Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

MHP'de İhraçlar Kesinleşti. CHP Kongre Sürecine Gidiyor,AKP'de Başarısızlığa Fatura Kesilemiyor. (Kulis Haber)

Milliyetçi Hareket Partisi Uşak'ta seçimlerin hemen akabinde kimsenin beklemediği yeni bir sürece kapılarını araladı. MHP İl yönetiminin; aralarında Belediye Meclisi üyeleri eski İl Başkanı ya da milletvekili aday adaylarının da bulunduğu bazı önemli isimleri, seçim döneminde çalışmamak ya da sosyal paylaşım siteleri üzerinden mevcut yönetimle ilgili olumsuz yorum yapmak gibi suçlamalar sebebi ile disiplin kuruluna sevk ettiği ya da istifalarını istediği bilinmekteydi. Pazartesi günü itibarı ile disipline sevk edilen iki ismin ihraç kararının alındığı öğrenildi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Uşak'ta da sancılı bir seçim süreci yaşandı. Ülke çapında yaşanan kaosların, gergin atmosferin üzerine, Uşak'ta Ak Parti'nin 2. sıraya daha önce sosyal medya üzerinden yayınlanan bir videoda Atatürk'e hakaretler yağdıran bir ismi aday göstermiş olması,yine Ak Parti'de Uşak Belediyesi'nin Menzil grubu diye bilinen cemaat tarafından yönetiliyor olduğu yönündeki iddialar, bununla beraber yine belediyede bir takım şaibeli isimlerin şaibeli işlere kalkıştığı yönündeki iddiaların kamuoyunda dolaşıyor olması,  MHP'nin Durmuş Yılmaz'ı süpriz bir şekilde tepeden 1. sıraya atamış olması, CHP'de ön seçimle gelmiş olmalarına rağmen adayların, gerek seçim sattı mahallindeki tavırları ve gerekse yeterli ya da gerekli çalışmayı ortaya koymamış olmaları gibi sebeplerle bütün siyasi parti  tabanlarının ve seçmenin kafasının bir hayli karışmasına sebep olmuştu.

Gerek yapılan kamuoyu yoklamalarından gerekse insanların ilgisizliğinden çıkan sonuçlar değerlendirildiğinde, seçmenin yarısından daha fazlasının oy verdiği partiyi ya da adayı içine pekte sindiremediğini söylemek mümkün. Konuştuğunuz 10 kişiden en az 5'i siyasi partilerin politikalarından ya da siyaset üreten kişilerden ve adaylardan hoşnutsuzluğunu ya da ümitsizliğini dile getirmekte. Halk ile politikacıların arasında ciddi bir uçurum oluştuğu ve politikacıların kendilerine kurdukları mizansende halktan kopuk bir tiyatro sergiledikleri hemen herkesin ortak görüşü gibi. Bunun yanı sıra hiç kimse politika yapmaya yanaşmazken artık siyasi partilerde aday gösterilecek isim bulmakta bile zorluklar yaşandığı bilinmekte. Yani siyaset kurumunun adeta tıkandığı, alternatif politika ya da politikacıları üretemez hale geldiği bir noktada, işin içine birde siyasi ihtiraslar, kin ve nefret içerisinde yaklaşımlar, ayak oyunları, kumpaslar, yalanlar ve iftiralar da girince siyaset sahnesi gerçekten de mide kaldırmaz bir boyuta ulaştı ya da ulaştırıldı diyebiliriz.

Ak Parti'de Belediye Başkanı ile Milletvekili her ikisi de aday belirleme süreci boyunca birbirlerine olan küskünlüklerini her fırsatta dile getirmelerine rağmen, kapalı kapılar ardında iki grubun taraftarlarının birbirine hakaretler içeren ifadeler kullandığı tüm Uşak'ın malumu iken, sosyal paylaşım siteleri üzerinden Belediye Başkanı ve çevresinin organize ettiği bilinen kimliği belirsiz adreslerce Milletvekili ve ortağı başta olmak üzere bir çok Ak Partili hakkında çirkin itham ve hakaretler herkesin gözü önünde gerçekleşmişken ve bu olan biten bütün Uşak'ın malumu iken, Milletvekili ve Belediye Başkanı bir araya gelip, kamuoyuna aralarında hiç bir problem olmadığını deklare edebiliyor.Elbette ki bu ve benzeri gelişmeler Ak Partili politikacıların itibarlarını kamuoyu önünde ciddi derecede sarsıyor.

CHP'de kaynayan kazan gibi, il ilçe kongreleri için hazırlıkların sürdüğü CHP'de grupların hizipleşmelerinden sıkılan CHP üyeleri grupların delege yarışıuna girmesine ve yine gruplar arası mücadele olmasına son derece karşı ve mesafeli duruyor. Özellikle Fuat yada Dilek Yılmaz, Esat beylerce, Mustafa Aydın gibi isimlerin öteden beri kuru inatlaşmaları ve partinin enerjisini heyecanını yok edecek derecede bir rekabet içine girmiş olmaları, parti içerisindeki birliğin sağlanabilmesinin önünde koca bir duvar örmeleri üylerin canını oldukça sıkıyor gibi görünmekte. Bu nedenle CHP'deki arayışlar ilçe yada il başkanlığı için ortaya atılan isimler heyecan uyandırmıyor ve zaten seçimlerden, adayların ve özellikle İl Başkanının hataları sebebi ile beklentilerinin çok altında oy aldıkları için morali bozuk olan CHP üyeleri bir tülü kongre havasına girmiyor. Gruplaşmalar bitirilmeyip partinin üye yada delege ağaları birleşerek meydanlara çıkmadıkları sürece de üyeyi pek sürükleyebilecek gibi görünmüyorlar. Şu anki tablodan edinilen intiba şu; Geçtiğimiz kongrelerde sergilenen mizansenler, tiyatrolar, ayak oyunları ve hizipleşmeler yada kamplaşmalar bu sefer de tekrar edilirse en iyimser bakıldığında üye katılımın son derece az olduğu heyecansız ruhsuz bir kongre süreci yaşanacak. Yani gruplaşmada inat edilirse grupların başındaki isimler yönetim listesi oluşturmakta bile zorlanacak ve tabiri caizse kongre sürecini körler sağırlar biribirini ağırlar mantığı ile geçiştirecekler. Üyenin ve CHP'ye oy verenlerin taleplerine kulak verilip verilmeyeceğini zaman içerisinde göreceğiz ve kamuoyu adına bu durumun da takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Bu arada CHP'de merkez ilçe kongresi için ittifak arayışları yada liste çıkarma ekip oluşturma gayretleri de yok değil tabiki. Mevcut Merkez İlçe yönetiminde görev alan ve yönetimin aktif çalışkan ve sevilen isimlerinden birisi olan Halil Arslan isminde bir uzlaşı oluşturma gayreti olduğu kulislerde konuşulmakta. Yine CHP'nin son dönemlerdeki en başarılı il başkanı olan İsmail Demirel'in yönetiminde bulunan ve CHP çevrelerinde gençler olarak nitelendirilen isimlerin başında olduğu ve içerisine partiye renk getirecek  heyecan uyandıracak yeni isimlerinde katıldığı düzgün bir yönetim oluşturulmalı şeklinde değerlendirmelerde bulunanlar da yok değil. Seçimlerde Milletvekili olma hakkını elde etmesine rağmen seçim çalışmalarında ortaya koyduğu eforla CHP'lileri hayal kırıklığına uğratan Özkan Yalım cephesi ise sessizliğini korumakta. Yalım'ın kongre sürecine müdahil olmayacağı şeklinde açıklamalarda bulunduğu da kulislerden sızan bilgiler arasında.

MHP'de de seçim sonrası gelişmeler politik arenanın geleceği açısından düşünüldüğünde oldukça endişe verici bir boyutta diyebiliriz. Seçimin hemen akabinde bir taraftan bazı MHP'lilerin uluorta olmasa da kulaktan kulağa yöntemi ile Ali Kurt'un Genel Merkez'den gönderilen seçim bütçesini hovardaca harcadığı yönünde bir takım ispatı pekte mümkün olmayan iddialar ortaya atıldı. Bununla beraber Ali Kurt'un öteden beri MHP'ye her fırsatta ihanet eden bazı isimler ile birlikte hareket ettiğine hatta SKM'nin başına bu isimleri getirdiğine ilişkin iddialarla beraber MHP içerisindeki bazı isimlerin rahatsız olduğu ve tavır aldığı da bilinmekte idi. İl Başkanı Ali Kurt'un Nakşibendi tarikatı mensubu olması ve birlikte hareket ettiği bir çok ismin de aynı tarikatın farklı kollarına mensup olması da, öteden beri bütün tarikat yada dini gruplara cemaatlere eşit mesafede duran, hatta özellikle mesafeli duran MHP tabanının kafasını karıştırmaktaydı. Seçim süreci boyunca öteden beri Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarında görev alan bazı isimlerin özellikle dışlandığı ve seçim çalışmalarına katılmak üzere bırakın nezaket icabı çağırılmayı, gelmelerini istemeyen bir tavır ile bazı isimleri özellikle dışladıkları yönünde iddialar da konuşulmuştu. Seçimlerin ertesinde bütün bu konuşulanların parti içerisinde değerlendirilmesi ve geniş katılımlı toplantılar ile yapılan hataların giderilmesi aynı zamanda bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi beklenirken, MHP İl yönetiminin bazı isimleri çalışmadıkları gerekçesi ile partiden uzaklaştırmak istediği iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı. MHP İl Başkanı Ali Kurt'un bütün sorumluluğu üzerine alarak, MHP Eski İl Başkanı geçtiğimiz dönemin Belediye Başkan adayı ve bu dönemin Milletvekili aday adayı olan Alpay Özgür ve yine aday adayları arasında bulunan Ali Erdurmuş'u ihraç istemi ile disipline sevk ettiği, bunun yanı sıra da MHP Belediye Meclisi üyelerinden Uşakspor'un başarı öykülerinin yazıldığı yıllarda yöneticiliğini ve Genel Kaptanlığını yapması sebebi ile daha çok "Kaptan" lakabı ile tanınan, ülkücü camianın tanınmış simalarından Nevzat Yılmaz'ın ve Necmi Dursun'un da istifalarının istendiği bilinmekteydi. Nevzat Yılmaz ve Nezmi Dursun henüz istifa etmedi ancak diğer iki ismin ihraçları gerçekleştirildi. Elbette bu iki ismin Genel Merkez'i bu karardan haberdar ederek itiraz hakları bulunmakta. Yani itiraz etmeleri halinde İl Disiplin Kurulu'nun bu kararı Genel Merkez'de yeniden ele alınacak. Kararı Genel Merkez onar mı yoksa bozar mı, bunu kestirmek bir hayli güç tabiki. Ama ihraç işleminin kesinleşmediğini söylemekte bu perspektiften bakıldığında mümkün. 

Pazartesi günü itibarı ile ihraç kararlarının verildiğini öğrendiğimiz Alpay özgür ve Ali Erdurmuş'un bugün kararı ellerine aldığı yani kendilerine tebliğ edildiğini öğrendik. Alpay Özgür ve Ali Erdurmuş'un konuya ilişkin itirazlarını MHP Genel Merkezine iletmeleri ve kendilerinin savunmalarının Genel Merkezce de alınarak, İl Başkanı ve İl Disiplin Kurulunun bu kararının gözden geçirilmesi bekleniyor. Tabi ki bu kararı Genel Merkez bozacak mı? Yoksa Onaylayacak mı? Yada Özgür ve Erdurmuş itirazda bulunacaklar mı? Bunu zaman içinde göreceğiz.

Öte yandan bazı siyasi çevreler Alpay Özgür'e karşı işletilen bu ihraç mekanizmasının arkasında Ali Erdoğan'a belediye başkanlığı döneminde devirmek maksatlı hareket ettiği hatta soru önergesi vererek, başkanlığını düşürmeye tevessül ettiği için, Ali Erdoğan'ın intikamını Alpay Özgür'den almak maksatlı tezgahlandığı şeklinde de değerlendirme de bulunmakta. Bu tezlerini destekleyen argüman olarakta bu ihraç isteminin perde arkasında, epeydir MHP ile ipleri kopartmış olan ancak son seçimlerde birden bire MHP'liliği aklına gelen, Erdoğan ile yakın ilişki içerisinde olduğu hatta, geçtiğimiz yerel seçimlerde Ali Erdoğan'ın aday yapılması halinde AKP yada CHP'ye oy ve destek vereceğini açık açık ifade edebilen, kendisinin ayrıca Menzil cemaatine yakın olduğu bilinen eski il başkanlarından Mehmet Alpkaya'nın bulunduğu aynı çevrelerce dillendirilmekte ve siyasi çevrelerce bu tez ciddi kabul görmekte. MHP'de gerek son dönemlerde yolsuzluk iddiaları ve Menzil cemaatine sağladığı imtiyazlar sebebi ile partisi ile ciddi sıkıntılar yaşadığı bilinen, belediye başkanı Nurullah Cahan'ın AKP ile yolunu ayırması durumunda, MHP'ye geçebilmesi için zemin hazırlamak, gerekse geçmişin intikamını almak ve siyaseten gelecek vaad ettiğini düşündükleri isimlerin önünü kesmek gibi sebeplerle gerçekleştirildiği kamuoyunca konuşulan siyasi çevrelerin kirli operasyon adını verdiği  bu girişimlerin nasıl neticeleneği herkesin merak konusu.
Yorumlar

Kadrişinas 11 Yıl Önce

işte özlenen uhm, işte özlenen haberler,teşekkürler uhm ekibi iyi ki varsınız.uşak size çok şey borçlu. bir çok gerçek siz olmasanız konuşulmayacak gün yüzüne bile çıkmayacaktı. helal olsun cesaretinize ve bilginize hayranım.

şeref 11 Yıl Önce

kesin ve net bilgi veriyorum beyler. nurullah cahanı görevden alacakları kesinleşti sadece uygun zamanı bekliyorlar millet,az sabredin ve sonra olanı biteni seyredin akparti genel merkezi bu haberleri ve uşakta olan biteni çok yakın takipte idi uzun zamandır da mercek altında idi. seçim sonrasına bırakılmıştı ama artık kesin karar verildi.partiden ihraç ve ardından görevden uzaklaştırma olacak görün bakın.

akpartili 11 Yıl Önce

ak parti de başarısızlığın faturası nurullah cahan a kesilmeli. mehmet altay ne desin küsüz mü desin sayın çavuşoğlu, hiç olacak iş mi? adam mecburen küslük yok diyecek taki cahanın son gününe dek ki bu gün çok uzak değil sanırım.

şemsi paşalı 11 Yıl Önce

mhp ile ilgili olarak ortaya koyulan teorilerin hepsi doğrudur. evet sizin de belirttiğiniz gibi alpay özgüre çirkin bir koplo kuruluyor pis bir tezgah var ve arkasında ali erdoğan ve de menzilciler var. yazıklar olsun mhpyi bu hale getirip bu hainlerin eline bırakanlara.

ülkücü 11 Yıl Önce

mhpliler aslında ali kurta asla il başkanlığı vermezdi bizler muhterem kuruçay destekliyor diye oy verdik bu heriflere kongrede. kuruçayda olan bitenden rahatsız partiyi düştüğü badireden çıkartabilecek tek isim de muhterem kuruçaydır.il başkanı ve yönetimi acilen görevden alınmalı ve parti muhterem kuruçaya teslim edildi. aksi takdirde bunlar mhpyi bitirecek kafaya koymuş benden söylemesi. kuruçay sende uyuma bir şeyler yap. yoksa fatura sana da kesilecek haberin olsun.bu arada muhammet gürü yemek için nevzatı kullanmaları çok ayıp.

Daha Fazla Haber
Güncel
Özkan Yalım bir Mossad projesidir ve FETÖ artıkları ile siyasi ortaktır diyen Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu'nu doğrularcasına cezaevi ziyareti
Güncel
Gazeteci Erkan Çuhadar'dan dün ulusal basına beyanat veren CHP eski merkez ilçe başkanı Uğur Dümen'e destek gibi paylaşım
Güncel
Uşak’ta bonzai ve sentetik ecza operasyonu: 9 tutuklama
Güncel
Rengârenk Rontlar ve Şiirlerle Milli Egemenlik Şöleni
Yaşam
İstanbul Rent A Car Sektöründe Rekabet Kızışıyor
Yaşam
Cilt Bakımında Modern Yaklaşımlar: Işıltılı Bir Tenin Sırları
Güncel
CHP'nin sevilen isimlerinden eski ilçe başkanı Uğur Dümen: "Kemal Bey genel başkan olsa asla şikayetlerimize kulak tıkamazdı, bunlar da yaşanmazdı.
Teknoloji
Uluslararası Patent Sürecinde Bilmeniz Gereken Detaylar
Güncel
Yalım’cı değilmiş, partili imiş CHP Merkez İlçe Başkanı Ümit Akbel… Yersen tabi.
Güncel
Eşme Belediye Başkan Yardımcısı iken istifa eden Rüştü Salim Sarp, Yılmaz Tozan yolsuzluk iddialarına tatmin edici yanıt veremeyince görevinden istifa etmişti.