Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

MHP İl Başkanı; insanları yaftalamak yerine gerçek paralelcileri ortaya çıkarmak gerekir!

MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay, FETÖ'nün siyasi kanadının neden ortaya çıkarılmadığını sorduğu ve önceliğin aslında siyasiler olması gerektiğini söylediği bir açıklama yaparak; Uşak Belediyesi'nde 49 personelin görevden alınması ile ilgili olarak gelinen noktada adeta cadı avına çıkarak insanların kafasının karıştırılmaya çalışıldığı ve FETÖ soruşturmasını yürütenlerin zor durumda bırakılmak istenircesine bu bu girişimlerin yapılmış olabileceğine dikkat çekti.

FETÖ operasyonları devam ederken henüz Türkiye genelinde ve Uşak'ta neredeyse hiçbir siyasinin adının operasyonlarda geçmemesine dikkat çeken MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Kuruçay açıklamasında Uşak Belediyesi'nde görevden alınan 49 personelin görevden alınması neticesinde ortaya çıkan bilgi kirlilği sonucu halkın kafasında oluşan karışıklığa da yer verdi.

Kuruçay yaptığı açıklamada  "OHAL uygulaması ile beraber FETÖ Terör örgütü ile mücadele kapsamında, en başta kamu kurum ve kuruluşlarımızda ve devletimizin çeşitli kademelerinde arınma ve temizlenme mevsimi geç kalınmış olmasına rağmen başlatılmıştır. Bu haklı uygulama ülkemizin çeşitli bölgelerinde ve bazı kurumlarımızda art niyetli kullanılmasına rağmen çok önemli ve gereklidir" diyerek, bu art niyetli uygulamalar kapsamında Uşak Belediyesi'nde meydana gelen 49 personelin görevden alınmasını örnek gösterdi. Kurçay açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu art niyetli uygulamanın en çarpıcı örneklerinden bir tanesi Uşak Belediyesinde yaşanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası için verilen mücadele maalesef sulandırılmaya çalışılmaktadır ve yahut art niyet sözkonusudur. FETÖ kapsamında soruşturmalar devam ederken, asıl yargılanması gerekenlerden biri de adeta cadı avına çıkarcasına, kimilerince emniyet istihabaratı kimilerince belediye istihabaratı diyerek insanları yaftalayan anlayış değil midir? Acaba böyle davranılarak insanların kafası mı karıştırılmaya çalışılıyor?Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan zor durumda mı bırakılamaya çalışılıyor? Soruşturmayı yürütenler zor durumda mı bırakılmaya mı çalışılıyor? Bütün partiler olartak biz kararlı bir şekilde paralel örgütün üzerine gidilmesi tarafında duruyoruz. Bunu da tabii ki insanların mağdur edilmemesi ve gerçek paralelcilerin, kripto paralelcilerin kayırılmaması kaydı şartıyla yapıyoruz."

MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay, hemen her kurumdan ve alandan çok sayıda ismin FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alındığı, tutuklandığı dönemde siyasilerle ilgili bir gelişme olmadığına da vurgu yaptı. Kuruçay,  "Türkiye Cumhuriyetinin bekası ve Aziz Türk milletinin iradesinin söz konusu olduğu bir konuda en büyük mücadele Devletimizin kılcal damarlarına hatta sayın Cumhurbaşkanımızın en yakınına kadar sızmış olan FETÖ Terör örgütünün hem genelde hem yerelde siyasi partilere sızmamış olmasını düşünmek, abesle iştigaldir" diyerek Uşak kamuoyununda sıkça dillendirdiği bazı siyasilerin daha düne kadar FETÖ ile yakın ilişki içerisinde olduğu hatta mütevelli toplantılarına katıldığı, yakın zamanda tutuklu olarak yargılanan bazı FETÖ Terör örgütü mensuplarıyla yakın ilişkiler içerisinde olduklarının konuşulduğunu ifade etti.

Kuruçay bu kapsamda devlet bekasının korunması için yapılması gerekenler öncelikli olarak siyaseten belirli makamlarda bulunan siyasi partilerin en başta il başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve yönetim kadroları, il genel meclisi başkanı ve il genel meclisi üyelerinin, bu terör örgütü ile ilişkileri detaylı bir şekilde incelenmeli ve bağlantısı bulunanlara bir an önce gerekli işlem yapılması gerektiğini ifade ederek, açıklamasına "abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz, düsturundan hareket ederek Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatının geç kalınmış olan bu uygulamaya, bir an önce başlanılması gerektiğini düşünmekteyiz" şeklinde son verdi.
Yorumlar

Uşaklı 8 Yıl Önce

sayın kuruçay yüreğinize dilinize sağlık.emin olunki işten uzaklaştırılan arkadaşların her birinin idareye karşı dik duran eğilmeyen insanlardır bir şekilde idareyle hukuki mücadele içersindelerdir.hepsinin hikayesini sayın valimiz sayın başsavcımız dinlemek isterlerse mutlaka anlatacaklardır.belediye başkanı ve ekibi fırsatï ganimete çevirmeye kalktı.Allahın laneti üzerlerinde olsun.özellikle nurllah cahandan belediye başkanı olmaz diyen başkan yrd.lığı kesinleşince başkanın tüm yetkileri bende bundan sonra diyen o şahsın üzerine olsun.

Doğru söz 8 Yıl Önce

ağzınıza sağlık sayın başkan.. doğru söze ne denir

koca yürekli adam 8 Yıl Önce

bu kadar sıkıntılı bir dönemde kendiside il başkanı olan birisinin başta bizleri inceleyin demesi takdire şayan bir olay. ak parti ve chp il başkanlarının sessiz olması ilginç. açıkca ekşi ayran içmeyenin karnı ağrımaz diyor. selam olsun koca yürekli adam. ayrıca haksız yere madur edilen belediye personelinin hakkınıda tek savunan siyasetçi olduğunuda kendimden biliyorum çok teşekkür ediyorum bizim için yaptıkların unutulmayacak.

Uşaktan 8 Yıl Önce

Allah razı olsun Allah herzaman dogrular ile beraberdir

Daha Fazla Haber
Yaşam
Gıdı Estetiği ile Sizde Belirgin Hatlara Sahip Olun
Güncel
YAŞAR AKAR İLKOKUL ÖĞRENCSİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLARAK BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI
Teknoloji
Yabancı Dizi İzleme Keyfi
Güncel
Hani adalet? Bunca haksızlık neden yaşanıyor? Neden aç uyuyan çocuklar var? Neden bu savaş ve gözyaşı?
Güncel
TÜBİTAK Bölge Finallerinde Uşaklı Öğrencilerin Hazırladığı 8 Projenin 6’sı Ödül Aldı.
Yaşam
Uçucu Lavanta Yağı Nedir?
Eğitim-Öğretim
Zihnini Özgürleştir, Yoluna Odaklan: Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden Sınav Stresine Müzikli Destek!
Eğitim-Öğretim
Sınav Döneminde Olan Öğrenciler Meditasyon ile Zihnini Özgürleştirip Yoluna Odaklanıyor
Genel
EĞİTİM İŞ UŞAK ŞUBE BAŞKANI ERCAN UZUN, TEKRAR ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI
Güncel
Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinden Müthiş Piyano Performansı