Miniklere hakem atanamadığı için Uşak’ta spor durdu.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü topu sosyal güvenlik kurumuna atarken Sosyal Güvenlik Kurumu 5510 sayılı SGK kanunu hakem atanamamasına neden gösteriyor.
Peki Nedir bu 5510 SGK kanunu?
5510 yasa gereği spor müsabakasını yönetecek hakem çalışan memur olmalı,Emekliler ise devlet memurluğundan emekli olsa bile müsabaka yönetemiyor. SGK ise müsabakalar da görevli hakemlerin sadece Emekli sandığına kayıtlı olanların ücretlerini öderim diyor.Gençlik Spor hakem atayamıyorum,SGK emekli sandığına kayıtlı olacak derken Uşak’ta minikler spor müsabakaları oynatılamıyor.
81 ilin 80 tanesinde miniklerde tüm müsabakalar oynanırken müsabakalar sadece Uşak’ta hemde hakem sorunu yüzünden oynanamıyor.
Spor’a İhtiyacımız var!
Son günlerde Uşak’ta yaşadığımız intiharlar,bıçaklama ve gençliğin son geldiği nokta göz önüne alınır ve bu kötü gidişe bir dur deme noktasına neler yapılabileceği konuşulursa hiç şüphe yok ki spor vazgeçilmezimiz olacaktır.
Uşak’ta müsabakaların durması ve 80 ilin gençleri spor yaparken bizim Uşak’lı çocuklarımızın mağrur kalması bir hayli düşündürücü bulurken Uşak spor kamuoyundan tepki her geçen gün artıyor.