Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Sağlık Çalışanlarına 3 Büyük Müjde!

Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu, uzun zamandır dile getirilen sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, lisans tamamlama hakkı getirilmesi ve kurumlarda kreşlerin zorunlu tutulmasına yönelik çalışmaların Başbakan tarafından kabul edilmesi ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

Sağlık Sen Uşak Şube binasında basın mensupları ile bir araya gelen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu, yeni kazanımlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aloğlu’na açıklamasında Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Kağızman da eşlik etti.

Ülkenin 12 yıldır önemli bir değişim içinde olduğunu belirten ve edinilen bu kazanımların kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Aloğlu, her vatandaşın eşit sağlık hizmeti almasının da önünün açıldığını söyledi.

Aloğlu; “Sağlık çalışanları hizmetlerini sunarken yıpranıyor, ancak yıpranma payı alamıyor. Bunu bir örnekle tanımlayacak olursak, bir kaza yerine sağlık çalışanı, jandarma, polis, itfaiye ve gazeteciler geliyor. Sağlık çalışanları dışında, bu saydığım bütün meslek gruplarının yıpranma payı var; 7/24 hizmet veren ve çalışanlarının yüzde 60’ından fazlası bayan olan sağlık çalışanlarının yıpranma payı maalesef alamıyor. Sağlık çalışanları da, en az polisler, itfaiyeciler, gazeteciler kadar yıpranmaktadır. Toplu Sözleşme’den, Kamu Personeli Danışma Kurulu’na ve Kurum İdari Kurul Toplantılarına kadar sürekli dile getirdiğimiz bu talebimiz, yetişirse bu yasama yılı bitmeden, yetişmemesi halinde ise gelecek yasama yılının hemen başında yapılacak kanun düzenlemesiyle hayata geçecektir” dedi.

Düzenlenen yıpranma payı düzenlemesinin sağlık çalışanlarını olumlu şekilde etkileyeceğini ifade eden Aloğlu, bunun aynı zamanda bir mağduriyetin giderilmesi anlamına da geldiğini söyledi.

Mesleğinde Akademik Çalışma Yapmak İsteyenlerin Önü Açıldı

Sağlık çalışanlarına yönelik bir diğer müjdenin ise lisans tamamlama konusunun olduğunu belirten Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Aloğlu; “Lisans tamamlama konusunda müjde bekleyen 100 binden fazla sağlık çalışanının talebine Başbakan olumlu cevap vermiş, söz konusu çalışmanın bir an önce yapılıp, tamamlanması yönünde talimat vermiştir. Çalışırken kariyer yapmak isteyen veya mesleğinde akademik çalışma yapmak isteyen sağlık çalışanlarının önünü açacak bu düzenlemenin, çalışma hayatına olumlu katkılar yapacağına olan inancımız tam olup, Sağlık Bakanlığı Başbakanımızın talimatı sonrası bu konuda çalışmalarına hız vermiştir” dedi.

Tesislerde Kreş Zorunlu Hale Geliyor

Sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından birisinin de kreş sorunu olduğunu kaydeden Aloğlu, mevcut tesislerle bundan sonra gerçekleşecek projelerde kreş bulunmasının mecburi hale getirileceğini söyledi. Aloğlu; “Çalışan ailelerin en büyük sorunlarından birisi olan kreş konusunun çözüme kavuşmuş olması da bizleri ayrıca sevindirmiştir. Daha önce olduğu gibi, bundan sonra da taleplerimizin takipçisi olacağız. Kazanıma dönüşene kadar, gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz” diyerek Erdoğan tarafından verilen bu üç kazanım sözünün tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Haber - Foto: Vedat Deli


Yorumlar

işcisin işci kal. 12 Yıl Önce

alt tabaka çalışır,böyle sendika gibi yerlerdeki kişilerde hak elde eder..zor şartlarda çalışan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum..yoksa konumu kötü olan bir şey kazanmamış

ey uşaklılar duyun bunu 12 Yıl Önce

nerde masa başı hemşire var.hepsi sağlıksenli..yok bilmem kimin yakını,bilmem kimin cematinden gibi kişilerin korunmasıyla doktor ve hemşire açığı var uşakta..kendi yakınları oldumu hemen işleri halloluyor.başkası oldu mu yandı gülüm pisi pisine gitti niyazi..uşakta sağlıkta rezalet..hemşire ve doktorda sağlıksenliysen dokunmazlar.ama kimsen yoksa çalıştırlar..sonra hakkı kendilerine elde ederler..ey sağlıksenliler görevleriniz yoğun bakım,acil,ambulans olsunda hakkınız helal olsun.

SAĞLIKCI 64 12 Yıl Önce

çalişmalarindan ve sağlik çalişanlarina yapmiş olduğu kazanimlardan dolayi sağlik sen genel merkezi̇ne ve i̇l teşkilatina teşekkurler ederi̇z.

SAĞLIKÇI 12 Yıl Önce

hemşirenin asli görevi sekreterlik değil tedavi yapmaktır.cemaatten ve sağlıksen li isen yatış ama farklı sendikadan ise nöbet nöbet

sağlık 064 12 Yıl Önce

aynen arkadaşlar dediklerinize katılıyorum. sözde merkezde ebe açığı yok diyorlar ama bir doktorun hanımını çeşitli bahanelerle yok sertifikası varmış yok bunu varmış bizlere sormuyorlar ki sertifikan varmı. sendikanın gıkı bile çıkmıyor hemen örtbas ediliyor.

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak’ta Eş Zamanlı Narkotik Operasyonu: 6 Gözaltı
Güncel
Telefonlarına 5 Gündür Cevap Vermiyordu: Öğretim Görevlisi Evinde Ölü Bulundu
Yaşam
Etiket Bastırma: Doğru Malzeme, Doğru Üretici ve Maksimum Kalite Rehberi
Güncel
Anahtar Parti Uşak İl Başkanı, okullarda şiddetin önlenmesi adına çözüm önerisi de sunarak şiddete tepki gösterdi.
Yaşam
Altın Küpe Seçim Rehberi: Yüz Şeklinden Günlük Stile Zarafetin Sırları
Güncel
Ak Parti İl Başkanı Himmet Yaşar'ın yeğeni Sude Gelen elim bir kazada hayatını kaybetti
Güncel
Uşak'ta ikinci ve üçüncü dalganın olacağını soruşturmayı yürüten başsavcı söylüyor ya, CHP ne önlem alıyor?
Teknoloji
2026'nın En İyi SEO Firmaları: Türkiye İlk 10
Güncel
Yılmaz Tozan hakkında bomba iddialar ile suç duyurusu
Güncel
AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Bayer ve Nafiz Mıdık, CHP'li rakiplerine fark attı.