Uşak üniversitesi Fen ve Teknoloji Kulübü tarafından 29 Aralık 2011 tarihinde Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde, “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar” konulu konferans düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak Gıda Mühendisi Fatih Çetin katıldı.
Fatih Çetin yaptığı sunumda Genetiği Değiştirilmiş Organizmalara (GDO) genel bakış açısını, GDO’nun politik ve ekonomik yönünü ve GDO’nun halk sağlığı açısından önemi ve tehlikelerinden bahsetti. Genetiği değiştirilmiş organizmaların kullanıldığı ürünlere dikkat çeken Çetin şunları söyledi: “GDO’lu mısırın tamamen kendisinden üretilen ürünler var. Bunlar mısır yağı, mısır gevreği, mısır unu, mısır cipsi, mısır nişastası ve mısır konservesi. Meyve suları, kekler, bisküviler, bebek bisküvileri, çubuk krakerler ve mısırlı bebek kahvaltılıklarında GDO’lu mısırdan elde edilen nişasta bazlı tatlandırıcılar (glikoz şurubu, fruktoz şurubu) kullanılır. Gofretler, bebek bisküvileri, hazır çorbalar, makarna sosu, ketçap gibi ürünlerde de GDO’lu mısır nişastası vardır. GDO’lu soya, GDO’lu pamuk ve GDO’lu kanola da kullandığımız birçok üründe mevcut. Genetik modifiye besinlerin olası riskleri var. Bunlar antibiyotik direnci azaltıyor, alerjen özellikler taşıyor, biyolojik çeşitliliğin azalmasını sağlıyor ve biogüvenliği tehdit ediyor”
Konferansın sonunda Gıda Mühendisi Fatih Çetin’e, Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Fen ve Teknoloji Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehtap Dönmez Şahin Uşak üniversitesi plaketi verdi.