Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Almanya-Türkiye Arasında Mesleki Eğitim İçin Köprüler Projesi" çalıştayı Uşak Üniversitesi'nde gerçekleşti.
Uşak Üniversitesi Teknoloji Merkezi'nde gerçekleşen programa Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, UTSO Genel Sekreteri Caner Urhan, Köln Ihk Dış İlişkiler Mesleki Eğitim Uzmanı Gregor Berghausen, Köln IHK Dış İlişkiler ve Mesleki Eğitim Uzmanı Alexander Uhr, Köln IHK Mesleki Eğitim Geliştirme Uzmanı Boris Selimoviç, München Ve Oberbayern IHK Dış İlişkiler Uzmanı Jörg Engelmann, München Ve Oberbayern IHK Mesleki Eğitim Projeleri Asistanı Stephanie Kuhn, München Ve Oberbayern IHK Meslek Eğitim Uzmanı Alex Schaurer, Şirket Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri ve Üniversite Temsilcileri katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet yaptığı konuşmada; " Eğitimli ve mesleki insan sayımız çok az. İş yerlerimiz kendi imkanlarıyla vasıfsız insanları alıyor, eğitiyor ve vasıflı hale getiriyor. Biz Almanya ile bir proje yaptık. dolayısıyla buradaki meslek okullarımızdaki eksikliklerimizi fazlalıklarımızı görme imkanımız oldu. Varsa bir eksikliklerimiz giderelim diye bunu yaptık. Öbümüzdeki yıllarda bunları nasıl eğitim sistemimize adapte ederiz diye düşüncelerimiz oldu. Avrupa Birliği projesi vardı bu yönde ve bu yaz kabul gördü. Ben burada Almanya'daki ilgili Ticaret Odamıza ve Almanya'dan gelen dostlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden de kısa bir konuşma yaparak çalıştay hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Türkiye'deki en önemli hedeflerden birisinin toplumu eğitimli hale getirmek olduğunu söyleyen Erden; Üniversitenin, Ticaret ve Sanayi Odası'nın ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bunun derdinde olduğunu ifade etti. Eğitimli insanların olmasının bu günlerin daha güzel olmasına ve hedeflerin daha büyük olmasına vesile olacağını dile getiren Uşak Valisi Erden; iyi bir sonuç alınacağını umduğunu ve projenin hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını bitirdi.
Programın ikinci oturumundaysa Şirket Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Okul Müdürleri ve Üniversite Temsilcileri mesleki eiğitim ve eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulundular.
Grupların sonuç sunumu ve sonuçların değerlendirilmesinin ardından program Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nin gezilmesiyle son buldu.
UTSO, Mesleki Eğitim Çalıştayı'nı Uşak Üniversitesi'nde Gerçekleştirdi!
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası “Almanya-Türkiye Arasında Mesleki Eğitim İçin Köprüler Projesi” kapsamında bugün Almanya’dan gelen mesleki eğitim uzmanlarının katılımlarıyla bir çalıştay gerçekleştirdi. Programda Mesleki Eğitim Sistemi hakkında taraflar görüş alışverişinde bulundu.
27 Ağustos 2013 Salı 16:02