Personellerin Takibi Nasıl Gerçekleşiyor
Eskiden fabrikalarda personellerin giriş-çıkışları büyük bir defter ile sağlanıyordu. İşe gelen her personel geldiği saati yazarak deftere imza atıyordu. Aynı personel işten çıkarken yine aynı şekilde imza atarak işten çıkıyordu. Personeller işe giriş ve çıkış saatlerini kendileri yazdıkları için şirketler tarafından güven sorunu ortaya çıkmaya başlamıştı. İşte bu yüzden şirketler bu sistemi oldukça yavaş ve zararlı olduğu için değiştirmek istiyorlardı. Bunun üzerine geliştirilen personel takip sistemi birçok şirket tarafından tercih edilmeye başladı. Bu sistemler oldukça güvenli ve kolay bir yapıya sahiptir. Bu sistemler kart basma sistemi, yüz tanıma sistemi ve parmak izi okutma sistemleridir. Genellikle fabrikaların girişine kurulan bu sistemin çalışma mekanizması oldukça kolaydır.
Öncelikle fabrika girişine bir cihaz yerleştirilir. Daha sonra bütün personele bu cihazdan geçebilecekleri kartlar dağıtılır. Kartı ile turnikeden geçiş yapan personel hızlı bir şekilde fabrikaya giriş yapar. Böylece fabrika girişinde fazla insan trafiği olmaz ve herkes işinin başına hızlı bir şekilde geçerdi. Cihazın hafızasına kaydedilen kart ile geçiş yapıldığı zaman cihaz giriş yapılan saati ve tarihi hafızasına kaydeder. Böylece hangi personelin saat kaçta girdiği ve çıktığı oldukça kolay bir şekilde anlaşılırdı. Şirketin ana bilgisayarına bağlanan bu cihaz her gün iş bitiminden sonra hafızasına kaydettiği bu bilgileri rapor halinde bilgisayara iletirdi. Bunun yanı sıra Personel takip sistemi programı ile personelin maaşı, fazla mesai ücreti, primleri ve çektiği avansın hesaplanması oldukça kolay hale geldi. Ana makine üzerine gönderilen raporlar sayesinde her personelin işlemleri ayrı ayrı yapılmaktadır. Böylece bir personelin maaşı hesap edilirken insan hatasından doğacak yanlışlıkların önüne geçilmiş oldu. Bunun yanı sıra personel takip cihazları giriş izni olmayan insanları fabrika içerisine sokmamaktadır. Böylece fabrikanın hırsızlığa karşıda güvenliğini sağlamaktadır.
Yüz Tanıma Sistemleri Fiyatları
Yüz tanıma sistemleri, çağımızın son teknoloji ürünleri olup günümüzde günlük hayattaki güvenlik ihtiyacını en iyi şekilde karşılayan sistemdir demek doğru ve yerinde olacaktır. Yüz tanıma sistemleri günümüzde artık birçok alanda kullanılabildiği gibi kullanımı da kolay ve ekonomiktir.
Yüz tanıma sistemleri, daha önceki yıllarda kullanılan kart sistemi ve parmak izi sistemi ile çalışan cihazlara göre güvenilirliği daha fazladır. Bu sistemlerin en önemli özelliği kamera ve kızılötesi ile çalışmasıdır. Bu sayede kişiyi çok kısa bir sürede tanımlayıp analiz edebilmektedir. Yüz tanıma sistemleri günümüzde birçok alanda insanların güvenlik ihtiyacını en üst düzeyde karşılamakla birlikte tanımladığı kişilerin sakal bıyık ve diğer değişikliklerini de kızıl ötesi sayesinde tanımlayabilmesidir. Bu sistem ile işyerinizin veya üye takip merkezinizin güvenliğinin yanı sıra girip çıkan personellerinde giriş ve çıkışlarını düzenli bir denetim altında tutmanız mümkündür.
Bu sistemlerin birçok alanda birçok ihtiyacı karşılamak için kullanıldığı aşinadır. Bu kullanım alanları üniversite girişleri, laboratuvar girişleri, üye takip sistemleri girişleri, yemekhane girişleri, otel girişleri, AVM girişleri, işyeri girişleri gibi birçok alanda kullanılabilir. Yüz tanıma fiyatları ile sitemiz size uygun ödeme koşullarıyla bu sistemleri sunulmaktadır. Gelişen teknolojinin bu harika sistemlerinin satışını yapmakta olan sitemiz bu sistemlerin kurulumu ve alt yapısını da sizlerin hizmetine sunmaktadır. Yüz tanıma fiyatları ile de sizlerin en iyi fiyatı görüp fiyatları hakkında bilgi edinmenizi sağlamaktadır.
Turnike Sistemi ve Avantajları Nelerdir?
Modern yaşamın hayatın kolaylaştırmaya yönelik yönü en çok teknolojik gelişimde kendini göstermektedir. Özellikle bilgisayar ve elektronik sektörlerindeki olağanüstü hızlı gelişim yaşamı kolaylaştırıcı şeklinde seyretmektedir. Kuşkusuz bundan kamu kurumları ve belediyeler de etkilenmektedir. Teknoloji güvenlik ve sosyal huzur açısından önemli rol oynar. Bunlardan biri de turnike dediğimiz sistemlerdir. Turnike sistemiyle hem güvenlikli geçişler yapılmakta hem de eşitlikçi bir yaklaşımla toplumsal istikrar sağlanır.
Turnike öncesi dönemlerdeki kayırmalı durumlar, sırasız istikrarsız ortamlar, güvenliksiz geçişler böylece son bulmaktadır. Bir yere giriş ve çıkışlar hem güvenli hem sırayla yapılmaktadır. Tribünlerdeki maç izlemesinden vapura binmeye kadar geniş kapsamlı bir sosyal uygulama alanı sunmaktadır. Diğer bir avantajı da bir kurumdaki personelin devamlılığı ölçülebilmekte, yemekhanelere girişler düzene konmakta, kuruma giren ziyaretçilerin bilgileri alınmaktadır.
Turnikeler tasarımlarına göre farklılık da arz edebilir. Turnikelerden biri olan boy turnike maç ya da konserler gibi bilet almış izleyicilerin geçişi için önemli kolaylık sunar. Böylece bu tür sosyal ve sportif faaliyetlere güvenli ve istikrarlı geçiş sağlanarak kaotik durumların önüne geçilmiş olur. Turnike sistemi pratik bir işleyişle çalışır.
Biletin okutulduğu manyetik alan turnikedeki elektronik çipler tarafından onaylanmamışsa boy turnikesi geçişe izin vermez. Fiziki olumsuz hava koşullarından da etkilenmeyen elektronik donanıma sahiptir. Monte edilmesi ve taşınması kolaydır. Bunlar sayesinde biletsiz hiçbir girişe izin verilmez. Ya da girişler serbest dahi olsa güvenli geçiş imkânı sunulur.