Nevruz Bayramı Uşak'ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Uşak TOKİ Şefkat İlköğretim ve Orta Okulunda yapılan etkinliklere Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İl Garnizon Komutanı Albay Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, Kamu Hastaneler Birliği İl Genel Sekreteri Yalçın Atlı, Şefkat İlköğretim, Orta Okulu öğretmenleri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Yapılan Nevruz Bayramı etkinlikleri İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı. Nevruz bayramının önemi ve anlamına dair Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk ‘ün konuşmasının ardından öğrenciler Nevruz bayramı ile hazırladıkları şiirleri okudular. Uşak Üniversitesi öğrencilerinde Kazakistan’lı Dametkan Marat ve Türkmenistan’lı Dilfuza Ovezova ülkelerinde kutlanan Nevruz bayramı hakkında bilgiler veren konuşmalar yaptı. Nevruz bayramı kutlamaların vazgeçilmez geleneklerinden olan boyalı yumurtaları tokuşturma oyunu da bu sahnede oynandı. Ayrıca Vali Yavuz yayınladığı mesajda “Toplumun tüm kesimlerinin, Nevruz’un özünde var olduğu gibi birlik, dostluk, huzur ve hoşgörü içinde kutlanması, ülkedeki barış ve kardeşlik ortamını bozacak arayışlara fırsat verilmemesi hususunda gereken itinayı göstermesini arzu ediyorum” dedi.
Kutlamalar sırasında Nevruz bayramına özgü nevruz ateşini Uşak Valisi Seddar Yavuz yaktı. Yakılan ateşin üstünden atlama geleneği yine unutulmadı. Banaz İlçesi Yukarı Karacahisar Halk Oyunları ekibinin sergiledikleri halk oyunları görülmeye değerdi.
Haber Foto : Halil Çavuşoğlu
Uşak’ta Nevruz Bayramı Yapılan Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı!
Uşak’ta Nevruz bayramı, bugün Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından TOKİ Şefkat İlköğretim ve Orta Okulunda yapılan etkinliklerle kutlandı. Yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
21 Mart 2014 Cuma 17:45
