Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Vali Yavuz'un Köy Ziyaretleri Devam Ediyor!

Geçtiğimiz günlerde Uşak merkez ve ilçe köylerine ziyaretler gerçekleştiren Uşak Valisi Seddar Yavuz'un bu seferki durağı ise Sivaslı oldu. Yavuz ziyaret listesine Sivaslı'daki Tatar Beldesi, Eldeniz, Cİnoğlu, Yayalar, Ağaçbeyli ve Budaklar köylerini de ekledi.


Vali Seddar Yavuz geçtiğimiz günlerde Merkez, Banaz, Eşme ve Ulubey ilçelerine bağlı köylerde gerçekleştirdiği köy ziyaretlerine Sivaslı ilçesine bağlı Tatar Belediyesi, Eldeniz, Cinoğlu, Yayalar, Ağaçbeyli, Budaklar köyleri ile devam etti.
Köy ziyaretlerini eşi Selda Yavuz ile birlikte yapan Vali Yavuz ilk olarak Eldeniz köyünü ziyaret etti. Vali Seddar Yavuz burada köy muhtarı ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Köy ziyaretlerini akşam saatlerinde tamamlayan Vali Yavuz’a ziyaretleri sırasında sırasın da Sivaslı Kaymakamı Mustafa Akbey, İlçe İl Genel Meclisi Üyeleri, Daire Müdürleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ve ilgili köy muhtarları eşlik etti.
 
Köy kahvesinde vatandaşlar ile sohbet ederek köyde gerçekleştiren yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Yavuz, “Köyümüze bugüne kadar İl Özel İdaresi, KÖYDES, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği  ve Zafer Kalkınma Ajansı ödeneklerinden toplam 1 Milyon 320 Bin TL harcama yapılmıştır. 2015 yılında 5000 metrekare kilitli parke taşı döşemesi, ek kanalizasyon tesisi ve 3 kilometre 2. Kat asfalt yol yapılacak. Amacımız köy halkımızın en kaliteli hizmeti alması ve yaşanan aksaklıklar var ise giderilmesidir” dedi.

Eldeniz Köyünün ardından Cinoğlu köyüne geçen Vali Seddar Yavuz köy kahvesinde vatandaşlar ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, köy halkının taleplerini dinledi. Cinoğlu köyüne 532 bin TL’lik yatırım yapıldığını belirten Vali Seddar Yavuz, 2015 yılında 3000 metrekare beton parke taşı döşemesi ve menfez yapılacağını söyledi. Köy okulunda da incelemelerde buluna Vali Yavuz ve eşi Selda Yavuz öğrenciler ile tek tek ilgilenerek çocuklara çeşitli hediyeler dağıttılar. 

Köy ziyaretlerinin ardından ilçe merkezine geçen Vali Yavuz, 16 derslikli Sivaslı İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. Proje ve inşaat aşaması hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Yavuz, inşaatın yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi konusunda yoğun çalışma yapılacağını ifade etti. Okul inşaatı incelemesinin ardından Tatar Beldesine geçen Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Zafer Gün’den belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Belediye parkında vatandaşlar ile bir araya gelen Vali Yavuz, “Amacımız devlet ile vatandaş arasında sıcak bir bağ kurmaktır. Artık vatandaşımız devletin her kademesine rahatlıkla ulaşabilmektedir. Bizim halkımız hizmetin en iyisine layıktır. Kırsalda yaşaması, şehirde yaşaması önemli değildir. Önemli olan en iyi, en kaliteli hizmeti almasıdır.

Vali Yavuz “Türkiye’de artık yeni bir dönem yeni bir devir yaşanıyor. Eskiden vatandaş devletin ayağına gelir, kapalı kapılar ardında ilçenin ilin yöneticilerine ulaşmaya çalışır, meselelerin çözümü için ile gitmek yetmez Ankara’nın yolunu tutardı. Artık günümüz Türkiye’sinde çok şey değişti. Şimdi her şey vatandaşımız için, çünkü siz çok kıymetli vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıksınız. Köyde veya beldede oturuyor olmanız, sizlerin daha az veya daha kötü hizmet alacağınız anlamına gelmiyor artık. Şimdi son 12 yıldır göreve gelen hükümetlerimiz ‘insanı yaşat ki devlet yaşatsın’ prensibiyle hareket ediyor ve buradan hareketle artık Türkiye eski Türkiye değil. Ülkemiz gelişiyor, kalkınıyor, büyüyor. Bu büyüklük sadece ekonomik olarak değil, bölgesinde ve dünyada itibarının artışı, sözüne değer verilişi anlamında da gerçekleşiyor” dedi.

Vatandaşlarla sohbetin ardından Tatar İlk ve Ortaokul’unda incelemelerde bulunan Vali Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikten okul bahçesine fidan dikti. Öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Vali Yavuz, daha sonra okulun fiziki şartları ve eğitim durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tatar Beldesinden sonra Ağaçbeyli, Yayalar ve Budaklar köylerini ziyaret eden Vali Yavuz yapılan çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Köylere yapılacak yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, “Ağaçbeyli köyümüze 168 bin, Yayalar’a 965 bin ve Budaklar köyüne de 583 bin TL yatırım gerçekleştirdik. 2015 yılında ise Ağaçbeyli köyüne içme suyu tesisi trafosu, 1 adet selektör alımı ve 4,500 metre parke taşı, Yayalar köyüne 2,500 metrekare ve Budaklar köyüne ise 2000 metrekare parke taşı ve ek kanalizasyon tesis yapılacak dedi.

Yorumlar

30 km lik yolu 10 yıldır bitiremediniz 11 Yıl Önce

uşak sivaslı arasındaki 30 km lik yolu 10 yıldır bitiremediniz onu anlattınız galiba sivaslıya.bunlar seçim yatırımı devletin valisi gittiği yerde sadece 12 yıllık hükümeti öne çıkarıyor bence hiç etik değil hem sivaslıya nihat başkanla yalım yeter

ali rıza 11 Yıl Önce

vali her konuşmasında son 12 yıl söylemlerini öne çıkarıyor. galiba kendisi de cumhurbaşkanı gibi 400 vekilin uşak ayağı için çalışıyor. ne kadar çalışsa nafile uşaktan akpye 3 çıkmaz!!!

kanun devletimi -hukuk devletimi 11 Yıl Önce

bizde adet oldu hep geriyi göstererek önümüze bakmaya çalışıyoruz.vatandasta aynı devletin valisi aynı hep son 12 yıldan bahsediyoruz malesef.bu ülkede kamu ihale yasası 160 küsür defa değiştison 12 yyılda. neden peki yandaşları daha fazla ihale verebilmek için mi acaba ?.yoksa 30 km yol 10 yılda yapılmaz mi hiç. malesef hukuk olmadığı zaman hesapta sorulmuyor yol da btmiyo

Daha Fazla Haber
Güncel
Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu, hem AK Parti İl Başkanı’nın hem de CHP İl Başkanı’nın yüzüne karşı aynı şeyi söyledi. Peki, neydi o iki başkana da söylenen söz?
Yaşam
Ahşap Alüminyum Pencere: Modern ve Dayanıklı Çözümler
Teknoloji
Soft Ajans ile Dijitalde Güçlü Konumlanma ve Sürdürülebilir Büyüme
Güncel
Belediye'ye artık iş aramaya gelen bile yok; çünkü Hatice Terekeci Özkan'dan kimsenin umudu yok.
Yaşam
Hemodiyaliz Tedavisi Hakkında Hastaların En Çok Sorduğu Sorular
Yaşam
GOSB, TOSB ve Dilovası'na iki saatte forklift: Gebze'de sanayi bölgesi odaklı kiralama modeli
Güncel
Dem Parti Milletvekilinin Uşak'la sorunu ne acaba ki 81 il varken Uşak'ı diline doladı
Yaşam
Yerden Isıtma Straforu: Konforlu ve Verimli Isıtmanın Görünmez Kahramanı
Yaşam
Yıllık Araç Kiralama: İşletmeler İçin Uzun Vadeli Filo Çözümü
Güncel
Uşak Emniyeti'nden "Narko" Operasyonu: 15 Günde 14 Şüpheli Tutuklandı