Milliyetçi Hareket Partisi Uşak teşkilatı geçtiğimiz hafta yaptığımız "MHP Uşak Teşkilatında Hareketlenme Sinyalleri (Kulis)" başlıklı haberimizin ardından oldukça hareketli bir hafta geçirdi. Haberimizin ardından daha önce adaylığını ifşa etmeyen ve fakat merkez ilçe başkanlığı için aday olduklarını iddia ettiğimiz üç isimin ikisi bizzat birisi ise dolaylı olarak bizi arayarak aday olduklarını kabul ettiler.
Salı günü itibarı ile Muhterem Kuruçay ve Saffet Vural aday olduklarını ifşa ve ilan ettiler. Çalışmalarını sürdürdüğünü her iki aday da arayarak bildirmişlerdi. Diğer yandan Raşit Yılancıoğlu'nun da aday olduğu ile ilgili yakın çevresinden yeni duyumlar aldık. Ayrıca herhangi bir yalanlama gelmemesi de sükut ikrardır kabilinden bir kabul anlamı taşıyor..
Cumartesi günü Uşak Haber Merkezi yöneticilerini telefonla arayan Saffet Vural sürpriz bir şekilde Muhterem Kuruçay lehine adaylıktan çekildiğini paylaştı.. Saffet Vural Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarı için samimi bir şekilde çalışacak olan kadroların birlik beraberlik içinde olması gerektiğini düşündüğünü bu nedenle Muhterem Kuruçay lehine çekildiğini söyledi. Vural yaptığı açıklamada Muhterem Kuruçay, bu davaya yıllardır hizmet veren ülkücü camia ile her zaman ilişkilerini sıcak tutmuş samimiyetine inandığım bir arkadaşımdır. Kendisinin merkez ilçe başkanlığı görevine gelmesi halinde partiye yararlı olacağı düşüncesini taşımaktayım. Bu düşüncelerle birlikten kuvvet doğar anlayışı ile her ne kadar adaylığımı önceden ilan etmiş olsam da Muhterem Kuruçay lehine adaylık yarışından çekiliyorum dedi.
Şu anda resmi olarak çıkmış iki aday var. Ancak bazı partililerin hazırlık yaptığı delegelerin tespit edilmesini bekledikleri de konuşulan iddialar arasında.. Yine kulislerden edindiğimiz bilgilere göre Muhammed Gür'ün de il başkanlığı için kapısını aşındıranların olduğu ve ısrarlı davetler neticesinde kendisinden yeşil ışık yaktı denilebilecek tarzda yaklaşımlar aldıkları da gelen bilgiler arasında. Muhammed Gür Belediye Başkan Yardımcılığı ve meclis üyeliğinden sitifa ettikten sonra uzun zamandır sessizliğini koruyan ve siyasete nötür bir tavır alan MHP camiasının önemli isimlerinden biridir. İnşaat Mühendisi olan Gür henüz çok genç olmasına rağmen hem iş hem de siyaset dünyasında başarılı olmuş bir isim olarak ülkücü camia da sevilir.. Gür'ün Uşak Belediyespor başkanlığından istifa ettikten sonra geçtiğimiz günlerde ilk defa Uşak Belediyesporun antrenmanına katılması da Gür'ün siyaset arenasına ineceği yönündeki iddiaları güçlendiren bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ancak Gür'ün yine MHP camiasının önemli isimlerinden ve muhtemel il başkanı adaylarından olan Nevzat Yılmaz ile çok yakın olması bu noktada kafaları karıştıran unsır olarak karşımıza çıkıyor.
Bu arada görüştüğümüz bazı MHP'liler ise merkez ilçe ve il için çalışanların olduğunu delege seçimlerinin ardından başka adayların da çıkabileceğini iddia etti. Bazı grupların delege tespit çalışmalarını çok sıkı takip ettikleri konuşulurken delege yazımı sırasında eş dost akraba ilişkilerinin etkili olmaması asker delege yazılmasının önüne geçilmesinin gerektiğini savunan kişiler çoğunlukta. Delege yazılmaları sırasında etkili olacağı konuşulan Ali Ünalan, Raşit Yılancı, Şerif Ahmet Samantır gibi isimlere asker delege yazma gayreti iddiası ile zaman zaman tepkiler oluştuğu da konuşulmakta. Bu arada MHP tabanın da tepkileri üzerine çeken bir başka isimde Metin Deniz Savaş'ın eşi Gülay Savaş. Tabanda görüşlerini aldığımız bir çok isim bu konuda ki rahatsızlıklarını dile getirmekten artık çekinmediklerini söylüyor..Görüştüğümüz Ülkücü camianın aktif olarak bilinen bazı isimleri ise hala sessizliğini korumakta,ser verip sır vermemekte ısrar etseler de o isimlerin de boş durmadıkları ve bazı isimler üzerinde uzlaşma arayışı içinde oldukları konuşulanlar arasında.
Ancak şu gercek dikattleri çekmektedir ki MHP' de değişim talebi Genel Merkez'de dahil olmak üzere Uşak tabanı tarafından sıklıkla dillendirilmektedir. Artık başarısızlığa tahammüllerinin kalmadığını belirten Ülkücü camianın bazı önemli isimleri ise bu kongreler MHP'nin ve ülkemizin son şansı olabilirşeklinde değerlendirme yaparken, biz ülkücü camia olarak tepeden inme yöneticiler milletvekilli adayları istemiyoruz. Artık kendi mutfağımızda yetişen insanlara üst kademelerde yönetimlerde yer verilmesini istiyoruz şeklinde konuşuyor..
Uşak MHP'de Kongre Öncesi Sürpriz Gelişmeler. Muhtemel Genel Başkan Adayları Kimler (Kulis)
MHP Uşak teşkilatında kongre öncesi sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Kongreleri Uşak'taki tüm MHP'liler önemsiyor gibi görünüyor. Muhterem Kuruçay lehine Merkez İlçe Başkanlığı Adaylığından sürpriz bir şekilde çekilen isim kim? Kimler Merkez İlçe yada İl Başkanı adaylığı için yeşil ışık yaktı? Genel Başkanlık için başka adaylar var mı? Kulislerde konuşulanlar..
12 Aralık 2011 Pazartesi 01:39

Yaşanan kongre süreci MHP ve Ülkücü camia için iktidara ve 2023 e giden sürecte çok önemli bir yapı taşıdır. evet ülkcülerin başarısızlığa tahammülü kalmamıştır ancak bu maalesef sadece parti adına bir kaygı değildir . ülkcüler ülkenin gidşatı için ve bölgesel stratejilerimiz için kaygılıdır. tehlikeyei ve ülkenin gidişatını değiştirecek bir mhp ve genelmerkez isteği haklı ve demokratik bir taleptir. bu sürecte hem yerel hemde genelde yöneticilerimize düşen görev adil bir şekilde hısım akraba kayırmasına girmeden ülkücü camianın hizmet eden , eskiden görev yapan ne kadar teşkilat yöneticisi varsa delege yapılmasıdır. burada ölçü çizgisinde kırıklık yapmamış olmaktır.