Online Psikoterapist arıyorsanız Murat Paker web sitesi, Muratpaker.com ‘a giriş yapabilirsiniz. Dissosiyatif bozukluklarda tıbbi açıdan herhangi bir rahatsızlık veya problem olmamasına rağmen kişinin algı, bilinç, bellek ve kimlik bütünlüğünde bozulmalar gözlemlenmektedir. Dissosiyatif bozukluklar bir anda veya aşamalı bir şekilde gerçekleşebilir; ya da geçici ya kronik olabilir.
Online Psikoterapist Murat Paker
En iyi online psikoterapistlerden bir tanesidir Murat Paker. Yapılan araştırmalar çocukların cinsel, zihinsel ya da fiziksel travmaları ile dissosiyatif bozukluklar arasında bağ olduğunu göstermiştir. Dissosiyatif bozukluğu olan kişilerde fiziksel olarak olmayan rahatsızlıklar gözlemlenebilir. Kas ve mide ağrıları buna örnek olabilir. Bel ağrısını da buna dâhil edebiliriz. Kişinin belinde fiziksel olarak hiçbir problem olmamasına rağmen ağrı hissettiğini söyleyebilir. Bunun dışında dissosiyatif bozukluğun belirtileri arasında öfke patlamaları, bayılmalar, bazı kişileri veya olayları unutma da yer almaktadır. Dissosiyatif bozukluklar 4 tipten oluşmaktadır:
Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu
Bunun en temel göstergesi kişinin kimlik ve hafızası ile ilgilidir. Kişi kendisi için birden fazla kimlik yaratır ve bu kimliklerin her birinin kendine özgü duygu, düşünce ve davranış şekilleri vardır. Kimlikler arası geçişler de çok hızlı olur ve buna rağmen geçiş sonrasında eski kimlik hatırlanmaz.
Dissosiyatif Amnezi
Dissosiyatif amnezide kişi başına gelen travmatik olayı ani bir şekilde unutur. Bunun da hiçbir fiziksel sebebi bulunmamaktadır. Bu hafıza kaybı ile karıştırılmamalıdır. Çünkü kişi travmatik olay haricinde bir şeyi unutmaz. Unutma, olaya özeldir. Bazen birkaç saat sürer, bazen ise günler boyunca devam edebilir.
Dissosiyatif Füg
Kişinin kendisini, kimliğini, ailesini, evini, iş yerini; yani kısaca tüm hayatını unutmasıdır. Bu durumda kendisi bu unutmanın farkında olmaz. Genelde kısa süren dissoiyatif füg bazı durumlarda aylarca sürebilmektedir ve çok yıpratıcı etkileri vardır.
Depersonalizasyon ve Derealizasyon Bozukluğu
Depersonalizasyon, kişinin kendi bedeninden ayrılıp yine kendi bedenide dışarıdan bir gözle baktığı hissi ve bu hissin sürekli olarak veya tekrarlayan şekilde yaşaması olarak tanımlanabilir. Derealizasyon ise kişinin çevresine ve dünyaya karşı bir yabancılık çekmesi olarak tanımlanmaktadır. Depersonalizasyon ve Derealizasyon bazen ayrı ayrı bazen ise beraber görülebilmektedir ve genelde bir travma ya da stresli bir olay sonrasında ortaya çıkmaktadır.
Online psikoterapist hizmetlerinden yararlanmak için Murat Paker web sitesi, Muratpaker.com a giriş yapabilirsiniz.