Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Eski Uşak, Yeni Muş Valisi Seddar Yavuz Fuat Avni'nin Gündeminde!

Uşak'ta kaldığı süre boyunca AKP Milletvekili Mehmet Altay'ın bile dost meclislerinde çok ileri gidiyor gerçekten, bizden bile daha Ak Parti'li izlenimi veriyor, herkes Ak Parti Valisi diyor ve aslında sıkıntı veriyor, diyerek serzenişte bulunduğu, tarafgir davranışları sebebiyle, Uşak halkının da ciddi tepkilerini çeken ve geçtiğimiz günlerde apar topar Muş'a tayini çıkartılan Seddar Yavuz, Twittter fenomeni Fuat Avni'nin bakın nasıl gündemine geldi?

Gaziosman Paşa Kaymakamı iken adı, Reza Sarraf'ın eşi ya da sevgilisi olarak kamuoyunca bilinen Ebru Gündeş'in hatırı için, Gaziosman Paşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve şehir imar planında yeşil alan  kapsamında olan araziye, Recep Tayyip Erdoğan'ın bir akrabasının başkanlığını yürüttüğü bir vakıfça, sponsorluğunu Reza Sarraf'ın üstlendiği bir kreş yapılabilmesi adına gerekli düzenlemeleri yaptığı,bahsi geçen araziye kreş ruhsatı verilmesinin önündeki hukuki engellerin kaldırılması yolunda bir takım düzenlemelerin yapılmasına önayak olduğu, yine Belediye Meclisi'nden, yeşil alan olan arazinin, kreşe tahsisine de arabuluculuk ettiği iddiaları ile gündeme gelen, hemen ardından da Uşak Valisi yapılan Seddar Yavuz bilindiği üzere yaklaşık 1,5 yıl boyunca Uşak Valiliği vazifesini yürütmüştü.

Düşünün ki; Reza Sarraf bağışta bulunuyor bir vakfa, o esnada Gaziosman Paşa Kaymakamı Seddar Yavuz ile Sarraf'ın eşi ya da sevgilisi olan Şarkıcı Ebru Gündeş'in bir şekilde münasebeti oluşuyor ve Gündeş Yavuz'a; yapımı için gerekli düzenlemelerin yapılmasına öncülük etmesi ricasında bulunuyor ve Yavuz, Gündeş'in bu ricasını kırmayarak, Belediye'nin yeşil alan olarak ayırdığı bir mülke, yani Devlete ait bir araziye, vakfa ait olmak üzere Reza Sarraf'ın masraflarını üstlendiği bir kreşin yapımına ön ayak oluyor. Kaymakam Yavuz'un adı o dönem Gaziosman Paşa Belediyesi Belediye Meclisi tutanaklarına geçiyor. Bu sırada CHP'li bazı Belediye Meclisi üyeleri de konuyu mahkemeye taşıyor. Ancak kreşin yapımına ve açılışına engel olamıyor. Daha sonra mahkemenin akibetinin ne olduğuna ilişkin bir araştırmamız sözkonusu olmadığı için kreşin mevcut durumunun ne olduğunu bilmemekle birlikte, Belediye meclisinin bu hukuk dışı kararına mahkemenin dur dediğine ya da diyeceğine emin olduğumuzu hukuki bilgi ve deneyimlerimize dayanarak rahatlıkla söyleyebiliriz.

Gaziosman Paşa Kaymakamı iken 16 Şubat 2014 Pazar tarihinde Uşak'a Vali olarak atanan Seddar Yavuz, ilk defa Vali olarak atandığı Uşak'ta göreve 9 gün sonra 24 Şubat 2014 tarihinde başlamıştı. Gaziosmanpaşa Kaymakamı iken Uşak'a gelip vazifeye Vali olarak başlaması 9 gün süren Yavuz'un, Uşak'tan Muş'a gitmesi çok daha kısa sürede gerçekleşti. Yavuz 5 gün içinde Muş'ta işbaşı yaptı. Yavuz'un makama oturmasından sadece bir kaç gün sonra nerede ise ilk ziyaretçisi İçişleri Bakanı Selami Altınok olmuş ve Seddar Yavuz bunu Facebook hesabından paylaşmıştı.

Daha önceki Valilerimizden Özdemir Çakacak'ı hem medya hem de vatandaş olarak hedef 2023 dediği için bile eleştirmiştik. Hükümetin söyleminin kentin Valisince terennüm edilmesinin uygun olmadığını belirterek tepkimizi ortaya koymuştuk. Yine giden Valilerimizden Mehmet Ufuk Erden'i de, tıpkı Çakacak gibi cemaate yakın davranmakla eleştirmiştik. Erden'in daha sonra Gülen Cemaatinin Uşak'taki en etkin ismi Hazim Sesli vasıtası ile eşinin başını örtme talebinin sorulması maksadı ile Fethullah Gülen'in gündemine getirildiği de ses kayıtları ile birlikte Türkiye kamuoyunun gündemine gelmişti. Her neyse eski Valilerimizi eleştirdiğimize bizi pişman edecek derece de hükümet yanlısı tavırlar takındığı bilinen Uşak Valisi, geçtiğimiz günlerde hiç beklenmedik bir anda, üstelik pekte doğal olmayan yöntemlerle yapılan bir değişiklik ile birlikte, Uşak Valiliği'ndeki vazifesinden Muş Valiliği'ne atanmıştı. Seddar Yavuz'un Muş'a tayin edilmesi ile boşalan Uşak Valiliği makamına da yine yeni Vali olan bir isim atanmıştı. Bursa Osmangazi İlçesi Kaymakamı Ahmet Okur, 2 Eylül tarihinden beri Uşak'ta Valilik yapmakta.

Geçtiğimiz 26 Ağustos 2015 tarihinde resmi Gazete'de atama yazısının yayınlandığı günden sadece 5 gün sonra 31 Ağustos 2015 tarihinde, adeta apar topar gittiği Muş'ta hemen vazifeye başlayan Sedddar Yavuz; bu gece Fuat Avni ismi ile ünlenen ve kim olduğunu bütün Türkiye'nin hatta dünyanın merak ettiği, zaman zaman ortaya koyduğu kehanetvari bilgiler doğru çıkan ve Ak Saray'dan Erdoğan'ın en yakınlarından istihbari bilgi aldığı, yazdığı tweetler sebebi ile tahmin edilen Fuat Avni'nin attığı bir tweette gündeme geldi. Önce Fuat Avni'nin attığı tweeti sizlerle paylaşalım. Ardından bu twettte Seddar Yavuz ismini nasıl tespit ettiğimizi ve Fuat Avni'nin aslında ne kastettiğini anladığımızı da belirten bilgiler ile haberimizi sürdüreceğiz.

Bilindiği gibi 1 Eylül 2015 tarihinden beri Muş Valiliği görevini Seddar Yavuz yürütüyor, yani geçen hafta Muş Valiliği görevine atanan ve İçişleri Bakanı'nın yanına ziyarete gittiği isim Seddar Yavuz'du. Kaldı ki geçtiğimiz günlerde Seddar Yavuz İçişleri Bakanının Muş Valiliğine gerçekleştirdiği bu ziyaretten, kendi Facebook hesabından da resimlerle birlikte paylaşarak takipçilerini haberdar etmişti.

Fuat Avni'nin tweetinden anlaşıldığna göre, yani tabi ki bu Fuat Avni'nin iddiası oluyor; mevcut İçişleri Bakanı Selami Altınok, Fuat Avni'nin Yezid mahlası verdiği Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünden hiç çıkmıyor. Aynı Selami Altınok, tweetten anlaşılan Fuat Avni'nin iddiasına göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da karışıklık çıkması emrini aldı ve bu emrin yerine getirilmesi adına, bazı derin organizasyonların gerçekleşmesi için karanlık kişilerden oluşan tabiri caizse çetelerin, korunup kollanması talimatını Valilere vermiş. Yine Fuat Avni'nin iddiasına göre; İçişleri Bakanı Altınok, Muş'a da giderek aynı talimatları mevcut Muş Valisi Seddar Yavuz'a da vermiş oluyor.

Elbette ki bizler, Fuat Avni gibi henüz kim olduğunu dahi bilmediğimiz, bir sanal karakterin Twitterinde yazdıklarını doğru kabul edip, kimseyi suçlama hakkına sahip değiliz. Tabi ki ne İçişleri Bakanı'nın ne de Sayın Valimiz Seddar Yavuz'un böyle kirli oyunların içerisine gireceğine asla ihtimal vermeyiz ya da vermek istemeyiz. Tabi ki Fuat Avni isimli karakterin bu bilgileri ya da bilgi dediği şeyleri niçin kamuoyu ile paylaştığını ve ne maksat güttüğünü bilemediğimiz gibi, verdiği her bilginin doğru çıkacağını da garanti edemeyiz. Ancak Fuat Avni'nin tweette bahsettiği Vali, Uşak'ta da AKP yanlısı açık tavırları sebebi ile eleştirilen, hatta geçtiğimiz Milletvekilliği seçimlerinden önce eşi ile birlikte ziyaret ettiği bazı köylerde açık açık AKP'ye oy istediği de iddia edilen, Uşak'ın AKP'li Belediye Başkanı ile bir olup, bazı kurumların idari amiri ile ya da Uşak için önem arzeden bazı sivil toplum kuruluşunun başkanı ile ters düştüğü de bilinen ve Muş'a anormal denilebilecek bir zaman diliminde, beklenmedik şekilde tayini çıkan, bunun yanısıra adeta apartopar Muş'a giderek 5 gün içerisinde vazifeye başladığını Facebook hesabından kamuoyuna duyuran Seddar Yavuz'un Fuat Avni'nin bahsettiği şekilde İçişleri Bakanı ile de görüşmüş olması durumu gerçekten enteresan hale getiriyor. Biz de Uşak Haber Merkezi ve Son Nokta Gazetesi ekibi olarak; Uşak'ın eski Valisi olması hasebi ile bu durumu haberleştirip Uşak kamuoyu ile paylaşalım istedik.



Yorumlar

ismet erdem 11 Yıl Önce

every thing will be fine . sabredelim, her şey güzel olacak .

Melek Çetin 11 Yıl Önce

uhm büyüksün, cesursun, derin ve gizli bilgilere sahipsin, ve çok güzel ifade edebilme kaabiliyetin var vesselam.

akpartili 11 Yıl Önce

bize de partideki bir toplantıda il başkanımız basri yıldırım dalga geçercesine gülerek buradaki başarılı çalışmaları sebebi ile pkkyı bitirmek üzere güneydoğuya görevli gitti demişti. demek gülerek söylemesindeki ima bu imiş. yani basri bey oraya ortalığı karıştırmaya gidiyor demek istemişmiş. hatta basri beyin bizim anlamlandıramadığımız bu esprisine paralelci il başkanımız servet kuş efendi de küstahça kahakaha atarak destek vermişti.bizde anlamlandırmamıştık sayın valimizin gidişini.artık akpartiye son veriyorum yemin ederim yönümü dahi dönmem akpartiye her şey ortada görene ama köre ne? erken kaçan kurtulur bu akpartililik belasından yıllarca uyutulmuşuz yazık bizede.

ülkücü 11 Yıl Önce

bu valinin zaten akpkk li olduğu çok belliydi. reza sarraf torpili işe daha fazla yaramamış demek ki musa terörist faaliyetleri organize edecek karanlık güçleri kollamak üzere gönderilmiş. durmak yok göreve devam yani.

cemil ersözen 11 Yıl Önce

fuat avni yazdıysa bunu boşa yazmamıştır zaten uşak valiliğindede akp yanlısı olduğu gizlenmesi mümkün olmayan hedef 2023 açıklamalarını bol bol okudur sayenizde

Daha Fazla Haber
Güncel
CHP Genel Merkez yönetiminden kimler uçkurlarının yoluna Özkan Yalım'a yakasını kaptırdı?
Güncel
Özkan Yalım bir Mossad projesidir ve FETÖ artıkları ile siyasi ortaktır diyen Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu'nu doğrularcasına cezaevi ziyareti
Güncel
Gazeteci Erkan Çuhadar'dan dün ulusal basına beyanat veren CHP eski merkez ilçe başkanı Uğur Dümen'e destek gibi paylaşım
Güncel
Uşak’ta bonzai ve sentetik ecza operasyonu: 9 tutuklama
Güncel
Rengârenk Rontlar ve Şiirlerle Milli Egemenlik Şöleni
Yaşam
İstanbul Rent A Car Sektöründe Rekabet Kızışıyor
Yaşam
Cilt Bakımında Modern Yaklaşımlar: Işıltılı Bir Tenin Sırları
Güncel
CHP'nin sevilen isimlerinden eski ilçe başkanı Uğur Dümen: "Kemal Bey genel başkan olsa asla şikayetlerimize kulak tıkamazdı, bunlar da yaşanmazdı.
Teknoloji
Uluslararası Patent Sürecinde Bilmeniz Gereken Detaylar
Güncel
Yalım’cı değilmiş, partili imiş CHP Merkez İlçe Başkanı Ümit Akbel… Yersen tabi.