhalefetten kimse kalmamış oldu dersek yanlış söylemiş olmayız.
Meclis Üyeleri: 17 oy alan Emel Taylan, 16'şar oy alan Ahmet Sevindik ve Osman Nejat Arat, Uşak Belediye Encümeni olmaya hak kazanmış oldular. Encümende ayrıca üç tane de belediye çalışanı bulunmakta.
Bu arada encümen seçimlerinin sonuçlarının açıklanması ile birlikte CHP'li Meclis üyeleri durumu protesto ederek, salonu terkettiler. CHP Meclis Grup Başkanı Ramazan Karahan, Belediye Başkanı Ali Erdoğan'a hitaben, "Başkan siz muhalefetsiz bir şekilde kendiniz çalın, kendiniz oynayın, böyle demokrasi olmaz! dolayısı ile biz bu toplantıyı terkediyoruz" diyerek salonu terketti. CHP'li üyelerin salonu terketmesinin ardından salonda buz gibi bir hava esti ve MHP Grup Başkanı Alpay Özgür söz alıp bu uygulamanın yanlı olduğunu söyeleyerek; Bağımsız Belediye Meclisi üyelerine bir takım eleştiriler yöneltti. Bu sefer söz alan Eski MHP'li bağımsız üye Necat Çolak " Zavallı" dediği MHP'li üyelere cevap verdi. Salondaki gerginliğin artması ve karşılıklı atışmaların başlamak üzere olması üzerine oturumu yöneten Belediye Başkanı Ali Erdoğan müdahale ederek tansiyonu düşürmeye çalıştı ve oturuma 15 dakika ara verildi.
Aranın ardından Ak Parti, Bağımsızlar ve MHP; komisyonlar için kendi aralarında önceden belirledikleri isimleri söyleyerek yeniden komisyonları oluşturdu. Komisyonların oluşturulmasının ardından, Alpay Özgür; "Başkan, bu tavır böyle süremez, CHP'yi yok sayamayız. Sonuçta binlerce insanı temsil ediyorlar. Şayet bu tavır sürerse MHP olarak meclis çalışmalarını kilitleyeceklerini" söyledi. Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise hukukun işletildiğini ve işletilmeye devam edeceğini söyleyerek; "Meclisin çalışmalarını kilitlerseniz de hukuken gereği ne ise o yapılır, gerekirse meclis feshedilebilir, komisyonlar nihai karar mekanizması değil, nihai karar meclistedir. Bu işi bu kadar abartmaya lüzum yok, geriye kalan sadece komisyonlarda bulunanların oturum başına alacağı paradır" şeklinde cevap verdi.
Uşak Haber Merkezi ekibi olarak haberi mümkün mertebe yorumsuz şekilde kamuoyu ile paylaştık. Ancak çok yakında konuya ilişkin detaylı kulis bilgileri ve yorumları içeren bir köşe yazısı ile kamuyonu aydınlatacağımızı bildiririz.
Komisyonlar ise şu şekilde oluşturuldu;
Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri: Nurullah Cahan, Türkan Toker, Necat Çolak, Ufuk Düzenli, Utku Demiröz
İmar Komisyonu Üyeleri: Uğur Özköse, Mehmet Emin Akyay, Mustafa Korkmaz, Bekir Akağaç, Alpay Özgür
Trafik Komisyonu Üyeleri: Sedat Aydın, Akın Demir, Osman Nejat Arat, Barbaros Doğan, Ahmet Karaoğlu
Dış İlişkiler Komisyonu Üyeleri: Türkan Toker, Mehmet Emin Akyay, Ebru Özsoy, Talat Doğru, ufuk Düzenli
Sosyal Yardım Komisyonu Üyeleri: Mehmet Demirhindi, Erol Uysal, Mustafa Korkmaz, Orhan Tamer, Hakkı Kaygısız
Kentsel Dönüşüm Komisyonu Üyeleri: Uğur Özköse, Mehmet Demirhindi, Necat Çolak, Ufuk Düzenli, Barbaros Doğan
Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komsiyonu Üyeleri: Türkan Taylan, Ahmet Sevindik, Osman Nejat Arat, Hüsamettin Dayan, Barbaros Doğan
Park, Bahçe, Alt Yapı ve Doğal Afet Komisyonu Üyeleri: Sedat Aydın, Uğur Özköse, Mustafa Korkmaz, Talat Doğru, Ahmet Karaoğlu
Kadın, Yaşlı, Engelli, Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Üyeleri: Türkan Toker, Ahmet Sevindik, Ebru Özsoy, Hakkı Kaygısız, Utku Demiröz
Hukuk Komisyonu Üyeleri: Nurullah Cahan, Mehmet Demirhindi, Necat Çolak, Hüsamettin Dayan, İbrahim Karahan
Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri: Erol Uysal, Türkan Toker, Necat Çolak, Hakkı Kaygısız, Utku Demiröz
Uşak Belediye Meclisi'nde Encümen ve Komisyon Üyeleri Seçimle Değişti
Uşak Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları oldukça hareketli ve heyecanlı bir o kadar da gergin geçiyor. 2012 Yılı faaliyet raporlarının görüşülmesi esnasında başlayan gerginlik, CHP'li üye Osman Nejat Arat'ın CHP'den istifası ve ardından sandalye sayılarındaki denge değişimi ile birlikte tırmanışını sürdürdü. Bu gün Encümen seçimleri yapıldı, ayrıca komisyon üyeleri yeniden belirlendi bu sırada CHP'li üyeler oturumu terketti.
04 Nisan 2013 Perşembe 04:20
bütün bu işlerin tek sorumlusu ali erdoğan'dır.bundan sonra hem kendisi hem de uşak kaybedecektir.böyle meclis yürümez.anladığım kadarıyla mecliste tek akp kalmış,bir de ali'nin yaverleri.belediyeyi kendisine kazandıran ve teslim eden mhp'ye ve ali erdoğan'ın her sıkıştığında kendisine destek olan chp'ye kirli oyunlarla çelme takılmıştır.böyle bir durumda bu meclisten bir hayır gelmez.bunun sorumluları yaptıklarına pişman olacak;uşak'a verdikleri zararın bedelini ödeyeceklerdir.topal aksak yürüyen işlerden dolayı uşak halkı kendilerini öyle bir cezalandıracak ki.içlerinde belediye başkanlığı rüyası görenlerin önüne bu yaptıkları birbir çıkacak.