Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

21 Yaşındaki Genç, Erken Müdahale İle Hayata Yeniden Tutundu!

Sırt,göğüs ağrıları şikayeti ile Medical Park Hastanesi'ne başvuran Mustafa Koç'a aort yırtılması teşhisi ile yapılan ameliyat sonrası mutlak bir ölüm riskini atlatmış oldu.

Medical Park Uşak Hastanesine, sırt ağrısı, sırtta yanma, göğüs de ağrı şikâyetleri ile acil olarak sevk edilen 21 yaşındaki Mustafa Koç’a yapılan tetkikler sonucu aort yırtılması yani ‘’aort diseksiyonu’’ teşhisi konuldu. Acil olarak müdahalesi yapılan hasta mutlak bir ölüm riskini atlatmış oldu.
Konuyla ilgili olarak Op. Dr. Yusuf Velioğlu bir açıklamada bulunarak hastalık ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Aort diseksiyonu (yırtılması) nedir?

Kalp damar hastalıkları arasında ölümcül sonuçlar doğuran vakalar başında gelen aort diseksiyonunda erken müdahale çok önemli olduğu belirten Op. Dr. Yusuf Velioğlu; ‘’ Aort, kalpten çıkan ve bütün vücuda kanın yayılmasını sağlayan ana damardır. Aort diseksiyonu hastalığı, büyük atardamar duvarının bir sebeple iki tabakaya ayrılması ve bu iki tabaka arasına kan ve pıhtı dolmasıdır. Bu durumda ki damarın yırtılma riskini artar, organ ve dokulara giden atardamarların tıkanmasına neden olabilir. Damarın yırtılması ani ölümlere yol açabilir, hayati risk arz eden bir hastalıktır.

Bu hastalık sıklık bakımından erkeklerde kadınlara oranla 2 kat fazla görülür. Özellikle tansiyon hastalarında, hamilelerde, 40- 60 yaş arası arasında ve aort kapağı bozuk hastalarda sıkça görülür. Yüksek tansiyon bu hastalıkta en önemli etkendir.

Hastalığın en önemli belirtisi göğüs duvarında yırtıcı bir ağrı hissi (göğse bıçak saplanmış gibi) ve sırta doğru ağrı yayılmasıdır. Bu belirti kalp krizine benzediğinden bazen iki hastalık karıştırılabilir. Özellikle yüksek tansiyonu bulunan hastalar aort diseksiyonuna çok dikkat etmeliler. Eğer göğüslerinde böyle bir ağrı hissediyorlarsa mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalılar."

Aort anevrizması riskine karşı özellikle yüksek tansiyon ve kolesterol hastalarının 40 yaşından sonra düzenli check up yaptırmaları büyük önem taşıyor.

Hasta operasyonla mutlak ölümden kurtuluyor

Medical Park Uşak Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Yusuf Velioğlu 21 yaşındaki Mustafa Koç’a yapılan ameliyat hakkında ise şu bilgileri verdi. ‘Hastamız Mustafa Koç hastanemize geldiğinde tansiyon ve nabzı alınamayacak kadar yavaşlamıştı. Hastamızı vakit kaybetmeden bilgisayarlı tomografiye aldık. Tomografide, kalpten çıkan aort damarının diseke olduğunu tespit ettik. Çok kısa sürede toplanan ekibimizle 6 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. 
 Ameliyat ile hastanın yırtılan aort damarını uygun teknikle yapay damar kullanarak değiştirdik. Şu anda sağlık durumu iyi olan hastamız ameliyattan bir hafta sonra taburcu edilmiştir.

Geçirdiği ameliyattan sonra sağlığına kavuşan Mustafa Koç ise , " Çok ciddi bir tehlike atlattım. Terleme ve göğüs kafesinde sıkıştırma hissi ile başka bir hastaneye başvurdum. Oradan Medical Park Uşak Hastanesine sevk edildim. Çok ciddi ve ölümcül riskteki bir rahatsızlıktan doktorum Yusuf Velioğlu ve ekibi sayesinde başarılı bir ameliyat ile kurtuldum. Doktorlar ve bütün sağlık personeli benimle yakından ilgilendiler. Ne kadar teşekkür etsem azdır’’dedi.

Mustafa Koç'un ailesi ise;’’Oğlumuzun böyle ciddi bir rahatsızlığı olduğunu öğrendiğimiz an, büyükşehirlerde ki doktor arkadaşlarımıza danıştık. Onlar hiç vakit kaybetmeden güvenerek Medical Park Uşak Hastanesine götürmemizi önerdiler. Eskiden olsa yolda başımıza ne geleceğini bilemeden, büyük illere yönlendirilirdik. Acil durumlarda böylesi donanımlı bir hastanenin Uşak’ta olması bizler için çok büyük bir şans. Doktorlarımız Op. Dr. Yusuf Velioğlu, Op. Dr. Mehmet Işık ve ekibine ilgilerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm Medical Park çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Yorumlar

Raşit Ünal 13 Yıl Önce

yusuf hocayı tebrik eder ,başarılarının devamını dilerim. gerçekten taraflı veya tarafsız uşak için büyük bir hazine...

Daha Fazla Haber
Güncel
Özkan Yalım bir Mossad projesidir ve FETÖ artıkları ile siyasi ortaktır diyen Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu'nu doğrularcasına cezaevi ziyareti
Güncel
Gazeteci Erkan Çuhadar'dan dün ulusal basına beyanat veren CHP eski merkez ilçe başkanı Uğur Dümen'e destek gibi paylaşım
Güncel
Uşak’ta bonzai ve sentetik ecza operasyonu: 9 tutuklama
Güncel
Rengârenk Rontlar ve Şiirlerle Milli Egemenlik Şöleni
Yaşam
İstanbul Rent A Car Sektöründe Rekabet Kızışıyor
Yaşam
Cilt Bakımında Modern Yaklaşımlar: Işıltılı Bir Tenin Sırları
Güncel
CHP'nin sevilen isimlerinden eski ilçe başkanı Uğur Dümen: "Kemal Bey genel başkan olsa asla şikayetlerimize kulak tıkamazdı, bunlar da yaşanmazdı.
Teknoloji
Uluslararası Patent Sürecinde Bilmeniz Gereken Detaylar
Güncel
Yalım’cı değilmiş, partili imiş CHP Merkez İlçe Başkanı Ümit Akbel… Yersen tabi.
Güncel
Eşme Belediye Başkan Yardımcısı iken istifa eden Rüştü Salim Sarp, Yılmaz Tozan yolsuzluk iddialarına tatmin edici yanıt veremeyince görevinden istifa etmişti.