Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen şenliğe Uşak Belediyen Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve belediye meclisi üyeleri katıldı.
Yıldırım Bekçi, Nursaç Doğanışık, Levent Canses, Mustafa Yayla ve Naim Akbaş gibi yerel sanatçıların katıldığı şenlikler Uşak kültürünü ve türkülerini Almanya’da en güzel şekilde yansıttı. Bu tür şenlikleri değerli bulduklarını belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın değerlerinin özellikle gurbette bulunan yeni nesle sevdirilmesi bakımından bu tür organizasyonların gerekli olduğunu iletti.
Belediye olarak davet aldıklarında seve seve etkinliğe icabet edeceklerini söylediklerini ileten Cahan; "Biz ilimizin kültürünün dünyanın her tarafında yaşayan Uşaklılar tarafından yaşatılmasını arzu etmekteyiz. Bu nedenle bu tür etkinlikleri her daim değerli ve önemli bulduk. Münih’te yaşayan hemşehrilerimiz de şenlik havasında Uşak kültürünü Almanya’da yaşayan kardeşlerimize sevdirmektedir. Bu davranış şüphesiz çok önemlidir” dedi.
Kültürlerin asimile olmaması gerektiğini ve yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çeken Cahan, yurt dışında yaşayan bireylere bu tür etkinliklere katılım sağlayarak sürekli destek olacaklarını vurguladı. Uşak’ta yaşayan herkesin hemen hemen bir yakınının yurt dışında olduğuna işaret eden Cahan; "İlimizde ailelerin uzaktan ya da yakından muhakkak bir yakını gurbettedir. Biz yurt dışı etkinliklerinde ilimizde yaşayan vatandaşlarımız ve gurbetteki akrabaları arasında da bağ oluşturmaktayız. Ayrıca ilimize her yıl gelen gurbetçilerimizin kent ile ilgili beklentilerini de öğrenmekteyiz. Bu bakımdan etkinlikleri değerli buluyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan çalışmaların yanındayız
Uşak Belediyesi’nin kentin değerlerinin yaşatılması adına verilen her emeğin yanında olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Nurullah Cahan; "Belediyemiz var gücü ile yaşanabilir bir kent için çalışmalarını yapmaktadır. İlimizin değerlerinin yaşatılması, kültürümüzü sevilmesi ve gelecek nesillere tarafından yaşatılması adına kentimizde de ciddi bir planlama içindeyiz. Biz bu çalışmanın sadece kent içinde yapılarak başarılacağını düşünmüyoruz. Aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan ve hayatın gereklilikleri nedeniyle yaşamak zorunda kalan hemşehrilerimizin de çocuklarına ve yeni nesle kültürünü öğretmesinden yanayız. İşte bunu en güzel gerçekleştirenlerden birisi de Münich’te yaşayan Uşaklılardır. Kendileri her yıl olduğu gibi bu yılda etkinlikler yapmaktadır. Bizde bu etkinliklere gönülden destek veriyoruz. Yurt dışında verilen bu çabanın çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Kentin sorunlarını da konuşuyoruz
Uşak’ın marka olma yolunda ciddi adımlar ile ilerlediğini ve bunu ortak akıl ile gerçekleştireceklerini hatırlatan Cahan; "Uşak’ın gelişmesi ve her alanda ilerlemesi şüphesiz en önemli hedefimizdir. Mutlu Uşak’ın ortaya çıkmasında ortak aklın olması muhakkaktır. Biz sadece kentimizde bulunanlar ile değil; gurbetçilerimizin de düşüncelerini bu noktada değerli buluyoruz. Farklı ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız yaşadıkları yerlerde gördüklerini bize aktararak fikir oluşmasında destek oluyorlar. Bu toplantılar bu bakımdan da önemlidir diye konuştu.
Uşak Kültürü Münih’te Yaşatıldı!
Münih Uşaklılar Kültür Derneği, 10. Geleneksel Kır Şenliği'ni 07 ve 09 Haziran 2014 tarihleri arasında Ostpark Theatron’da gerçekleşti.
10 Haziran 2014 Salı 12:11

bu para köylunun milletin parası buraya işin ehli mühendisler gitmeli öyle gezmeye karahallıdan şahin felan değil sayın nacar yazık bu milletin paralarına siz gezip eğlenin.