Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” konulu panel düzenlendi.
Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadiye Tutsak’ın başkanlık ettiği panele Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Metin, Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Vedat Yeşilçiçek ve tarih bölümü öğrencisi Feyyaz Koç panelist olarak katıldı.
Panel Başkanı Doç. Dr. Sadiye Tutsak “Atatürk’ün Sağlığı” hakkında bir konuşma yaparak sağlık sorunlarına rağmen cepheden cepheye koşan ve ülkeyi yöneten bir liderin dehasından bahsetti.
Uşak Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Feyyaz Koç ise Türk gençliği olarak Atatürk’ü anmanın yanı sıra anlamanın da önemli olduğunu belirtti. Atatürk’ün Türk Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ettiğinin altını çizen Feyyaz Koç amaçlarının Atatürk’ün ilke ve inkılâpları ışığında yürümek olduğunu söyledi.
Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Metin “Milli Egemenlik ve Atatürk” konulu bir konuşma yaptı. Yrd. Doç. Dr. Barış Metin milli egemenlik anlayışının Atatürk ilke ve inkılâplarının temeli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türk halkının her bakımdan iradesine sahip çıkıp kendi kendini yönetmesi milli egemenlik anlayışı ile olmuştur. Amasya Genelgesi ile ortaya konan milli egemenlik anlayışı Türk milleti için istiklali sağlamıştır. Erzurum ve Sivas Kongreleriyle pekişen milli egemenlik 23 Nisan 1920 tarihinde kurumsallaşmıştır. Saltanatın kaldırılması, Cumhuriyetin ilanı ve halifeliğin kaldırılmasıyla da bu anlayış yerleşmiştir. Atatürk’ün dediği gibi yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir”
Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Vedat Yeşilçiçek ise Atatürk’ün Dil ve Edebiyata Bakışı ile ilgili konuşmasında Atatürk’ün milli his ve dil arasında önemli bir bağ gördüğünü söyleyerek Atatürk’ün Türk dilinin sadeleşmesi konusuna önem verdiğini ve konuyla ilgili çalışmalar yaptığını belirtti. Türk Dil Kurumu’nun Atatürk’ün talimatıyla kurulduğuna dikkat çeken Öğr. Gör. Dr. Vedat Yeşilçiçek 1936 yılında Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nin kurulmasını öneren Atatürk’ün amacının Türk dilinin, Türk tarihinin ve Türk kültürünün derinliğine araştırılması olduğunu ifade etti.
Panelin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran panelistlere teşekkür ederek birer plaket verdi.



